לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-01-2011, 01:05
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
מידע
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "[QUOTE=FiReBall]גנבת למישהו..."

ה"מישהו" רק הרגע חזר משהות ארוכה רחוקה ממחשב ואינטרנט.

מצה"ל נמסר: אנחנו לא מסירים מפייסבוק, אנחנו יכולים להדריך מה אסור לפרסם, ולבקש ממי שפרסם שיוריד את המידע.

בהקשר זה ראוי לציין את הידיעה של יוסי יהושוע מידיעות אחרונות ביום שישי 14.1.10:

הצעה שאפשר לסרב לה

חייל, בחורה נחמדה יצרה איתך קשר בפייסבוק והתחילה לשאול אותך על הצבא? תפוס מרחק. צה"ל מתריע: פייסבוק הופך לזירת ריגול בינלאומית

יוסי יהושוע ידיעות אחרונות פורסם: 14.1.2011

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://article.yedioth.co.il/assets/homepage/1121212121.jpg]

ל"ידיעות אחרונות" נודע כי ארגונים זרים בונים פרופילים לדמויות פיקטיביות ברשת החברתית ומנסים לפנות לחיילים. הערכת אנשי הצבא היא שמדובר בגורמים עוינים העלולים לסכן את ביטחון חיילי צה"ל ולהוביל לחשיפת מידע מסווג. גולשים בשמות בדויים יוצרים קשר בפייסבוק עם חיילים - ובמהלך השיחה מציגים להם שאלות הנוגעות לעברו הצבאי.
לדברי גורם צבאי העוסק בתחום, מחלקת ביטחון שדה בצה"ל עומדת בימים אלה בפני שני אתגרים. הראשון הוא חיילים שמעלים מידע מסווג לפייסבוק בניגוד לנהלים — לרוב מדובר על תמונות של פעילות מבצעית ובסיסים שמועלות לאתר בלי כוונה רעה.
הסכנה השנייה היא ההבנה של היריב שהמדיום החדש יכול לשמש אותו בחיפוש מידע על אודות צה"ל ובניסיון להפעיל את החיילים הישראלים בלי שיידעו שהם מופעלים.
בשנים האחרונות נוקט צה"ל יד קשה נגד חיילים שהפרו באתר את כללי ביטחון המידע הצה"ליים הנוקשים, העלו תמונות אסורות או חשפו מידע מסווג. כעת מזהירים בצה"ל כי לחיילים אסור לא רק לחשוף מידע צבאי רגיש, אלא גם עליהם להימנע מאישור בקשות חברות מאנשים שהם לא מכירים. יש להקפיד לא להעביר מידע שאינו נחוץ לצורך יצירת קשר אישי עם הצד השני.

הקטע הנ"ל הינו רק תקציר של כמה מובאות מתוך הידיעה. קישור אל הידיעה המלאה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-01-2011, 00:01
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "ניקיון יסודי בפייסבוק"

מן הסתם מבורך.אך ברור שעבודה זו צריכה להתקיים לאורך זמן ולא באופן חד פעמי.
אגב מותר לומר כיצד הוסרו התמונות/מידע - האם הייתה פניה למי שפורסם או לפייסבוק עצמה (הרי אין להם ממש "שירות לקוחות" - או שהדברים בוצעו באופן "אלים יותר").

אגב סתם הצעה למנהלי הפורום (ואנשי ביטחון מידע) - לפרסם באופן קבוע בעמוד הראשי טלפון/מייל של הגורמים הרלוונטיים לפניה (אני יודע שאפשר למצוא זאת בחיפוש אבל יש הרבה עצלנים בקרבנו).
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:33

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר