20-09-2010, 21:18
|
|
מנהל בפורום מדע, טכנולוגיה וטבע | ☺
|
|
חבר מתאריך: 29.10.06
הודעות: 9,713
|
|
תפוח עץ אפוי בדבש וקינמון
הנה מתכון פשוט-פשוט וטעים-טעים שמתאים במיוחד לחגי תשרי:
המצרכים:
המתכון מתאים לארבע מנות
4 תפוחי עץ (עדיף להשתמש בתפוחי גראנד סמית' [ירוקים] שהם מתאימים לאפייה)
3 כפיות קינמון
2 כפיות סוכר חום
1 כפית אגוז מוסקט מגורר
3 כפות דבש
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל150 מעלות, ומכינים תבנית עם נייר אפייה
את התפוחים מגלענים בעזרת מכשיר מיוחד (אם אין, אפשר לאלתר עם כפית או אפילו לנסות עם סכין חדה),
לאחר מכן קולפים פס צר לרוחב התפוח (כמו קו המשווה) כדי למנוע מהתפוחים להתעוות בזמן האפייה.
מכינים את המילוי:
את התבלינים (קרי הקינמון והסוכר) מכניסים לקערית קטנה ומערבבים מעט,
לאחר מכן מוסיפים את הדבש ומערבבים הייטב.
את המילוי מכניסים בזהירות לתוך התפוחים,
ומהשארית שלו מגירים על קו המשווה שקלפנו.
הצעה: אם אין לכם בעיה עם הקלוריות ממלאים את שארית החור שבתפוחים בדבש.
מכניסים את התפוחים לתנור למשך חצי שעה.
בתיאבון
_____________________________________
|