האשכול מחולק עפ"י ז'אנרים.
נא לשרשר למקום הנכון.
אין כאן הגבלה על שנים כך שחלף עם הרוח יכול לחיות בשלום עם עג'מי..
בכל זאת שני דברים שכן הייתי רוצה שתתנו עליו את הדעת:
1-פרטי עלילה ודעות הקשורות לעלילה לשים בתגיות הספוילר
2-דירוג שלכם לסרט מסולם 1-5 תוך שימוש באחד האייקונים לבחירתכם מבין
הזכירו את "זוהי סדום", אז אכתוב שוב את הביקורת שלי על הסרט (+המלצה לסרט אחר)
צפיתי, ולא ממש אהבתי. היו קטעים בודדים שהעלו חצי חיוך, אך לא מעבר.
מצד שני, גם את התכנית "ארץ נהדרת" עצמה אני לא אוהב.. (ולכן מראש לא היו לי ציפיות גבוהות מהסרט)
בין הדברים שהפריעו לי היה חוסר הבקיאות של היוצרים. הסט שם היה בנוי במתכונת יוונית/רומית, טעות בתארוך של כאלף ומשהו שנה..
אנשים אולי יגידו שזו סתם קטנוניות, שזו פארודיה, ושגם אופנועים, לדוגמא, לא היו בתקופה הזו, אבל לדעתי יש הבדל בין אנכרוניזם שנעשה לשם צחוק ובין אחד שנעשה מתוך בורות.
(לאחר כתיבת הביקורת ערכתי בדיקה קצרצרה בגוגל לגבי הנושא, והתברר שכדי לחסוך בעלויות, השתמשו בסרט בסט של הסדרה "רומא"..)
עכשיו אמליץ פעם נוספת על הסרט Year One ("פרה-היסטרי"), שיצא כשנה לפני זה של ארץ נהדרת
עם ג'ק בלאק, מייקל סרה, האנק עזריה, אוליביה ווילד (13 מהאוס), דיוויד קרוס וכו' וכו' וכו'..
גם הוא סרט תנ"כי, גם בו חלק נכבד מהעלילה מתרחש בעיר סדום, ולהבדיל מ"זוהי סדום", הוא באמת קורע!
בדרך לחתונה עוצרים בבנגקוק (סרט ההמשך של בדרך לחתונה עוצרים בוגאס)
ראיתי שבוע שעבר בקולנוע.
סרט חמוד, ממש לא מצחיק כמו הסרט הראשון. אפשר להגיד שאפילו די צפוי.
יש קטעים מצחיקים (בעיקר בסוף), אבל לא בטוח ששווה לשרוד את הסרט רק כדי להגיע ל"בונוסים" שבזמן הכתוביות...
בקיצור,
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי shai-li שמתחילה ב "[u]בדרך לחתונה עוצרים בבנגקוק..."
בגדול אני מסכים איתך. מי שראה את הסרט הראשון יודע פחות או יותר למה לצפות אבל ההפתעות בסרט הזה יותר חולניות
אבל מצד שני מי שמתכנן לראות את הראשון אחרי שצפה בשני יותר יתאכזב כי מוזכרים בו דברים שקרו בסרט הראשון וקצת הורסים את אלמנט ההפתעה
ז'אנר: קומדיה, פעולה. סרט פארודיה גאוני על כל סרטי הפעולה והמתח.
שחקנים ראשיים: סיימון פג ו- ניק פרוסט. (האלוהיים).
במאי: אדגר רייט ("מת על המתים", "סקוט פילגרים נגד העולם", "פול")
הצמד הקומי שלא נפרד אף פעם, חוזר לסרט נוסף (לאחר "Shawn of the dead", שהוא קצת פחות מוצלח אך עדיין טוב). שוטרים לוהטים הוא סרט על שוטר מקוף בלונדון בשם ניקולאס (סיימון פג), שמועבר לאזור הכפרי בשל היותו טוב מדי בעבודתו (בכך שהוא טוב כל כך, הוא עושה לשאר השוטרים שם רע). בכפר השקט שאליו הוא מועבר, שהוכרז במשך הרבה שנים רצופות בתור "כפר השנה", הוא ממשיך בהרגליו העירוניים וחוקר כל זבוב. אלא שבסוף מסתבר שאכן, לא כל דבר בכפר הזה הוא בדיוק כמו שהוא נראה... פארודיה מעולה.
אני ממליץ על הסרט בשל היותו סרט הקאלט שלי ושל שני חבריי הטובים. הסרט איננו הסרט האהוב עליי (שום דבר לא יותר טוב מ"הנסיכה הקסומה"), אבל זהו בהחלט הסרט שראיתי הכי הרבה פעמים בחיי, וזאת משום שאנחנו מתכנסים כל חודש בערך לצפות בו שוב.
