|
29-04-2011, 13:51
|
|
מנהל פורום: דגמים לבניה עצמית, סקופים וחדשות, צילום ווידאו, וכן.... הצ'קלקה הכחולה של פרש
|
|
חבר מתאריך: 01.02.09
הודעות: 6,279
|
|
משנים תפיסה
רב-פקד עו"ד זהבה מאיר, ק' הסברה, אק"מ
• מידי חודש לוקחים חלק במשימות שיטור מבצעיות כרבע מכלל ארבעים אלף המתנדבים
• "סל כלים" חדש, שפותח במיוחד עבורם, יגביר בקרבם את תחושת השליחות
• ומעתה הם מוגדרים "מתנדבי משטרה"
• על שינוי תפיסה ועל התנדבות כפרופסיה
למערך ההתנדבות במשטרת-ישראל חשיבות אסטרטגית לאומית ממעלה ראשונה הן מבחינת שיתופם של גורמים בקהילה, והן כחלק מיכולת ההתמודדות של זרועות אכיפת החוק עם מגוון רחב של נושאים, שבהם נדרשת השקעת משאבים רבה.
סדר כוח האדם הגדול והמיומנויות, שאותן מספק מערך המתנדבים,מהווים נדבך חשוב ביכולות התמודדותה של המשטרה עם המציאות המורכבת בעת שגרה ובזמן חירום.
על-פי נתוני מערכת "שירת הסירנה", פועלים מדי יום כאלף מתנדבים של המשמר האזרחי במשימות שיטור מבצעיות רבות, ומדי חודש נאמד מספרם בכעשרת אלפים איש.
כדי לחזק את מערך המתנדבים, ולהפוך את ההתנדבות עצמה למקצועית, החל בשנה האחרונה באג ף קהילה ומשמר אזרחי תהליך שבמסגרתו שונו שיטת מיונם, גיוסם והכשרתם. נתוני הבקרות והדיונים המקיפים, שנערכו ביחידות השטח ובמטות, הצביעו על תחלופה גדולה של מתנדבים מדי שנה, בפרט במהלך השנה הראשונה להתנדבות, על חוסר מקצועיות מספקת בהכשרת המתנדבים (בעיקר מתנדבי האבטחה), על היעדר תשתית מחשוב ראויה לניהול ועל חוסר רלוונטיות בנושאי חקיקה ובנהלים. הנחות היסוד גרסו, כי התמקדות במקצועיותם של ארבעים אלף המתנדבים, ובהקצאת "סל כלים" מתאים, יסייעו להצלחת פעילותם, ויגבירו את תחושת השליחות והמחויבות ההדדית בין מערך המתנדבים לבין השוטרים.
השינוי המרכזי בא לידי ביטוי באיחוד מערכי היחידות המיוחדות ויחידות האבטחה, ובהגדרת מתנדב מסוג אחד- "מתנדב משטרה".
בהליך זה, המתנדב עובר הכשרה בסיסית ייעודית, שמקנה לו סמכות רחבה ויכולת ורסטילית. בנוסף, נקבעו הכשרות "שרוול" במקצועות משטרתיים בחמישה מסלולים (מסלול מקצועי, מסלול מג"ב, מסלול תנועה, מסלול אח"מ ומסלול אג"מ). כחלק מתפיסת השינוי, שאותה מוביל ראש האגף, ניצב יורם הלוי, המועמדים, העונים לנתוני הגיוס והמתאימים לאק"מ (כדוגמת חיילי מילואים) יאותרו גם באמצעות הרשתות החברתיות.
סוג אחד
עם מרכיבי השינוי נמנים, בין השאר, חיזוק יכולת הפעולה של הרמק"מים ושל המש"קים ביחידות השטח, קביעת תקן המתנדבים בכל יחידה ויחידה, שינוי שיטת המדידה במערכת המנה"ל, מעבר הדרגתי לסוג מתנדבים אחד – "מתנדבי משטרה" לובשי מדים, יצירת מסלולי גיוס, מיון והכשרה אחידים לכלל המתנדבים, והקמת מערך מקצועי של מתנדבים-מדריכים, שלאחר שעברו הכשרה מתאימה, עוסקים בתיאום הדרכות ברמת השטח.
בנוסף, פורסמו הוראות שעה להכשרת מתנדבים ולהפעלתם, בהתאם למתכונת החדשה, ושונו התקנות ונהלי משא"ז שדרוג אתר האגף באינטרנט, פתיחת אתר בפייסבוק, המשמש במה להעברת מידע ולקבלת רעיונות, והקמת פורום של שבעים קציני הסברה מתנדבים ברחבי הארץ, מסייעים בפרסומה של הפעילות החיובית של השיטור הקהילתי ושל מתנדבי משא"ז.
המצפן
בעזרת מערכת הניהול הממוחשבת "מצפן", שפיתוחה הסתיים לאחרונה, ניתן מעתה לשלב נתונים מחמישה בסיסי נתונים שונים (רביד, שירת הסירנה, מרשם אוכלוסים, מרשם פלילי וקובץ רכב), ולקבל תמונת מצב ממצה, הכוללת נתוני כוח אדם ונתוני פעילות מבצעית. בנוסף, כדי לייעל את העבודה, נרכשו עבור היחידות השונות עשרות עמדות מחשב חדשות , והחל שיפוצם של עשרות מבנים, שבהם ממוקמים מרכזי שיטור קהילתי ברחבי הארץ, במחוזות ובמג"ב. הפרויקט, בעלות של שלושה וחצי מיליון שקלים, יימשך גם בשנת התקציב הבאה, ובמהלכה ישופצו מבנים נוספים.
תהליכי שינוי אלה מחזקים את המערך המקצועי הפרוס בשטח, מסייעים בביצוע עבודת שיטור איכותית, וממקמים את שוטרי המטה ואת שוטרי השטח בליבת העשייה המבצעית של המשטרה.
מחלצים, מסייעים ומסכלים
דצמבר 2010 - ארבעה מתנדבים מונעים את התמשכותו של אונס אכזרי, בקרבת כרמיאל.
דצמבר 2010 – מאות מתנדבי יחידות החילוץ ויחידות מיוחדות באק"מ מסייעים באיתור גופות ההרוגים באסון השריפה בכרמל.
פברואר 2011 – שישה מתנדבי מש"ק מיישוב בצפון הארץ מסכלים רצח בתוך המשפחה של בכיר בארגון פשיעה.
פברואר 2011- יחידות החילוץ במחוז ש"י מאתרות במבצע מורכב כלי- נשק, ששימש לביצוע עבירות.
מרץ 2011 – יחידת חילוץ גולן מחלצת נערה, שנסחפה בזרם בנחל בצפון הארץ.
שנת 2010 – יחידות החילוץ ברחבי הארץ מחלצות מידי שנה כ-1,500 איש, כמחציתם בסכנת חיים מוחשית.
מרץ 2011 – מתנדב תנועה ביחידת רכסים באזור הצפון מיילד צעירה, שכרעה ללדת.
פורסם ב"מראות המשטרה" אפריל 2011, גיליון מס' 239 עמ' 34-35
_____________________________________
|
|