30-08-2010, 13:48
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.01.04
|
|
אומנם אני כבר לא סטודנט אלא נמצא בהתמחות, אבל השיקולים נשארו זהים
1. עד לפני חצי שנה למדתי באוניברסיטת חיפה, היום אני מתמחה בלשכה המשפטית של גוף גדול בירושלים.
2+3. בשנה הראשונה ללימודים שכרתי דירה בחיפה ביחד עם שותפה. בתחילת שנה ב' עברתי לקיבוץ של חברה שלי, לדירה שלה. לאחר כשנה וחצי חברה שלי קיבלה דירה יותר גדולה בקיבוץ ועברנו אליה לשנה. היום אני שוכר דירה בירושלים, ביחד עם החברה.
כשגרתי בחיפה, זה היה בשכונת רוממה, 5 דקות נסיעה ברכב. כשגרתי בקיבוץ, מדובר היה בנסיעה של כ-15 ברכב. היום בירושלים אני גר במרחק 10 דקות הליכה מהעבודה.
בעלי הבית שלי אף פעם לא עשו בעיות, לא בחיפה ולא כאן בירושלים. הם היו (ועודנם) בסדר גמור - לא מציקים, נחמדים, הגיוניים.
4. אני מחזיק ברכב. אף פעם לא היתה לי בעיית ניידות כי הרכב שייך לי. היום חברה שלי עושה בו שימוש, משום שהמקום שבו היא מתמחה נמצא בקצה השני של ירושלים והיא לא חובבת תחבורה ציבורית.
5. סביבה נעימה, נגישות לתחבורה ציבורית (במידה ואין רכב), מרכז מסחרי/שירותים סמוך, דירה במצב סביר (לא צריך ארמון, אבל גם לא חורבה).
6. את הדירה בחיפה אהבתי מאוד - גרתי סמוך למרכז מסחרי, 5 דקות נסיעה מהאוניברסיטה, 5 דקות נסיעה ממרכז חורב, רחוב יחסית שקט, דירה די גדולה ובמצב מצוין.
את המגורים בקיבוץ גם אהבתי. אומנם את הדירה הראשונה לא כל כך אהבתי כי היא היתה קטנה עם מיני מטבחון, אבל הדירה השניה היתה כבר נורמלית, עם מטבח סביר, מזגן חדש ומרפסת. גם הסמיכות (2 דקות הליכה) להוריה של חברתי היוותה יתרון.
אגב, המגורים בקיבוץ חסכו לי לא מעט כסף, אני מדבר על מאות שקלים בכל חודש (כפול שנתיים וחצי...).
לגבי הדירה שבה אני מתגורר היום: אני מת עליה. סלון גדול, חדר שינה ענקי, מטבח "אמיתי", גינה ציבורית מתחת לבית, מרחק הליכה מהעבודה וממקומות בילוי, תחבורה ציבורית קרובה, ובכלל השכונה נחשבת לדי יוקרתית.
לדעתי בדברים האלה אסור להתפשר. זה לא שווה לגור בדירה חדשה אבל בשכונת פשע, או ההיפך. צריך לשלב את מצב הדירה עם מצב השכונה והשירותים שמסביב. נגישות היא עוד קריטריון אסור להתפשר עליו.
מה זה שווה לגור בבית גדול ומאובזר, בשכונה שקטה, אבל במרחק של כמעט שעה נסיעה באוטובוס (כולל החלפת קו באמצע)? אם יש רכב, אז אפשר להתפשר מעט בנקודה הזאת. לי למשל, אם לא היה רכב, כנראה שלא הייתי עובר לגור בקיבוץ של חברה שלי. 15 דקות הנסיעה ברכב הופכות לכחצי שעה באוטובוס, וזה מבלי להתייחס להמתנה אליו בבוקר בכביש הראשי או אחה"צ באוניברסיטה, המתנה שלעיתים אורכת 10, 30 ואפילו 45 דקות.
נערך לאחרונה ע"י עידו403 בתאריך 30-08-2010 בשעה 13:51.
|