22-07-2011, 18:18
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.10.03
הודעות: 11,174
|
|
מידע על אמל"ח - צמ"ה D9
דחפור ה-D9 , השלישי בגודלו שחברת קטרפילר מייצרת (אחרי ה-D10 וה-D11), הוא דחפור כבד המיועד לעבודות גדולות. ה-D9 מתנשא לגובה 4 מטרים ומשקלו מעל 50 טונות. גובה הכף שלו מטר ותשעים סנטימטרים ונפחה הוא יותר מ-16 מ"ק. הוא ידוע בזכות האמינות והעמידות שלו בתנאי עבודה קשים.
ה-D9R הצה"לי הוא בעל 405 כוחות סוס וזוכה למעטפת שריון כבד ותוספת מיגון כלוב תוצרת ישראל שהוכיחו את עצמם בהגנה על מפעילי הכלי במלחמה כנגד הטרור.
את הדחפור מפעילים חיילים בחיל ההנדסה (ענף הצמ"ה - ציוד מכני הנדסי) אחרי שעברו קורס ממושך וייעודי. מפעיליו באים הן מקרב חיילי הסדיר (הפועלים מטעם גדודי ההנדסה הקרבית או יחידות ההנדסה הפיקודיות) והן מקרב חיילי המילואים (הפועלים בדרך כלל מטעם יחידות ההנדסה הפיקודיות או מגדודי המילואים).
צוות הדחפור מורכב משניים: מפעיל ומפקד. המפעיל נוהג בדחפור ומפעיל את הכלים, ואילו המפקד משמש כאחראי קשר, תצפיתן ואף מקלען בעת הצורך.
במלחמה כוללת, ייעודם של דחפורי חיל ההנדסה הוא בעיקר פריצה הנדסית - הרס סוללות, כיסוי תעלות, פינוי מוקשים וכו'. הדחפור מבטיח את ניידות הכוחות באמצעות פריצת מכשולים וסלילת דרכים וחילוץ כלי רכב תקועים.
בבט"ש משמש הדחפור לעבודות בנייה וביצור, יחד עם כלי צמ"ה נוספים. כמו כן, צה"ל משתמש בדחפורים לנקות זירות מטענים, לפלס מסלול דרך מכשולים (טבעיים ומלאכותיים) ושדות מוקשים. באינתיפדת אל-אקצה - שימש גם להרס בתים של מחבלים תחת אש כבדה. לפי מומחים צבאיים השימוש ב-D9 היה אחד הגורמים המרכזיים לאבדות הנמוכות יחסית של צה"ל באינתיפאדה השנייה. כיום מובילים הדחפורים המשוריינים את הפעילות המבצעית כנגד הטרור.
----
הערה: הטקסט מבוסס על הטקסט הקיים באתר, שנלקח בזמנו מוויקיפדיה. הרחבתי את הטקסט הקיים על ה-D9. כמו כן, הוספתי תמונה של ה-D9R המשוריין עם מיגון הכלוב ושריון משופר, ואני מאשר לאתר להשתמש בתמונה. לחילופין, תמונה של D9R מוויקיפדיה, שתרם FiReBall, ואפשר להשתמש בה בתנאי שינתן קרדיט לצלם.
אם תמונה זו לא מוצאת חן בעיניהם אשמח אם יוסיפו לדף על ה-D9 תמונה אחרת של D9R עם מיגון כלוב, במקום ה-D9L שקיימת כיום.
|