28-07-2011, 21:14
|
|
בעל תואר שני ביהדות, בהתמחות בהיסטוריה של עם ישראל והגות יהודית.
|
|
חבר מתאריך: 15.02.09
הודעות: 4,513
|
|
בלי לסתור את הנאמר לעיל, אאל"ט הכמות הקובעת להפרשת חלה היא לפי כמות הקמח ולא לפי כמות הבצק ולכן אין רלוונטיות לתפיחה. (ז"א שלפי השיטה של 1.6 ק"ג קמח אז זה לא משנה אם היתה תפיחה או לא)
מעבר לכך, בד"כ מפרישים סמוך לאפיית העיסה. ז"א שאם מכינים לחם שמצריך תפיחה אז אחרי התפיחה, ואם מכינים משהו שמכינים סמוך להכנת העיסה (מצות, פיתות וכו') אז אין תפיחה כלל.
|