31-10-2010, 18:03
|
מנהל
|
|
חבר מתאריך: 31.07.06
|
|
מביני הדבר כאן התיחסו לסוגיות אלו בעבר
לטענתם:
1. גם אם רק המדים בסכימת הסוואה והציוד לא, עדיין יש בכך יתרון גדול מאוד. היו כאן תמונות שלדעתי המחישו את זה. מעבר לכך, אריג פשוט להסוואת הציוד (או סתם רשת הסוואה מהסוג שיש היום) צריך להיות זול בהרבה ממדים.
2. לא צריכה להיות זליגת מדים לבלתי לוחמים אם המדיניות נכונה. הרי אין זליגה של משגרי לאו לעורפיים (בדרך כלל...). חייל, לוחם או לא, שיימצא מסתובב על מדי לחימה כנ"ל בשיגרה בבסיס, צריך להענש. ממש כאילו יסתובב על אזרחי בבסיס. בוודאי אם יסתובב על מדים כאלה באזרחות. כל לוחם חתום על המדים כאילו היו "צלם" ומחזיק אותם נעולים עד לאישור לעשות בהם שימוש לצורך אימון ייעודי או פעילות מבצעית. אני חושב שברגע שפלוגה מקבלת סך מדים מסוים, היא צריכה לתת דין וחשבון על כל בקשה למדים נוספים. בקיצור, יש מה לעשות כדי לחסוך עלויות. הכל עניין של משמעת.
3. הטיעון של תקלות זיהוי הוא אכן חלש. אוי ואבוי אם מסתמכים רק על המדים לצורך זיהוי. חוץ מזה, למיטב ידיעתי לא המחבלים ולא חיילי צבא סוריה לובשים מולטיקאם. ואני שותף לתקווה שהאמריקאים שוב יחליפו מדים וישלחו לנו את העודפים...אבל אני עוד יותר מקווה להזמנות עבור תעשיית הטקסטיל הגוועת של ישראל.
|