|
11-09-2010, 01:33
|
|
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
|
|
חבר מתאריך: 06.12.04
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Centurion
אם USN לא היה מרוצה מהתוכנית, הוא היה מבטל אותה. אני גם לא שמעתי ביקורת שבאה מחיל הים האמריקאי.
נו באמת. כן, וגם צבא ארה"ב היה מאוד מרוצה מהבראדלי - עובדה שהוא רכש אותו באלפים. אופס - הוא לא ממש מרוצה ועדיין רכש אותו באלפים.
מהן האופציות של חיל הים האמריקאי אילו לא היה מרוצ מהתוכנית? לא להמשיך עם הרעיון לבנות 50 ספינות LCS שאמורות להרכיב חלק גדול מסך הספינות של החיל, אלא לבטל את התוכנית ולחפש לה תחליפים, תוך הכנסת שינוים בקונספט הלוחמה הימית. אלא שלא רואים שינוי בקונספט וגם לא רואים אלטרנטיבות אחרות שיענו לדרישותיו.
אחרי הוצאה של כמה מלייארדי דולרים ונסיון מכירה אגרסיבי לקונגרס.... מה שהצי חושש ממנו שביטול של התכנית לא יאפשר לו להתחיל פיתוח מחדש אלא הוא יאלץ לרכוש מוצר מדף - ולקונגרס יש יכולת לעשות זאת. השיקול של "מה יקרה אם נבטל את הפיתוח", כבר הוביל לכניסת פלטפורמות שבכל צורה אחרת לא היו נכנסות
אלא שאין שם היזכור אפילו למונח "small boat". ואת הציונים של USN לספינות אני מכיר.
נכון! ולכן כדאי להכיר את המינוחים שבהם משתמשים.
ביטיס, אתה לוקח עבודת מחקר של סטודנט לתואר שני, שנעשתה כתרגיל אקדמאי ולא נועדה מעולם לשמש כבסיס לקבלת ההחלטות, ובאמצעותה מנסה לשלול את הדברים שנאמרו בפירוש במסמך המכונן לעניין ה-LCS של Navy Warfare Development Command (תוך התעשקות לא מובנת). זהו אני מי שאמור להגיד "אלוהים אדירים", לא אתה.
מסמך מכונן? מסמך גלוי שהודלף, בד"כ כי יש חדש שהוא חסוי. מה שכן יש בעבודה הזו זה את סדר ההנחות של הצי לגבי הפלטפורמה הזו ויעודה, יחד עם ציטוטים של מפקדים בצי וממסמכים חסויים של הצי. מה שלא מובן זה חוסר היכולת שלך לשאוב את הנתונים האלה מתוך העבודה הזו. גם אם תתעלם לחלוטין מגוף העבודה, ההקדמה שלו נותנת לך הרבה יותר מידע ממסמך שמפורסם בכלל באתר לא ממשלתי. אם לא מאכילים אותך בכפית, אתה לא מסוגל לקרוא?
תרא לי מקור אחד, אחד!!, שקורה לקורבטה small boat. אין כזה דבר, ולא יכול להיות. מצד שני יש שימוש במונח הזה למשל כאן, והוא משמש לציין את הסירות המתנפחות להנחתת הכוחות המיוחדים (באורך של 11 ו-7 מטרים):
The LCS will re-introduce fleet capabilities lost with
the disappearance of the fast destroyer transport (APD). SEALs and joint special
operators will find the LCS to be larger, more roomy, more heavily armed, and carry
more small boats (two 11-meter RHIBs and two 7-meter RHIBs) than the 350-ton
Cyclone-class PCs most recently used for naval special operations support.
http://naval.review.cfps.dal.ca/for...um3document.pdf
תגיד לי, אתה באמת טורח לקרוא את מה שאני כותב, או שאתה נתלה במשפט אחד ומתחיל לעוות אותו לנוחותך?
אני כתבתי שאפילו אין ציון לקורבטה בצי האמריקאי, בגלל שהפלטפורמה קטנה מדי.
עכשיו לעניין - מכיוון שהמפרט התורתי ל-LCS בא מתורת ה from the sea עוד בסוף שנות התשעים, כדאי לראות על מה האיום עליו מדברים. להלן שני מקורות:
1. Arthur K. Cebrowski and Wayne P. Hughes, Jr., “Rebalancing the Fleet,” Proceedings, November 1999.
ועוד מקור אינטרנטי שדן במאמר הזה http://www.ndu.edu/CTNSP/docUploaded/Case%207%20LCS.pdf
ו? מאיזה הממשפטים הנ"ל הסקת ש-50 ק"ם טווח ירי לא מספיק? או שיש לי בעיות חמורות משחשבתי עם אנגלית, או שאתה רואה דברים שאינם.
לא, הבעיה היא שכנראה אתה לא מכיר את צורת ההפעלה של כוחות מיוחדים, ואת קבועי הזמן והמרחק שהם פועלים מיחידת האם.
הבעיה היותר גדולה היא שכל הטיעון בא לומר לך שהמחשבה שה NLOS-LS נועד לתקיפת קרקע, כפי שהצעת בהתחלה, היא לא נכונה. הטיל בא להתמודד מול איומים ימיים. ועל זה אני אמרתי שאם המטרה היא לסייע לכוחות המיוחדים בתקיפת קרקע, כדאי שהטיל יהיה בעל טווח ארוך יותר מ-50 ק"מ, עמוק בתוך השטח של האויב.
אתה חולם ומקליד בו זמנית? את המסמך שלי הבאתי מ"גלובל סקיוריטי", שמפרסם מסמכים רשמיים, ולא משום פורום. הבאתי אותו אחרי שהצבא ביטל את התוכנית - אפשר היה גם להביא אותו לפני זה, אבל זה לא משנה כלום.
כן, יש לי יכולת לעשות multitasking... לו היית ממשיך לקרוא, היית רואה שהצי לקח על עצמו להמשיך את הפיתוח של הטיל...
אני סיימת עם הדיון הזה, תמשיכו בלעדי.
|
שלום, שלופ ולהתראות בחלום.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
|
|