לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-10-2010, 05:41
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Vani שמתחילה ב "יחידות לוחמות שאינן קו ראשון"

ישנן יחידות שניתן להגיע אליהן עם פרופיל 72 - תותחנים, נ"מ (שפיזית גם יותר קל אם אתה בטק"א), פלחה"צ, אב"כ, דבורים, מוד"ש (רכוב) ועוד כמה שאני לא זוכר.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-10-2010, 15:01
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Vani שמתחילה ב "עוד משהו, על אותו משקל יכולת..."

הצבא לא לוקח סיכון על בעלי בעיות רפואיות ומוציא סכומים אדירים של כסף בטיפול של חיילים (הרבה יותר ממה שאותו אדם יקבל בסל הבריאות) ולכן ככלל נמנע מסיכון של הוצאה כספית.

עכשיו לשאלתך: אם מישהו היה מוגבל רק לשמירות ומטבחים (או מטבחים בלבד) הייתי לוקח אותו גם אז. מה ששוחק את הסד"כ זה המשימות האלה ולא המארבים. אני יכול לומר לך שעשינו בדיוק את זה עם כמה חיילים שהיו ב-ב' קבוע או כאלה שלא הצליחו לאפס את הנשק במהלך כל המסלול.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 22-10-2010, 15:23
  Vani Vani אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.03.10
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "הצבא לא לוקח סיכון על בעלי..."

ציטוט:
הצבא לא לוקח סיכון על בעלי בעיות רפואיות ומוציא סכומים אדירים של כסף בטיפול של חיילים (הרבה יותר ממה שאותו אדם יקבל בסל הבריאות) ולכן ככלל נמנע מסיכון של הוצאה כספית.

אני מודע לזה. בדיוק בגלל זה אני אומר שלעיתים ניתן לגייס ליחידות קרביות חיילים שקיבלו פטור משירות בתור מתנדבים. חלק גדול מאוד מהפטורים ניתן בגלל הוצאות כלכליות גדולות על טיפול רפואי. בתור מתנדב אני מטופל ע"י קופת חולים, מה שאומר שכל ההוצאות הכלכליות נופלות עליה ועל הביטוח הרפואי ולא על צה"ל, לכן בתור מתנדב אפשרי להתגייס לקרבי לפעמים. פשוט צריך לדעת ללחוץ על הנקודות הנכונות, כי צה"ל לא יתאמץ למצוא פתרונות ברמת הפרט.

שיהיה ברור, שאין פה סיכון של הוצאה כספית על טיפול רפואי. מקסימום סיכון של ביטוח חיים, אבל זה סיכון שקיים אצל כל חייל
לא רוצה להיכנס יותר מידי לפרטי המקרה שלי ולמה אני חושב כך, אבל אני חושב שבמקרה שלי דחו את הבקשה שלי בגלל רמת הסיכון של חי"ר. אם אגיש בקשה ליחידה ברמת סיכון יותר נמוכה, כמו טק"א שנתת לדוגמא, אז יש סיכוי גבוה שיאשרו לי.
ציטוט:
עכשיו לשאלתך: אם מישהו היה מוגבל רק לשמירות ומטבחים (או מטבחים בלבד) הייתי לוקח אותו גם אז.

זאת כמובן לא המטרה שלי. זה משהו שאני יכול לעשות גם ביחידה שלי כיום. אני רוצה לעשות מעבר לזה ביחידה קרבית.
ישן 22-10-2010, 16:40
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 מנהל golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Vani שמתחילה ב "עוד משהו, על אותו משקל יכולת..."

שוב- אני לא מדבר על זה מהנק' מבט שלך אלא של הצבא.
אני מוקיר ומעריך את הרצון שלך לשירות משמעותי, אבל כמו שביטיס אמר- יש דברים שהצבא לא מוכן לקחת עליהם אחריות.

בעוד שלחבר'ה עם פטור משירות יש את האפשרות להתנדב בכל מקרה, לחבר'ה עם פרופיל (או סיבות כאלה ואחרות) שלא מאפשר שירות כחי"רניק אין אפשרות כזאת, עד כמה שאני יודע (חבר'ה עם חריג חי"ר ע"פ רוב זה על סעיפים פוסלים וגם אם לא זה עדיין לא ברמה של חבר'ה שקיבלו פטור גורף משירות צבאי).

או בקצרה- עדיף להיות ראש לשועלים מאשר זנב לאריות.
לא יודע מה בדיוק המגבלות הרפואיות שלך אבל נניח שמדובר "רק" בפרופיל 72- הייתי ממליץ לך ללכת על שירות מלא בשריון או במוד"ש ולא על שירות חלקי ולא קשור בעליל (ואפילו תיאורטי) ביחידת חי"ר.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 23-10-2010, 02:10
  Inigo Inigo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.02.09
ה"התחכמות" הזו של טירונות 04 לבעלי פרופיל 72
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי בנו שמתחילה ב "אני יכול לומר לך דבר אחד..."

לא קיימת במוד"ש כבר הרבה מחזורים. אם אני לא טועה, בסביבות מחזור נוב' 08 זה הופסק לחלוטין. אולי אפילו לפני. המעטים בעלי פרופיל 72 שמצטרפים למחלקות שמורכבות בעיקר מבעלי פרופיל חי"ר עושים את הטירונות עם הקלות (אם זה משקל במסעות, או אם זה הקלות כאלו ואחרות בתרגילים) ומוכשרים בסופו של דבר 03.

07 "סייר" \ "לוחם איסוף" או כל שם מונפץ אחר לא קשור בכלל לפרופיל. זו הכשרה מקצועית, לא הכשרת חי"ר. מאחר ואני חושב שאתה מבלבל בין הדברים - אני אדגיש: "לוחם איסוף 07" זה לא "מעל" רובאי 03. זה פשוט לא אותו דבר. רובאי זו הכשרת חי"ר ו"לוחם איסוף" זו הכשרה מקצועית של מוד"ש.

נערך לאחרונה ע"י Inigo בתאריך 23-10-2010 בשעה 02:12.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:30

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר