בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "תמונות ישנות ויפות מתוך הספר בשירות המודיעין הישראלי של דן אריאל"
אפרופו מוטי הוד - הוא הועלה לדרגת אלוף עם סיום הקרבות על מפעל ההטיה 6:0כולל הפלה ראשונה של מיג 21 על ידי יורם אגמון. תוצאה ישירה לאימונים שעברו טייסי החיל מול דני שפירא והמיג 21 העירקי.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי ArchimedesTheGreek שמתחילה ב "אפרופו מוטי הוד - הוא הועלה..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ArchimedesTheGreek
אפרופו מוטי הוד - הוא הועלה לדרגת אלוף עם סיום הקרבות על מפעל ההטיה 6:0כולל הפלה ראשונה של מיג 21 על ידי יורם אגמון. תוצאה ישירה לאימונים שעברו טייסי החיל מול דני שפירא והמיג 21 העירקי.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "תמונות ישנות ויפות מתוך הספר בשירות המודיעין הישראלי של דן אריאל"
ראשית בעניין הסקייהוק והמצררים, האם בוודאות מדובר על מצררים?... לא יכל להיות שאלו הן למעשה כוורות רקטות זוני?....
מארזי המצרר שסופקו בשעתו לחיל האויר היו משני דגמים עיקריים האחד הוא ה MK 20 "רוקאיי" שנראה כך:
מה שאוחז קצין המשטרה הנו אקדח/תמ"'ק צכ'י 7.65 מדגם "סקורפיון" , הכלי הזה היה אחד מכלי הנשק ה"נחשקים" בשעתו...
על השולחן מונחים רימוני רסס מדגם F1 רש"ק לרימון נ"ט מדגם RPG 43 מצתי השהייה רימוני רסס כנראה מדגם M 26 (היה בשימוש הפח"ע גם דגם נוסף דומה מתוצרת צרפת) ושני מיכלי ריסוס של גז מדמיע.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי strong1
הספר יצא לאור לפני כ 30 שנה, מתנצל מראש על איכות הסריקה.
סקייהוק מוקדם עם מצררים. אני לתומי זכרתי שמצררים היו מסווגים עד למלחמת יוה"כ (שם לוחמים רבים נחשפו אליהם בפעם הראשונה) אבל מסתבר שלא.
אני נוטה להסכים עם לבני, נראה כמו נושא רקטות
האם מק"כ היה סטנדרט על תומ"תים? כנ"ל מה עושה שם קסדת שיריונר? זה נהג הכלי?
לגבי התומ"ת:
א. מאוד הגיוני שהנהג עם קסדת שריונר כדי שהמפקד יוכל לכוונו
ב. אני לא יודע להעיד על הכלים האלו, אבל חלק מהרוכבים בשבטה נשאו התקנות למק"כ כשאני הייתי חניך, ונאמר לי שזה יועד לאימונים של כינון ישיר.