28-12-2010, 13:08
|
|
מנהל משבראש, בלשנות, תכנות ויהדות
|
|
חבר מתאריך: 04.06.06
|
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי לבני
לעומתי, הם כופים עלי את מנהגיהם גם היכן שאני גר והיכן שממש לא צריך לעניין אותם!
|
רגע, פספסתי.. אתה לא היית זה שניסה לכפות את מנהג העמידה בצפירה שלו גם באיזורי מגורים חרדיים??
ציטוט:
במקור נכתב על ידי לבני
הבעייה היא שהם אלה שמכתיבים את ההנחיות ולו בזכות הכח הגדול מדי שיש להם במוסדות השלטון ויצר ההתחשבות הבלתי נלאה שיש לציבור החילוני במדינה הזאת, ציבור שמוכן לספוג את כל הגחמות ואף לממן אותן.
הכפייה הזו באה לידי ביטוי כמעט בכל פן אפשרי ויודע מה? אפילו בנושאים שמבחינתי זה גובל או למען הדיוק, עובר את גבול החוצפה וסתם לדוגמה קח את עניין העסקת עובדים יהודיים בשבת!
מה בדיוק הבעייה של יקיריך עם העובדה שבעלי עסקים פותחים את חנויותיהם בשבת?
מה הבעייה שלהם עם העסקת עובדים יהודים בשבת?
כל עוד מדובר במרכזי קניות שרחוקים קילומטרים מכל ריכוז של אוכלוסייה חרדית לא צריכה להיות להם שום בעייה עם כך! שום בעייה! שישבו להם בבני ברק או בשכונות שלהם, יקיימו את המצוות שלהם ושלא יכתיבו לי או לבעל עסק מה לעשות!
אם אותם חרדים חושבים שצפירת יום הזכרון הנה דבר שטותי ומחליטים להתנהל כרגיל בשכונותיהם ביום זה, ממש לא צריכה להיות להם בעייה עם כך שאני נוסע על כביש החוף לשפיים בשבת.
|
ואיך כל זה קשור לעמידה בצפירה?
למה אתה חייב לדחוף תמיד סוגיות הקשורות לחרדים שאין להם שום קשר לנושא הנידון?
גם לדעתי אין למנוע מאדם הרוצה לפתוח בשבת את חנותו מלעשות זאת, אז?
רוצה ליסוע בכביש החוף בשבת? מצדי - בכיף שיהיה לך!
אם בנושא העמידה בצפירה אני במקרה מסכים עמם, זה אומר שאני אמור לעשות זאת גם בכל שאר דעותיהם?
וגם אילו כן היה המצב כך (למרות ששבתי ואמרתי שלא כך הוא הדבר), איך זה קשור לענייננו?
כנראה שפספסת את כל העיקר בדבריי, אני לא מגדיר את מה ש"לא ממש מתיישב עם דעתי" כ-"הסחה", להיפך! אני הגדרתי כך את מה שכן התיישב עם דעתי!
אתה החלטת להעלות את כל הסוגיות האלה במחשבה שאני סובר אחרת ממך, ולנסות להשתמש בכך כקלף מיקוח בנושא הנידון, אך זה חזר אליך כבומרנג, כי עם כל מה שכתבת שלא קשור לנושא העמידה בצפירה אני דווקא מסכים, וזה רק חשף עד כמה אתה צבוע בעניין העמידה!
|