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי רומק שמתחילה ב "דרמות (כולל מד"ב,אקשן,אימה ומתח)"
סרט קומיקס בינוני
אני לא מכיר את הקומיקס עצמו אבל הסיפור די בנאלי ומשעמם, רק לקראת הסוף יש סצאנות אקשן מעניינות אבל גם הם לא ברמה גובה.
העלילה הזכירה לי את jumper שגם הוא סרט קומיקס בינוני.
אפשר לראות אם בה לכם סרט קליל להעביר את הזמן.
דירוג - 2
נערך לאחרונה ע"י op9090 בתאריך 06-05-2011 בשעה 17:39.
סיבה: דירוג
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי רומק שמתחילה ב "דרמות (כולל מד"ב,אקשן,אימה ומתח)"
קשה להבין מה הבמאי רצה להעביר, רוב הסרט יש הרגשה שהעלילה נוצרה כדי שנוכל לראות בחורות חטובות בחליפות עור צמוד הורגות נאצים זומבים.
למרות שאתה מודע לעולם האמיתי שבו נמצאות הדמוייות עדין קשה להבין מה בדיוק הולך שם ומה הם הרמזים שהבמאי ניסה להעביר.
הסצאנות הזוייות במיוחד ולמרות שיש הרבה אקשן ואפקטים הם מצליחות לשעמם.
יתכן שהסרט היה יותר טוב בגרסת הבמאי האולטרה ארוכה כי גירסת הקולנוע לא ברורה ומהירה מדי.
ראוי לציין שפס הקול מצויין ומוסיף המון לסצאנות חסרות הטעם..
דירוג - 2.5
נערך לאחרונה ע"י op9090 בתאריך 06-05-2011 בשעה 17:39.
סיבה: דירוג
סרט נפלא. שעתיים של עונג צרוף. הסרט מתאר את חייה, ואת ההתלבטות בין נישואין באהבה לבין נישואין לכסף, של הסופרת ג'יין אוסטין. למי שחובב סרטים בסגנון בריטי&מבטא בריטי מזוייף, צילומים בטירות, ריקודים סלוניים, נופים במאה ה19, ואן האתוויי, זה סרט מושלם. אזהרה לרגישים ורגישות; סרט סוחט דמעות (ולא במניפולציות זולות!) חבל רק שדמות השחקן הראשי (ג'יימס מקאבוי) כה מעצבנת, וגורעת מאמינות הסיפור.
רכבת החיים - Train De Vie
סרט צרפתי טראגי-קומי משנת 1998, נכתב ובויים ע"י ראדו מיכאילאנו
מתאר את מסעם של תושבי כפר יהודי בתקופת השואה, שלאחר ששמעו על מה שקורה באזורם הם מחליטים לברוח ברכבת לישראל
רכבת שתתחזה לרכבות הובלת היהודים של הנאצים, כאשר חלק מהתושבים "ישחקו" בתפקיד הנאצים
העלילה בסרט מתפתחת לכיוונים מטורפים
הסרט סיפק לי (ולאבי שצפה איתי בסרט) לא מעט רגעי צחוק
ממליץ בחום!
סרט חביב על בחורה חביבה שתאמינו לי שלא הייתם רוצים לצאת איתה לדייט
ה111 דקות עברו מהר,כמעט ולא היו קטעים משעממים למעט ההתחלה שבמשך רבע שעה בערך גורם לתהיה האם הבחירה לצפות בסרט הזה בכלל מושכלת.
כמות רבה של דם וירי אז בעלי לב חלש-תשקלו אם כדאי לכם.
הסוף גם משאיר סימן שאלה קטן
בגדול אני נותן לסרט וחצי
דום (2005)
כמו שאפשר להבין משם הסרט הוא מבוסס על סדרת המשחקים הפופולרית ומהווה למעשה את הפריקוול למשחק השלישי בסדרה. התובנה הראשונה שהשגתי מהסרט לאחר הצפייה היא שהרבה יותר כיף לשחק במשחק מאשר לצפות בסרט. קטעי האקשן לא מלהיבים בכלל ורוב הסרט נראה כמו חיקוי של הנוסע השמיני (במיוחד הסרט השני בסדרה) הקטע שרואים את הגיבור כאילו הוא ב-FPS היה כושל במיוחד (ע"ע יותר כיף לשחק במשחק מאשר לצפות בסרט) עצתי היא שלא תבזבזו זמן על הסרט ובמקום זה תשחקו בדום 3.
לטעמי היה דגש יתר על אפקטים ורגעים מבדחים ופחות על עלילה
הרעיון עצמו נחמד ויש גם מוטו בסוף שהכי מזכיר את קראטה קיד או סרט ילדים אחר-אל תפחד.
