לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-02-2011, 17:01
  krictalsniper krictalsniper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.11
שאלה לגבי היגוי מסוק

כידוע, על מנת לגרום, למשל, לתנועת ההתקדמות של המסוק, יש להטות קדימה את דיסקית הרוטור הראשי. לצורך כך, יש להרים את הלהבים כאשר הם עוברים בחלק האחורי של דיסקית הרוטור. הדרך היחידה לעשות זאת, היא על ידי הגדלת זווית הפסיעה של הלהבים בחלק ממעגל הסיבוב של הרוטור, כך שכתוצאה מכך הלהבים יעלו כלפי מעלה.

הגיוני היה לחשוב כי היינו מגדילים את זווית הפסיעה של הלהבים בחלק האחורי של דיסקית הרוטור - המקום בו אנו צריכים להרים את הלהבים. מסתבר, שהגדלת זווית הפסיעה מתבצעת 90 מעלות קודם לכן, כלומר בחלק השמאלי של דיסקית הרוטור (במידה ורוטור מסתובב נגד כיוון השעון). מדוע הגדלת זווית הפסיעה מתבצעת 90 מעלות קודם למקום בו אנו מעוניינים להרים את הלהבים כלפי מעלה?

אוקיי הנה תרשים שאולי יעזור להבין מה אני רוצה מהחיים שלכם

אז ככה... בהנחה שהעיגול המחולק ל4 חלקים זה דיסקית רוטור של מסוק 4 להבים, ואני רוצים להפנות אותו בכיוון החץ האדום. על פי השאלה ששאלתי היה נהוג לחשוב שהטייס אמור להפנות את ראש הרוטור בזמן שהלהב שצריך לעלות נמצא בחץ הירוק...אבל! מה שבאמת קורה זה שהטייס מפנה את הלהב שצריך לעלות כשהוא עוד בחץ הכחול...השאלה הנשאלת למה הוא עושה את זה...אני חשבתי שזה זמן תגובה מתברר שזה לא...אם למישהו יש רעיון אני ישמח אבל רק תסבירו את עצמכם ! תודה !
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י krictalsniper בתאריך 07-02-2011 בשעה 17:16.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-02-2011, 22:40
  שחר אדום שחר אדום אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.09.06
טוב
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי krictalsniper שמתחילה ב "אני בכיתה ט' ואני לא חושב אינ..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי krictalsniper
אני בכיתה ט' ואני לא חושב אינ יבין משהו שם בגלל זה פניתי לפנ לקבל תשובה נכונה טובה אבל גם כזאת שאני יבין ...אז לתת לי שיעורי בית לא הוגן אי לא יבין כלום גם אם אני ימצא חח...צריך להסביר לי במילים פשוטות...מקווה שהבנת חח

המפתח להבנת הנושא הוא הכרת חוק פיזיקלי הקרוי "חוק הפרסציה הג'יירוסקופית". אין דרך קלה להסביר חוק זה לתלמיד כתה ט', אינטלגנטי ונבון ככל שיהיה , אבל בגדול מדובר על כך שכשמפעילים כוח (שינוי זוית התקפה נקודתית=הפעלת כוח=יותר כוח עילוי באזור מסוים) על גוף מסתובב (רוטור) , התגובה לכוח תופיע בפיגור של 90 מעלות (פיגור פאזה) אחרי המקום בו הופעל הכוח...

חשוב להבין שזהו חוק פיזיקלי, כמו חוקי ניוטון. חוק שנכון תמיד בלי קשר לנתוני הסיבוב או למימדי הרוטור וכדומה.

תמשיך להתעניין ולשאול שאלות. זו גישה מצויינת. בהצלחה. מצטער מראש אם רק בלבלתי אותך יותר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:56

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר