07-06-2011, 02:14
|
|
|
חבר מתאריך: 18.03.10
|
|
אם אני לא טועה, לא רק שהוא הקטין את הסטייה אלא גם גרם לביטול מלא של הסטייה בקנה בכך, שגרם לקנה להתקרר מהר יותר בין ירי אחד למשנהו (לאחר הקירור הקנה חזר למצבו הקודם). זאת אומרת שיש זמן מינימלי שעובר בין היריות, אז הקנה התקרר בפחות מהזמן הזה, ואיפשר ירי מדוייק למרות המגבלות.
שוב, אני לא בטוח שאני מדייק.
לפני שנתיים הוא היתארח אצלנו בטקס יום הזיכרון לשואה וסיפר את סיפורו. אני מקווה שאני אזכור בשבוע הבא להציץ בהקלטה שיש לי מהטקס ואולי אוכל להביא פרטים יותר מדוייקים מהפיתוח ועל עוד פיתוחים שהוא תרם לתעשייה הביטחונית הישראלית והעולמית בכלל. כיום כמעט ואין מטוס שאין בו רכיב שפותח על ידו או על ידי החברה שלו.
הוא סיפר גם את סיפורו האישי ואיך הוא התגלגל למדע וטכנולוגיה. כל זה התחיל בבור שהוא התחבא בו עם עוד כחמישה אנשים, ביניהם היה דוד שלו, שלימד אותו בחושך בלי מחברות, ספרים או כל ציוד עזר אחר. זנדמן היה אז בגיל בית ספר יסודי בערך. הוא התחיל מחשבון פשוט, התקדם לאלגברה, פיסקה וכל השאר היסטוריה... הזיכרון הלא שגרתי שלו איפשר לו ללמוד את כל זה ללא ציוד עזר.
זה אולי קצת אירוני להגיד את זה במצבו, אבל נאמר באמת במטרה טובה - הוא בן אדם גדול מהחיים, החיים קטנים עליו.
יהי זכרו ברוך
|