04-01-2011, 17:12
|
|
|
חבר מתאריך: 05.09.06
|
|
מעוניין לעשות שינוי בנושא התחבורה הציבורית באזור - דעתכם בבקשה
שלום רב,
אני לא אגיד את שם החברה (למרות שלא נראה לי שאני אעבור כך על איזשהו חוק).
מדובר בחברת תחבורה באזור מסויים בארץ ששולטת באזור (אין חברה אחרת שעובדת כאן, ז"א די מונופול).
הבעיות:
-אין לוח זמנים מסודר (למרות שמדובר באזור ללא פקקים ולכן האוטובוס עומד בזמנים... כנראה, כי אין אפשרות לדעת מה הזמנים). יש רק זמן יציאה מהתחנה הראשונה וזמן הגעה לתחנה האחרונה.
-מחירים של הקווים לא ברורים, נסיעות קצרות עולות הרבה כסף.
-אין כרטיסים חופשי חודשי\שבועי בהרבה קווים של החברה
-(בעיה כללית בכל המדינה) אין הנחות לסטודנטים או לתלמידי בית ספר וגם לא לנכים.
-אין אפשרות לקנות כרטיסיות באוטובוס, רק במשרדים של החברה.
-שעות הפעילות (יותר נכון האי פעילות לא ברורות ולא מתואמות מספיק עם הרכבת).
פניתי לחברה פעמיים ללא הצלחה. כמו כן פניתי למשרד התחבורה פעם אחת (והיום פעם נוספת) אבל לא נראה לי שיש להם פיתרונות.
רציתי לדעת מה דרכי הפעולה שאני יכול לבצע כדי לשנות את המצב.
חשבתי על "עצומה" וחשבתי לפתוח עמוד בפייסבוק ולאסוף אנשים - חתימות וכו' כדי להפעיל לחץ על החברה וגם כדי לעלות את המועדות.
שאלות:
1. האם יש דרך לבדוק כמה אנשים ביום\שבוע\חודש משתמשים בשירות של החברה, כדי לדעת מהו ה"כוח" של הציבור? בעצם כמה כסף מרוויחה החברה מהאזור (מדובר באזור של כ40-50 אלף תושבים, מספר ישובים).
2. האם יש לי זכות לבקש מידע מסויים (שהחברה חייבת לתת לציבור) שיכול לעזור לי במאבק?
3. האם יש בכלל סיכוי לעניין או שמדובר בכל כך הרבה "שיט" ובירוקרטיה שעדיף בכלל לא להיכנס לזה?
4. האם יש עוד דרכים שאולי יהיו יותר אפקטיביות כדי להזיז משהו (הדברים שחשבתי עליהם הם די בנאלים). כמובן שחשבתי גם על דברים אחרים אבל הם עולים כסף (פרסום בעיתונות, כתבה, לדבר עם עיתונות, פליירים וכו' אבל זה עולה כסף).
תודה על העזרה
|