20-03-2011, 13:13
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.02.10
|
|
כמה מילים על האבולציה
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Gumble
אתה מוזמן להשלים בהוכחות שלא צוינו בכתבה כדי שכולנו נלמד, אני בטוח שיהיה לך קל, כי כל מה שאתה צריך זאת הוכחה אחת שתאורית האבולוציה לא תופסת.
|
תגובה זו נאמרה עלי באשכול "מדוע האדם הנבון עדיין מאמין בבריאה".
פרופ' נתן אביעזר בספרו "בראשית ברא" עמוד 64 עומד על ניסוחים המופיעים בספרו של דארווין והוא מנתח את משמעותם לאור ממצאי המאובנים כיום: "בבסיסה של תאוריית דארווין מונח הרעיון שהאבולוציה מתרחשת באמצעות שינויים קטנים המצטברים בפרקי זמן ארוכים ביותר, עד שמינים פרימיטיביים נעשים בהדרגה למינים מורכבים המתאימים יותר לסביבתם. אילו הייתה טענה זו נכונה, היה עלינו למצוא במאובנים גם צורות שלבי הביניים, במעבר בין המין הקדום למין הנוכחי. אולם מעולם לא נמצאו צורות ביינים משוערות אלו. דארווין עצמו היה עד לקושי הזה, והוא ייחד לו פרק שלם בספרו "מוצא המינים" פרק י' (הוצאת מנטור, ניו יורק עמוד 287):
"מדוע אפוא לא נמצאו אותם צורות ביינים בשום שכבה גאולוגית?... אולי זו היא הטענה הבולטת והחמורה ביותר שאפשר להעלות נגד התאוריה שלי".
ותשובתו על כך: "אני מאמין שההסבר טמון בעובדה שעדיין לא התגלו רוב רובם של הממצאים הגאולוגים" ע"כ לשון דארווין.
ייתכן שתשובתו של דארווין הייתה יפה לשנת 1859 אבל בוודאי לא לשנת 1993 (שנת כתיבת הספר "בראשית ברא") במאה השנים האחרונות הושגה התקדמות עצומה בגילוי המאובנים וברישומם, וכיום אפשר לקבוע בוודאות שאותם מאובנים של צורות ביניים אינם קיימים". והוא מסיים "על החשיבות המכרעת, מבחינת גורלה של תאוריית דארווין, הנודעת להעדר צורות הביינים, אפשר לעמוד מתוך דבריו החד משמעיים של דארווין עצמו (שם עמוד336): "כל הדוחה את הטענה שצורות ביניים קיימות אלא שעדיין לא התגלו, חייב לדחות את התאורייה כולה" ע"כ לשון פרופ' אביעזר.
כלומר דארווין ביסס את התאוריה שלו על אמונתו, ("אני מאמין"..) וביטחונו שישנם מאובנים רבים המהווים צורות ביניים, אלא שהם עדיים שוכנים באדמה, וכשיתגלו, תתברר נכונות התאוריה. הוא אף אינו נרתע מלהכריז על חשיבות קיומם של צורות הביניים לבירור נכונות האבולוציה, עד כדי הכרעת גורלה כאמת או כטעות מוחלטת. ובמילים אחרות הוא אומר, אם יתברר בוודאות שאין כאלה, אני מודה, כי התאוריה שלי דחוייה.
והנה לקט קצר של מדענים וגדולי חוקרים ופלאונטולוגים על אי המצאות צורות ביניים:
ד"ר דויד ראופ, פלאונטולוג באוניברסיטת שיקגו, ומנהל אגף הגיאולוגיה במוזאון השדה לתולדות הטבע בשיקגו, שבו נמצא אוסף המאובנים הגדול בעולם. קובע במאמרו "עימותים בין דארווין למדע הפלאונטולוגיה" : "דארווין התבייש בממצאי המאובנים כי הם לא היו כמו שהוא ציפה שיהיו... ובכן אנחנו 120 שנה אחרי דארווין, ואוסף הממצאים והידע שלנו גדלו מאוד, אבל המצב [באשר לחוליות החסרות בשרשרת בעלי החיים], לא השתנה בהרבה... לנו יש אפילו מספר קטן יותר של דוגמאות לאבולוציה מאשר בזמנו של דארווין".
והצטרפו אליו פרופ' סטיבן ג'יי גולד פרופסור לגאולוגיה באוניברסיטת הרווארד כתב ב1977: "לא קיימת במאובנים כל ראייה ליצורי העצים האבולוציוניים המעטרים את ספרי הלימוד שלנו... הם לא נצפו מעולם בשכבות הסלע".
וכן ד"ר קולין פטרסון, פרופסור סטיבן מ. סטנלי, וד"ר נילס הריברט נילסון, ופרופסור מרק רידלי, כולם זיאולוגים בחלקם, ובחלקם פלאונטולוגים, וגטניקאים. שמודים שמממצאי המאובנים במאה השנים האחרונות, לא רק שאינן מהווים ראייה לאבולוצייה וההתפתחות ההדרגתית, אלא אף מפריכים אותה בכך שאין צורות ביניים כלל בין יצורים שחיו כביכול לפני מאות מליוני שנים, לבין יצורים שחיים היום. וכן לא מצאו ולו בקושי צורת ביניים ושרשרת של צורות ביניים אחת שמוכיחה בוודאות אמיתית את המעבר בין האדם לבין הקוף. ואף לא מצאו שרשרת של צורות ביניים שמוכיחה את המעבר בין דינוזאור לציפור. וכן על זה הדרך. כל זה הוא חומר למחשבה.
הסיבה שפתחתי את האשכול בפורום הזה ולא בפורום מדע, משום שאי אפשר לקרוא לאבולוציה "מדע", אלא אידאולוגיה ומטפיזיקה.