04-02-2011, 23:42
|
|
|
חבר מתאריך: 07.01.07
|
|
אוריקורי היקר,
סיפור מעניין מאוד, לדעתי יש הרבה מה לשפר אבל הליבה והכתיבה הם מאוד טובים.
אומנם לפני שאציין את כמה הדברים שלדעתי אתה צריך לשפר, אשמח להסבר קטן:
1.למה בחלק שבון תומס מדבר אתה ממשיך להשתמש בצמד המילים : דורותי חלוק לבן?
*לגבי זה יש הערה: אם התכוונת לסימבולזים שדורותי היא רופאה אז היה מספיק להשתמש בזה בפעם הראשונה, חזרה על צמד מילים ללא משמעות משתנה מהווה עוול לקורא. אגב אם התכוונת ל dorothy צריך לכתוב כך: דורות'י (?)
2.סקרן אותי הסוף וההתחלה, שמתקשרות לנושא החום והקור, אומנם לא הבנתי את מה הם מסמלות, תרבות ? אחווה?
3. האם היער סימל את היעדר החברה? או החיים כאשר אין לך מישהו שאתה אוהב \ דואג לו וכו'?
בנוגע להערות:
הכתיבה טובה אומנם יש כמה דברים שלדעתי צריך לשנות, יש כמה מטאפורות לא מוצלחות, שצריך לעדן או לחזק אותן... למשל כמו : לא לתת למים לנזול מכפות הידיים.
ואומנם מעט הפריעו לי תיאורי תווי הפנים, לדעתי (ושיתקנו אותי אם אני טועה) צריך להשאיר את פני הדמויות כמעומעמות מבחינת הקורא, ושהוא יחליף אותן כפי שיראה, הרי מטרת הקטע היא להעביר
מסר\ים יותר מאשר לספר סיפור או להמשיך איתו אם בכלל. לדעתי הייתה צריך להפחית.
דבר אחרון הוא, בפסקה שבה ג'ון מגלה את תומס בבוקר, מעניין אותי פה למה השתמשת באפקט ההפתעה, מבחינת כתיבה לא עידנת את הסוטאציה ! אלא התחלת אותה כרגיל ונתת את פיסת המידע בפתאומיות לקורא שמשהו רע התרחש עם תומס.
האם יש סיבה מסוימת מאחרי השיומוש הזה? או מה שרק רצית להשתמש באפקט ההפתעה כתיאור לאפקט ההפתעה בחיים האמתיים?
לסיום אומר כי הרעיון והסיפר הם מאוד טובים, צריך לשפר ולעבוד על הקטע (תמיד צריך לערוך) ותנסה לתקן כמה שגיאות כתיב \ ניסוחי משפטים.
אשמח לראות עוד מכתיבתך ותגובתיך על גבי הפורום,
אמיל .
|