02-09-2010, 20:33
|
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
|
|
חבר מתאריך: 08.03.05
|
|
" אז מה השעה..."
רבותי - שניכם "B.A." ו - "צנחן77" מוכרים לנו כאן בפורום כאנשים אמינים וידיעתכם ותרומתכם כאן רבה. על כך התודה !
יחד עם זאת, יורשה לי כאדם שגילו אינו נמוך מגילכם .... להצטרף ל"חווית" הוויכוח הזה ולהעיר מספר הערות - ברוגע:א. גילו של המתפלמס אותו אתה "צנחן77" מזכיר בתגובתך ל- "Pshahar" כעזר בטיעונך כנגד דעתו, איננו ולא צריך להיות גורם מקל עליך או מקשה עליו בהקשר לנסיבות או עובדות היסטוריות שכאלה או אף לדעתו או מסקנותיו. רצוי היה לו חזרת בך משתי הערות עוקצניות שהעלית כלפיו. הן באמת אינן במקום. אדם לא היה חייב להוולד לפני אוקטובר 73 כדי לבחון, להבין ולהביע דעה בנושא.
ב. הציטוט שהבאת מספר זכרונות של לוחם כזה או אחר, איננו ראייה טובה ומספקת לעובדתיות הנסיבות. סיפרות רבה נכתבה על ה"ימים הארורים ההם" - ובמקרים רבים דברים כתובים ודברים מצוטטים בתקשורת מתנגשים זה בזה ואינם מביעים עמדות חד גווניות - לפעמים עד בילבול מוחלט. זה דרכו של עולם.
ג. למתעניין של ממש ניתן אולי לקבוע "עובדות" מוצקות יותר בהקשר הזה של שעת פתיחת השידורים ברדיו באותו יום, מארכיוני רשות השידור במידה ונשתמרו. שאר המסקנות המתבססות על זיכרון ועל סיפרות ומחקרים בנושא כמו גם על הגיון כרונולוגי של אותן השעות מתוך הכרת ה"מערכת" של אז, יש להן ערך משלהן.
ד. הנה כך בספרו של אריה בראון - שלישו ומזכירו של משה דיין באותם הימים, הוא מספר בפרק ז' (עמ' 84) על אותה הישיבה ה"חריגה ביותר שקיימה הממשלה..." בשעה 12:00 ..." הוא ממשיך ומתאר כי ההתקפות על כוחותינו החלו בשעה 14:00 ומוסיף: "... בשעה 14:05 העברתי לשר הביטחון בשיבתו בישיבת הממשלה, את הדיווח הבא: "... הסורים והמצרים פתחו באש.... וגו'...."
ה. אריה בראון מזכיר שם גם כי רדיו קהיר ורדיו דמשק דיווחו במפתיע בשעה 13:30 כי "...כוחות אוויר ישראלים תקפו בשעה 13:30 בזעפראנה וגו'..."
ו. הקרבות, אם זכרוני שלי אינו מטעה אותי (...!!!), פרצו אכן סמוך ולאחרי השעה 13:30 בצהרי אותו יום כיפורים. אינני קובע את השעה המדויקת נחרצות.
לפחות על בסיס זכרונו של מזכיר ושליש שר הביטחון של אז, ועל בסיס הכרת המערכת של אז - רשות השידור, דובר צה"ל, הצנזורה הצבאית וכו', ניתן לומר כי למרות היוולדו של Pshahar כשנה לאחר היום הזה..... ולמרות זיכרון שונה של אנשים "שהיו שם..." - אין לשלול את ההגיון בדבריו ובטח לא באופן אישי שכזה כפי שנעשה כאן.
ולמרות שנושא המחלוקת איננו כה עקרוני עבורי, אחלוק כאן את זכרוני שלי מאותן השעות -
אינני יודע באיזו שעה פתח והודיע "קול ישראל" על פרוץ הקרבות. זכור לי כי אני פתחתי את הרדיו בתחנות קול-ישראל בסביבות השעה 14:00 ולא זכור לי כי שמעתי דבר. זכור לי כי בסביבות השעה 15:00 (ייתכן אף שהיה זה מעט אחרי), הודיע לי שכן במקום מגורי כי קול-ישראל החל לשדר - אז גם התחלתי להאזין. בסביבות השעה 16:00 קבלתי אני צילצול להתייצב בחדר החדשות של הטלוויזיה שם עבדתי..... נאמר לי כי עולים לשידור "בקרוב" או אחרי השעה 18:00 . אינני זוכר יותר את כרונולוגית המאורעות בשעות הללו. אני זוכר את הסיסמאות שקרא ברדיו ידידינו דן כנר, והסיסמאות שהובאו לחדר החדשות ברוממה לקריאה נוספת וחדשה. כך עד רגע קריאת סיסמתי שלי בערך בחצות עת בה עזבתי הכל ונסעתי למלחמה.
ראוי לציין גם כי אינני זוכר שהשתמשנו במונח "מלחמה" אלא ב"קרבות", "פשיטות" ו"תקיפות" כשעלינו לאוויר. איש במחוזותינו לא חשב אז על "מלחמה" של ממש. זכור לי "ערפל תקשורתי ובילבול עובדות רב", דובר צה"ל לא היה מעודכן באותן השעות, והצנזור בחדר החדשות ניסה לשנות ידיעות בכורח עיסוקו אולם במהרה הבננו כי אין לו מושג מה עליו לעשות ושלא קיבל הכוונה מצה"ל מה עליו למחוק ומה לאשר לשידור.
אחת הידיעות הצרובות בזכרוני מאותן השעות, בצרוף שקופית שהוכנה עבורנו, דיברה על פשיטת כוחות קומנדו מצריים שהגיעו ב 8 עד 11 מסוקים מצריים על ראס-סודר שבסיני ועל כך שצה"ל הודף אותם..... הוספנו גם כי "קרבות נועזים מתנהלים לאורך התעלה...."
שנים רבות חלפו - קשה להשתחרר משעות בודדות ששינו את חיינו. גם של אלה שלא נולדו עד אז...
נערך לאחרונה ע"י מיקיטל בתאריך 02-09-2010 בשעה 20:39.
|