לכן הרגשתי לא מעט בסרט שמיועד בעיקר לילדים
ולכן הציון שלי (מתוך 5)
Blitz -
סרט אקשן משטרתי על שוטר באנגליה (ג'יסון סטאטהם) שרודף אחרי מישהו שמתחיל לרצוח שוטרים.
ה-10 דקות הראשונות של הסרט מתחילות נחמד, אבל ה-80 דקות שבאות אחריהן הם בזבוז של זמן...העלילה נמתחת כמו מסטיק, המתח לא מותח ואת הטוויסט בסוף רואים מקילומטרים...
בקיצור, חבל על הזמן שלכם.
ציון: נגיד 1.5 מתוך 5 (1.5 ולא 1 כי ה-10 דקות הראשונות נחמדות + מבטא בריטי).
ציטוט:
במקור נכתב על ידי אתר Seret
נרדף ע"י עבר טראגי, הנחת לשעבר טומי קונלון חוזר הביתה בפעם הראשונה מזה ארבע עשרה
שנה על מנת לגייס את עזרתו של אביו באימונים ל"ספארטה" – תחרות אומנויות הלחימה החשובה בעולם.
בתור לוחם מבטיח בעבר, טומי מפלס את דרכו לכיוון הזכיה באליפות בעוד שאחיו, ברנדן,
לוחם לשעבר שהפך למורה, חוזר לזירה במהלך נואש כדי להציל את משפחתו מקריסה כלכלית.
הצלחתו הבלתי צפויה של ברנדן האנדרדוג מציבה אותו במסלול התנגשות עם אחיו טומי
ולבסוף על שני האחים להתעמת זה מול זה בשיא בלתי נשכח.
"כרוניקה בזמן אמת"
סרט מדע בדיוני שראיתי בקולנוע.
אנדרו הוא בחור די נטול חברים שחי עם האבא האלים שלו והאמא החולה שלו. איזה יום אחד הבן דוד שלו, מאט, משכנע אותו לבוא איתו למסיבה וביחד עם בחור נוסף בשם סטיב הם נתקלים בחפץ מוזר. כתוצאה מההתקלות הזו הם מקבלים כוחות-על שמאפשרים להם להניע חפצים. בהתחלה אלו דברים קטנים כמו לגו וכדור טניס ואחר כך זה מתעצם. בהתחלה הכל טוב ויפה אבל עם הזמן החיים המתסכלים של אנדרו דוחפים אותו להשתמש בכוחות שלו לצרכיו האישיים.
לסרט 2 בעיות:
- הוא מצולם כמעט כל הזמן דרך נקודת מבט של מצלמות (פעם זו מצלמה שאחת הדמויות מחזיקה, פעם אחרת זו מצלמת אבטחה וכו').
- יש בו משהו לא סוחף. הסרט מספיק טוב כדי לסקרן אותך לראות מה הולך לקרות אבל העלילה לא מרתקת אותך והסוף, למרות שהוא דרמטי, נמתח יותר מידי זמן ולא כ"כ מספק באופן כללי.
"ארץ יצורי הפרא" - למרות הביקורות המהללות ששמעתי, אני ראיתי בו סרט פשוט מייגע, הרגשתי כאילו הסרט מרוח מדי
צפיתי בסרט עם עוד מישהו, והוא אשכרה נרדם רוב הזמן, ולבסוף פשוט פרש..
כנראה שככה זה כשמעבדים ספר בן עשרות בודדות של עמודים, שרובם המוחלט איורים, לסרט באורך מלא של שעה וחצי
אילו היו עושים ספיישלון בן 20-30 דקות התוצאה הייתה הרבה הרבה יותר איכותית לדעתי
הדבר היחיד בו שהותיר בי רושם הוא פס-הקול, שבוצע בידי Karen O and the Kids
וזה גם כולל השיר Wake Up של Arcade Fire שהופיע בטריילר ולא הופיע בסרט עצמו
הטריילר:
Arcade Fire - Wake Up בהופעה חיה:
הסינגל הראשון מתוך הסאונדטראק, Karen O & The Kids - All Is Love:
סרט אנימציה מדנמרק (או צרפת, אני לא כל-כך סגור על זה) חמוד ומרגש
אנימציה פשוטה, לא מה שהתרגלנו אליו בשנים האחרונות
בין הדברים שאהבתי בסרט היא גם מוסיקת הרקע שלו
קצת ישן למען האמת (2002, אבל לארץ נראה לי שהוא הגיע רק ב-2004)
אבל שווה צפייה
ממליץ בחום
תקציר העלילה:
לאחר שהגור של אמא-דובה נהרג, אבא-דוב מחליט לחטוף תינוק אסקימואי אנושי כדי שינחם אותה
היא מאמצת אותו כבנה והילד גדל לומד לחיות כדב
במקביל, הוריו האמיתיים של הילד לא מוותרים על החיפוש שלו במהלך השנים ואביו יוצא למסע נקמה פרטית בדובי-קוטב
השאלה היא, כשימצא הילד האם הוא יוכל באמת לחזור ולהסתגל לחיים כבן-אדם
ואולי הוא יעדיף אחרת?
