26-09-2010, 08:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,319
|
|
כמדומני שכבר העליתי את זה כאן, אך בשבילך....
חזה הודו צלוי
למה?
למה – כי זה בשר רזה ונקי מסחוסים וגידים
למה – כי זה בשר דל שומן
למה – כי זה טעים
למה – כי זה קל להכנה
מה לקנות?
חזה הודיה שלם (פרפר). אם תרצה – תכין את כולו כמקשה אחת, אם תרצה – תחלקו לשניים בקו האמצע, אם תרצה – תכין ממנו משהו אחר (מתכונים – בהזדמנות אחרת).
אמרתי הודיה ולא הודו, אם שמתם לב, כי בשר ההודיה עדין יותר.
ההכנה
אם הבשר קפוא – הפשר אותו במקרר.
בצלוחית – ערבב את חומרי התיבול האלה:
כף אבקת חרדל, או שתי כפות גדושות חרדל דיז'ון מוכן
3-4 שיני שום כתושות
כפית תימין יבש
שתי כפיות אורגנו יבש
כפית פלפל שחור גרוס גס
4-5 כפות שמן זית
מרח את התיבול על כל צדדי הבשר, עטוף בניילון נצמד והכנס למקרר למשך הלילה, או לפחות לשלוש שעות. קח תבנית עמוקה, כזו שתכיל את הבשר כולו אך ללא רווחים מסביב. שמן את התבנית בשמן זית, הכנס את הבשר כך שהקצה הדק שלו מקופל מתחתיו, תוך הקפדה שלא תרד ממנו שכבת התיבול. על הבשר יש לצקת עוד שמן זית, לכסות את התבנית ברדיד אלומיניום, ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך שעה ורבע עד שעה וחצי. את הבשר אפשר להגיש חם או קר, ואם רוצים אפשר להגיש לידו גם רוטב שום או רוטב חרדל.
חלופות
התיבול הנ"ל אינו היחידי, כמובן, ואפשר לתבל בהרבה אופנים. למשל:
50 סמ"ק רוטב סויה (קל או כהה – לפי הטעם)
3-4 ס"מ שורש ג'ינג'ר מרוסק
4-5 טיפות רוטב טבסקו או כפית עד שתיים אבקת צ'ילי
או
חצי כוס רוטב פלפלים תאילנדי (קונים מוכן)
או
שני פלפלים חריפים מרוסקים
4-5 שיני שום כתושות
2 כפות חומץ בלסמי
כפית סוכר
4-5 כפות שמן זית
או (לעצלנים)
שתי כפות אבקת מרק פטריות
6 כפות שמן זית
בתיאבון!
|