12-09-2010, 20:28
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.11.02
הודעות: 14,010
|
|
ראשית, יש כאלו שיחלקו עלי, אך אני מאוד לא ממליץ על כל המכונים שמנסים לנבא את העתיד הנכון עבורך, או למעשה, כל אלו שדורשים כסף על ייעוץ כמעט בלתי מועיל כזה.
יש לא מעט בתי ספר (לבגרויות ופסיכומטרי) ואוניברסיטאות שנותנים ייעוץ חינם לתלמידים שלהם. מהנסיון שלי, גם זה לא עוזר... אבל זה בטח לא מזיק (כאמור, חינם. במקרה הגרוע, הפסדת שעה מחייך..). לכן, אמליץ להפגש עם יועצת לימודים במוסד בו תשלים בגרויות ופסיכומטרי, לו רק בשביל להכין אותך מנטלית לבחירה הזו...
לגבי החלק השני של הודעתך, התשובה היא חד משמעית: ראשית יש להחליט מה רוצים ללמוד (או לפחות לבודד את האופציות ל2-3 עדיפות) ורק אז לגשת לבגרויות ופסיכומטרי.
כתבתי את זה מספר פעמים בעבר, ואכתוב זאת שוב: כשלא יודעים מה רוצים ללמוד, או יותר נכון, לא יודעים מהם תנאי הקבלה הדרושים עבורך, לא ניתן לדעת כמה ואם צריך להשתפר במהלך המכינה והפסיכומטרי.
כששואלים "איזה ציון פסיכומטרי אתה צריך?", תלמידים רבים משיבים "לא יודע בדיוק, כמה שיותר גבוה", או אחרים בקשר למספר הקסם: "לא יודע,מעל 700"... (למה דווקא 700? לא יודע, זה הפך להיות מספר מיסטי ..).
ייתכן שללימודיך, בשקלול עם הבגרויות, תצטרך ציון 600, ייתכן שתצטרך 750... מבלי לדעת מה תלמד - לא תוכל לדעת מה הציון הטוב עבורך, לא תוכל לדעת לאן לכוון, לא תוכל ללמוד באמת מהסימולציות שלך...
תשובה דומה גם לגבי הבגרויות: מבלי לדעת מה אתה רוצה ללמוד, לא תדע אם תצטרך 4 או 5 יחידות מתמטיקה, כנ"ל לגבי אנגלית... ולפעמים זה רחב עוד יותר: מוסדות מסויימים דורשים בגרויות במקצוע מסויים כסף קבלה הכרחי (דוגמה לכך: פיסיקה בקבלה לטכניון).
לכן, אין כל ספק שיש לדעת מה רוצים ללמוד, לחקור את תנאי הקבלה ורק אז לשפר בהתאם.
לגבי שאלתך האחרונה, ברמת העקרון הסביבה במכונים הפרטיים (לחמן, יואל גבע, אנקורי וכו') היא מעט יותר תומכת בכל הקשור למכינות מאשר מכינות מקבילות באוניברסיטאות וטכניון. בהתאם, היא בד"כ יקרה יותר...
מצד שני, רוב האוניברסיטאות והטכניון נותנים עדיפות בקבלה ללימודי תואר ראשון לבוגרי המכינות שלהם, ומכינים אותך בצורה יותר מקצועית ללימודים עצמם (בד"כ ברמה גבוהה מרמת הבגרויות שמציעים המכונים הפרטיים). לשיקולך.
שנה טובה וחג שמח.
_____________________________________
|