27-01-2011, 20:08
|
|
אורח האתר
|
|
חבר מתאריך: 21.01.11
|
|
היי עמית,
העצה החשובה ביותר לסופרים מתחילים היא לא להתייאש. כתיבת ספר היא תהליך ארוך ומורכב שדורש מחוייבות והתמדה, ורבים מתחילים ומתייאשים בדרך. כפי שכתבתי בהודעה קודמת, לא בכל יום נחה המוזה ולא תמיד יש זמן, אבל כדאי להתמיד ולהקפיד לפנות שעתיים או שלוש מדי יום לכתיבה, כי אחרת הספר נזנח ונשכח.
לאחר שמסיימים לכתוב טיוטה ראשונית, צריך למפות את הוצאות הספרים הרלוונטיות. לא כל הוצאה לאור מוציאה את כל סוגי הספרים, ולכן יש לבחור בקפידה אילו הוצאות רלוונטיות ולפנות רק אליהן. אני מציע להדפיס את טיוטת הספר בצירוף מכתב מקדים ובו תקציר העלילה ומעט על הסופר, ולשלוח להוצאות הרלוונטיות. תהליך הלקטורה בהוצאות אורך זמן רב (בין מספר שבועות למספר חודשים) והוא עלול להיות מורט עצבים, אך קבלת תשובה חיובית מפצה על המתח הרב
לגבי רב מכר - הלוואי שהיתה לי נוסחה לגלות. לא צפיתי ש"אקרא לך גבר" יהפוך לרב מכר, אבל מיד עם צאתו לאור הוא קיבל שורת ביקורות חיוביות באמצעי התקשורת המובילים (ביקורות מפרגנות במיוחד הופיעו בגלי צה"ל, במחנה ו-MAKO), וכבר חודש לאחר שיצא לאור הודפסה ממנו מהדורה שניה. מספר חודשים לאחר מכן, במאי 2010, הוא נבחר כ"מומלץ החודש" של צומת ספרים וחודשיים לאחר מכן חברת ההפקות "טופיה תקשורת" (חברת בת של יונייטד קינג) רכשה אופציה להפיק סרט לפיו. אין לי אלא לקוות, שגם הספר הבא (עליו אני עובד בימים אלה) יקצור הצלחה דומה.
בכל מקרה, גם לאחר האירוח, אם יש סופרים מתחילים שמעוניינים להתייעץ איתי בנושא, או לפנות אלי בשאלות אחרות, יותר מאשמח להשיב ולייעץ. ניתן לפנות אלי באמצעות הפייסבוק: http://www.facebook.com/ohadr
|