16-09-2010, 08:19
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
ישראל הי!ם: יפתח רמון, בנו של אילן ואחיו של אסף, זומן למבדקי טיס בלי ליידע את אמו
מבוכה בצה"ל: למה זימנו את יפתח רמון למבדקי טיס בלי ליידע את אמו?
בצירוף מקרים מצמרר, ולתדהמת רונה רמון, קיבל אחיו של אסף רמון זימון למבדקי טיס ביום השנה לנפילתו • רונה, ששכלה גם את בעלה באסון הקולומביה, לא נתבקשה כלל לתת את הסכמתה • דו"צ: מתנצלים
ערן נבון ישראל הי!ם 16.9.2010
חוסר רגישות: שנה בדיוק לאחר נפילתו של אסף רמון ז"ל, שמטוסו התרסק באימון, קיבל אחיו יפתח זימון למבדקים לקורס טיס, וזאת מבלי ליידע או לקבל את אישור אמו. רונה רמון, שאיבדה גם את בעלה אילן רמון ז"ל בהתרסקות מעבורת החלל קולומביה, קיבלה בתדהמה את הידיעה.
בצה"ל בודקים איך וכיצד אירעה הטעות המביכה ומי שלח ליפתח רמון (18), תלמיד כיתה י"ב ומרכז צעיר בתנועת הצופים, זימון למבדקים בדיוק בתאריך העברי לנפילתו של אסף רמון ז"ל.
...
מדו"צ נמסר: "אנו נמנעים מלזמן בנים למשפחות שכולות לימי גיבוש ליחידות מובחרות ללא קבלת אישור המשפחות. במקרה זה זומן יפתח רמון למבדקים עיוניים ראשוניים בלשכת הגיוס לבחינת התאמתו לקורס טיס. עם קבלת פניית המשפחה בנושא, בוטל הזימון ונעצר תהליך המיון. במקביל, הועברה התנצלות למשפחה. בצה"ל מצרים על זימון המלש"ב ביום נפילת אחיו. מדובר בטעות שנעשתה בתום לב. מעבר לכך, הופקו הלקחים הנדרשים על מנת למנוע הישנותם של מקרים דומים בעתיד".
קישור אל הידיעה המלאה והמפורטת בעיתון ישראל היום