לפי מה שהבנתי הסרט מבוסס על אגדה דנית עתיקה אבל לכו תדעו..
"כבוד" (2009)
במאי: חיים בוזגלו, האיש שהביא לנו את "זינזאנה" ו"מרחב הירקון" הזכורות לטוב.
במרכז הסיפור ניצבות שתי משפחות פשע יריבות: משפחת מרציאנו, בראשה עומד לאון (זאב רווח),
ומשפחת ברדוגו, בראשה עומד עמוס (עמוס לביא ז"ל), המזכיר כשתי טיפות מים את יעקב אלפרון
עם כובע הקסקט לראשו...
הסיפור הרגיל: ניהול חיי משפחה בצל מאבק הדמים המר בין שתי המשפחות, היחסים בין המשפחות
לבין עצמן, ובין פרטים מתוכן לבין אלו מן המשפחה השנייה.
השילוב, הסתירה הקלאסית (הזכורה כל כך לטובה מן הסדרה "הבורר") בין הצד הדתי, המקפיד על
ארוחת ליל שישי כהלכתה ועל קידוש וברכות, לבין הצד האפל, הרוצח, של אדם המסוגל לקטול חיים של
אדם אחר מבלי למצמץ אפילו. הצביעות הנוראית הזאת, הבלתי נתפסת.
על פניו, מבחינת הליהוק (עמוס לביא, שמיל בן ארי, אלברט אילוז ועוד) יכול היה להיות כאן סרט פשוט
מצויין, אך לצערי, העלילה פשוט לא מגיעה לרמה של "הבורר": יותר מדי סובב סביב ההלוויות, חסר
בשר. אין בו שום דבר מפתיע או מיוחד בכלל, ולסיכום: סרט לא מוצלח לטעמי.
אני נותנת כוכב אחד.
הסרט מתרחש ב-1970 ועוסק בחבורת נערים שעתה סיימו את התיכון והם בחופש הגדול האחרון שלהם לפני הגיוס לצבא. זהו סרט התבגרות קלאסי שאפשר למצוא בו את כל המרכיבים הצפויים: ההתלבטות על המשך הדרך של כל אחד מבני החבורה, היריבות על לבה של בחורה וכו'. מה שמייחד את הסרט הזה מכל הסרטים הישראליים לדעתי הוא בין הסרטים היחידים שמצליחים לעשות את זה בצורה אמינה וטובה על רקע המציאות הישראלית.
וכמובן שיש את הנושא הפוליטי שנוכח בסרט (בזמן התרחשות הסרט מתחולל מלחמת ההתשה שאחד מגיבורי הסרט נפל בה) באופן מפתיע הוויכוח הפוליטי מוצג בצורה אמיביוולנטית והתסריט מצליח לשלב אותו בעלילות האחרות של הסרט מבלי שזה יגרום לסרט להידרדר להטפת מוסר צדקנית ופשטנית כמו הרבה סרטים ישראליים אחרים שנוגעים בנושא הפוליטי.
המשחק הוא בסדר ברובו, למרות שיש קטעים שהשחקנים נשמעים לא אמינים וכאילו הם מדקלמים תסריט. זה החולשה היחידה של הסרט.
משחק אדיר של ששון גבאי,נבו קמחי והנרי דוד
הסוף קצת מאכזב (לא ארשום ספוילרים)
לסיכום אני נותן לסרט 4 כוכבים מתוך 5 רק בגלל השחקנים והיכולת שלהם לשמור על העניין
העלילה בקצרה: סימיקו מסיים בהצטיינות חוג קולנוע במתנ"ס וכבר חושב על הסרט הראשון הגדול שיעשה כאשר הוא מלהק אליו את החבר'ה בשכונה ובעבודה
חלק מהתפקידים מאויישים ע"י תושבי שכונת ג'סי כהן בחולון אך מהשחקנים היותר מוכרים מפתיעים לטובה ציון ברוך,אורי גבריאל ושלומי קוריאט
בסרט קטעים רבים משעשעים אך הסוף די צפוי לדעתי
סה"כ אני נותן לסרט מתוך 5 בסולם רומק
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי ilay111 שמתחילה ב "אם אתם חובבי תלת תאהבו את..."
אך לאשכול הזה יש מטרה ולא פחות-סדר
אנא שרשרי תגובה למקום הנכון לפי החלוקה לז'אנרים
תודה
(כדי לעשות זאת לחצי על "תגובה" בהודעה שלי עם הכותרת לז'אנר המתאים)
נערך לאחרונה ע"י רומק בתאריך 10-06-2012 בשעה 12:31.