08-09-2011, 15:26
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.03.10
|
|
אני מוצא את השימוש במילה "לתרץ" קצת לא הולם.
השאלה שעליה החל הדיון מלכתחילה הינה לגבי האדם הנבון בכללי, לא רק הגולש הנבון ביטיס.
הצורך למצוא הסבר ל-"למה" טבוע עמוק באופי האנושי, אני מניח שתסכים איתי על כך. אם זה בשל אינרציה חברתית, בשל נטייה גנטית או בשל גזים כתוצאה מאכילת יתר של כרוב ניצנים, לא באמנת משנה לענייננו. זה שחלק ניכר מהמין האנושי לא מסתפק בעצם היות הדברים כפי שהם ורוצה לדעת למה הופך את האמונה בבריאה, או בכוח עליון, לדבר מצוי ונפוץ, גם אצל אנשים נבונים.
מה שאני מנסה לומר, לא כל כך לך אלא בכללי לדיון, הוא שאמונה בפני עצמה איננה סייג לבערות או טמטום. אדם נבון ומשכיל יכול לא רק להאמין אלא למצוא תימוכין רבים לאמונתו זו. צריך להבדיל בין פונדמנטליזם דתי מכל סוג שהוא, שבדרך כלל מבסס את עצמו לא רק על בערות אלא על שימור הבערות, לבין אמונה.
אני אגב טוען שאנחנו קרובים היום, יותר מאי פעם, להוכחה שאלוהים קיים, דווקא בצורה מדעית טהורה. בהמשך לטיעון שלי על מורכבות המכונה המופלאה שנקראת גוף חי, ובהדגשה על הגוף האנושי, חשפנו כבר את "תוכניות הבנייה" של הגוף האנושי - הDNA. מדובר פה בתוכנית בנייה מפורטת, מתוחכמת אין כמוה המאפשרת בנייה של מכונה שמסוגלת לא סתם "לבנות" עוד כמוה, לשלב תוכניות בנייה אחרות וליצור מכונה טובה יותר... ולדעתי דווקא כאן, בכניסה לפרטים הקטנים האלו, נוכל למצוא סופסוף את "חתימת המהנדס"...
זו כמובן סתם השערה חסרת בסיס