לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-10-2010, 14:46
  KiT KiT אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.01.09
כמה שאלות על הנח"ל

אז יש סיכוי מאוד מאוד גבוה שאני הולך לנח"ל ורציתי לשאול כמה שאלות:
למה הרבה פעמים צוחקים על הנח"ל?כאילו שהם לא עושים כמו שאר היחידות?
אני מכיר אנשים מגבעתי שאומרים לי שבנח"ל יש אנשים טובים אבל הם לא עושים כמו שגבעתי עושים ועובדה שהם לא היו בעופרת יצוקה..משהו בסגנון הזה,יש בזה אמת?
אני מצד אחד די שמח ללכת לנח"ל כי שמעתי שיש שם אנשים מאוד טובים והכל אבל גם יש לי צד שאני מרגיש שאולי יש משהו נכון במה שאנשים אומרים
נגיד אח שלי שהיה בגולני,הוא דווקא תומך בזה שאני אלך לנח"ל אבל הוא אמר לי שבטירונות נגיד אם הם היו עושים משהו לא טוב אז היו אומרים להם "תגידו מה אתם בנח"ל או מה?" דברים בסגנון הזה
ועוד שאלה קטנה,נח"ל עושים קו בעזה או רק באיוש וצפון?

לא יודע,אני סתם שואל כי אני רוצה לדעת קצת על הנח"ל מאנשים שאולי משרתים או שירתו שם
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-10-2010, 14:58
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי KiT שמתחילה ב "כמה שאלות על הנח"ל"

באמת שטויות. בכל חטיבה מדברים על האחרות. אולי גבעתי היו בעופרת יצוקה והנח"ל לא, אבל הנח"ל היו בלבנון וגבעתי כמעט ולא. אז מה?
יש אנשים טובים בכל מקום ויש גם גרועים. אתה יכול ליפול על פלוגה גרועה ואתה יכול לשרת בפלוגה מעולה עניין של מזל, יותר מהכל.
לך ותתגייס בלב שקט. אתה מתגייס לחטיבה טובה מאוד שלא נופלת מאף אחת מהאחרות.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 08-10-2010, 15:09
  משתמש זכר mt999 mt999 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.10.06

החבר'ה בנח"ל לרוב הם כמו בכל שאר חטיבות החי"ר, יש חבר'ה טובים ויש טובים פחות, אני חושב שפשוט בגלל שפעם הנח"ל היה מוכר עם בני הגרעינים האידיאליסטים ומלאי החזון האלה שהיו רוקדים הורה מסביב למדורה, וזה נתן להם תדמית של יותר חקלאים ופחות לוחמים- לפחות ככה אני רואה את זה... הנחלאווים לא השתתפו בעופרת יצוקה בגלל שבאותה עת הם תפסו את קו צפון (איפה שגולני עכשיו), ולמרות שמבצע עופרת יצוקה היה מבצע חשוב וגדול, היו גם מספיק כוחות חי"ר בעזה (גולני, גבעתי צנחנים) ושלא נזכיר את כל השריון והנדסה, עזה לא כל כך גדולה, וגם ככה ריבוי הכוחות גרם ללא מעט דוצים... וגם לך תוריד את החטיבה מהצפון לדרום ותשיג להם חילוף שיתפסו את הגזרה בהתראה כל כך קצרה.
נח"ל תפסו את קו עזה לפני כשנה, ולפי מה ששמעתי עשו שם עבודה סבבה. ולהזכירך הנח,ל נלחמו בלבנון השניה וחטפו גם הם כמה הרוגים...
בקיצור נח"ל לא טוב יותר או רע יותר, זו פשוט עוד חטיבה מעולה בין עוד חטיבות מעולות בצבא הטוב בעולם...

נערך לאחרונה ע"י mt999 בתאריך 08-10-2010 בשעה 15:12.
ישן 09-10-2010, 17:33
  Eagle1 Eagle1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.01.07
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי mt999 שמתחילה ב "החבר'ה בנח"ל לרוב הם כמו בכל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי mt999
...אני חושב שפשוט בגלל שפעם הנח"ל היה מוכר עם בני הגרעינים האידיאליסטים ומלאי החזון האלה שהיו רוקדים הורה מסביב למדורה, וזה נתן להם תדמית של יותר חקלאים ופחות לוחמים- לפחות ככה אני רואה את זה... ולהזכירך הנח,ל נלחמו בלבנון השניה וחטפו גם הם כמה הרוגים...

נראה שמה שאתה רואה זה בעיקר סטיגמות ובורות...
אני מציע לך לפתוח ספר היסטוריה וללמוד איך התחיל הנח"ל ומאיפה הוא הוקם, מה הייתה החשיבות שלו ולמה עדיין המסגרת של בני גרעינים עוד קיימת (ולא בגלל שהם חבר'ה סבבה שרוקדים סביב מדורות).
רק שתדע שהרבה מאוד מהפלמ"ח היה מורכב מאותם בני גרעינים ושכשצה"ל הוקם הפכו להיות נח"ל.

וזה שהנח"ל חטפו הרוגים- אז מה? זה עושה אותם לוחמים אמיתיים ולא על פארש? ממתי לוחמנות נמדדת בהרוגים?

ישן 08-10-2010, 16:39
צלמית המשתמש של n0thing
  משתמש זכר n0thing n0thing אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.07.08

אז ככה

- נח"ל חטיבת חי"ר לכל דבר. אחת החטיבות הראשונות שנכנסו ללבנון ב2006. עד מלפני שנתיים נח"ל לא ירדו לעזה. אגב גם גולני הרבה זמן לא היו בעזה בגלל שגבעתי ישבו כל השנה בקו עזה.

- קו עזה זה קו יותר משעמם מאשר פעיל. אל תסתכל על חורף 2009. קווים עם הכי הרבה פעילות זה הרוב איו"ש.

- בשנתיים אחרונות נח"ל קיבלו אחלה של קווים - צפון > עזה > איו"ש.

- חטיבה מדורגת מס 3 אחרי גולני(מותג אין מה לעשות) וגבעתי.

- פלס"ר נח"ל זכה מקום ראשון לא ממש מזמן בקרב פלוגות סיור חי"ר.

- תכלס, הכל אותו דבר בחי"ר - העיקר שזה חי"ר. אותה הכשרה, אותם נהלים, אותה אווירה. מי שאומר אחרת - כנראה שיש לו עוד זמן עד השחרור.

חוץ מזה, בנח"ל מד"סניקיות ומדריכות קליע נראות לא רע בכלל, לפחות בתקופה שלי(אוג 07)
ישן 15-10-2010, 20:26
  Balal Balal אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.07.05

טוב בוא אני אסגור לך כמה פינות.
א.מי שאמר שנח"ל היא חטיבה מספר 3 בצה"ל הוא קצת צעיר ולא יודע מה הוא מדבר כי אין דבר כזה דירוג של חטיבות... על פי מה מדרגים? איכות אנשים? סד"כ? אמל"ח? שלא יאכילו אותך חארטות...הנח"ל היום היא חטיבה מעולה שעשתה בעזה עבודה אדירה ואם תשאל אנשים שמשרתים באוגדת עזה הם יגידו לך שהנח"ל פשוט עשו שם את העבודה הטובה ביותר בשנים האחרונות, בנוסף, כשאני סיימתי קורס מ"כים- 3 מתוך 4 מצטיינים פלוגתיים היו מחטיבת הנח"ל, זה נתון מטורף שאתה כנראה לא תבין כי עוד לא התגייסת אבל זה בהחלט אומר משו על החטיבה...
ב. החטיבה פועלת כאמור בעזה, באיו"ש, ובצפון... עושה בדיוק כמו שעושה חטיבת גולני וצנחנים, ועוברת הכשרה כמעט זהה לחלוטין.
ג. הסיבה שגולני כ"כ פופולרית היא שלחטיבה רוצים להגיע הרבה מלש"בים פעורים שלא יודעים כל כך מה מחכה להם בצבא ורוצים להגיע לשם כי בגולני יש מלא ססמאות ויחסי ציבור כי זה פשוט האופי של החטיבה... בנ"חל פשוט עושים ושותקים.עוד סיבה היא שכמה שלא נעים לשמוע, זו חטיבה שהרבה ערסים או איך שלא תקרא להם רוצים להגיע לשם כי זה "יחידה אחושרמוטה שהורגת ערבים כל יום ומוות לערבים ויאללה גולני שלי", לא נעים לשמוע אבל אין מה לעשות זו המציאות, ומי שיגיד שלא -פשוט משקר לעצמו. (שלא תבין לא נכון, יש בגולני הרבה מאוד חבר'ה איכותיים שמגיעים לרמות גבוהות בצבא והם חבר'ה תותחים!)
ד.בגיוס האחרון הנח"ל עברו את גבעתי בביקוש וכרגע הם במקום השני אחרי גולני...
ה.תתגייס לנח"ל, תשקיע, תהיה שפיץ, תגיע לקורס מ"כים/קצינים ותראה שבאמת בסופו של דבר כולם בערך באותה רמה (אחרי הנחלאווים)
ישן 15-10-2010, 22:11
  Balal Balal אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי n0thing שמתחילה ב "- לך, ותקרא מה שאני רשמתי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי n0thing
- לך, ותקרא מה שאני רשמתי מהתחלה. דירוג מבחינת ביקוש בבקו"ם, ולא דוריג של חיל רגלים.
אתה מאלה שצריך להסביר כל דבר?

- כמעט זהה? לא. היא אותה הכשרה. הכשרת לוחם חי"ר.

- כמות אנשים איכותיים באמת יותר גבוהה בנח"ל משאר חטיבות.

- קצינים? לא, מי ששפיץ יקבל הקצאה לסמ"בים, לקצינים אתה יכול להגיע בלי יותר מדי טרחה(במידה ואתה טוב כמובן)

- לפני שאתה קורא לאנשים צעירים, וכו. מה מחזור גיוס שלך אדוני?

-יכול להיות שלא שמתי לב, אבל בכל אופן- נח"ל עברו חזרה את גבעתי באוג' 10..
-היא לא אותה הכשרה בדיוק... תמיד יש הבדלים קטנים, אם זה בתו"ל, אם זה באורך השבועות, אם זה בשבועות שקיימים וכאלה שלא (דוגמא-שבוע סבך) וכו', אל תתווכח אחי זה עובדות, אני לא בא לריב איתך.
-סמב"ים ממש לא יוצא רק מי ששפיץ, זה מי שנמצא בזמן הנכון במקום הנכון ולא רצה/לא התאים לצאת לקצונה...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:09

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר