50 שנה, יובל שלם מאז התחילה ה"ביטלמאניה"...
חצי מאה מאז ש-4 נערים צעירים מליברפול בשם ג'ון, פול, ג'ורג' ורינגו פרצו אל העולם בסערה ושינו את עולם המוזיקה,
וכל השאר, כידוע לכם, הסטוריה...
הם כבר מ-ז-מ-ן התפרקו, אך השירים האהובים שלהם יישארו איתנו לנצח ("שדות תותים לנצח", כבר אמרנו?)...
בסוף השבוע הזכיר לי אחי הגדול קאבר מתוק למדי לאחד לשירים המפורסמים שלהם, שההאזנה לו
היא פשוט תענוג צרוף: "Strawberry fields forever". הקאבר הזה מהניינטיז הוא של להקה בשם
"Candy flip", לא שמעתי את הגרסה הזו כבר אולי 16-17 שנים, מאז שהייתי ביסודי!
אז נכון שאין כמו המקור וכו', אבל...
נערך לאחרונה ע"י s27 בתאריך 15-08-2010 בשעה 16:54.
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי ctua שמתחילה ב "זהו? מיצית? או שיש לך עוד כמה קלפים "מבריקים" בשרוול?"
לא אבל אולי תוכל ללמד אותנו כמה משלך,
זה הרי ברור שאתה אדם מבריק וייחודי
בעל 1,272 הודעות, כל אחת מרגשת ומדהימה יותר מהשנייה
אז, אני (ואני בטוח שאני לא היחיד) ממתין בהתמוגגות למוצא פיך המלומד |מוציא דף ועט בהתרגשות|
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אובר רייטד, רק בשנים האחרונות..."
אבל איך אפשר להגיד על הביטלס אוברייטד? איייייייייך?! קיבינימאט, זאת הלהקה היחידה בהסטוריה
שיש קונצנזוס מלא לגביה, שחוצה גבולות, תקופות, מדינות, גילאים, ומה שזה לא יהיה! הם היו הדבר הכי גדול במוזיקה!
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות
חבר מתאריך: 01.05.03
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי shai.shai שמתחילה ב "אז זהו, שלא באמת יש קונצנזוס..."
אני לא יודע אם אפשר לקרוא לזה קונצנזוס, אבל הרבה אנשים שלא מקשיבים רק לליידי גאגא (בלי להעליב כן?)
דווקא מאד מעריכים את הלהקה הזו. אבל הוויכוח הזה לא קצת מיותר? הרי על טעם ועל ריח וכו' כו' וכו'
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "אני לא יודע אם אפשר לקרוא לזה..."
יש המון אנשים שלא מאזינים רק ללידי געגע (אנוכי, לדוגמא, ששומעת מוזיקה החל מדולי פרטון, דרך בוב דילן, מטאליקה, והביטלס- עד מדונה ובריטני) שעדיין לא מבינים על מה כל ההתלהבות.
הם אחלה להקה, אבל עשו מהם הרבה יותר ממה שמגיע להם...
אני אנסה להפריך את שלל הנימוקים האיכותיים שהעלית כאן..
הביטלס הם לא להקה רעה. יש להם שירים טובים יותר ופחות. יש כאלו שמרגשים אותי, יש כאלו שהם לא יותר מבלדות פופ דלוחות. עד כאן? א-מה-מה? משום מה הם נתפסים כאחד ההרכבים המוערכים ביותר בהיסטוריה, אם לא ההרכב המוערך ביותר. כאן אני מתרעם, היות ואני חושב שהם לא ממש חידשו משהו בעולם המוזיקה, האיכות שלהם היתה תנודתית למדי לכן איני מוצא סיבה להחשיב אותם כפי שמחשיבים אותם רבים.
הם חידשו הרבה. ואני מניח שהתרומה הכי גדולה שלהם זה לא באיכות המוזיקה או המילים, זה
מין הסתם עניין של טעם, אלא בעצם העובדה שהם הפכו להשראה להרבה אומנים אחרים ובהשפעה
שלהם על התפתחות המוזיקה.
אז תתפלא, אבל הביטלס כן חידשו הרבה בעולם המוזיקה(הרבה? המון!), בעיקר בתקופה היותר מאוחרת שלהם כשהשירים שלהם נהיו פחות שבלוניים ויותר מתוחכמים.
ולמה הם נחשבים כאלה טובים, אם לא הכי טובים? כי יש מיליון להקות שמוכרות בזכות שיר אלמותי אחד, אבל אין עוד להקה שניה לביטלס שמוכרת בזכות עשרות שירים אלמותיים.
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי Scattered mind שמתחילה ב "אז תתפלא, אבל הביטלס כן חידשו..."
אבל, אבל, יש לך פה טיעון מעגלי. מי שהפך את השירים לאלמותיים הם אלו שחושבים שהם להקה משובחת. והרי אתה אומר שהם להקה משובחת כי יש להם המון שירים אלמותיים...
"מי שהפך את השירים לאלמותיים הם אלו שחושבים שהם להקה משובחת."
איפה אמרתי את זה? לפי ההיגיון הזה כל השירים של הביטלס הם אלמותיים. וזה לא נכון. מה שאני אמרתי שאין עוד להקה שלה כל כך הרבה שירים מספיק איכותיים בשביל להחשב אלמותיים. בגלל זה הביטלס היא אחת הלהקות הטובות בכל הזמנים.
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי Scattered mind שמתחילה ב ""מי שהפך את השירים לאלמותיים..."
או, שניתן לומר שאין עוד להקה שיש לה כל כך הרבה מעריצים שבזכותם השירים אלמותיים. הרי מי קובע אם שיר ייזכר לנצח או לא? אתה. אתה ושאר אלו שחושבים שהשיר שווה את זה. אבל, ממתי מספר מעריצים הוא ערובה לאיכות? מייקל ג'קסון/מדונה איכותיים?
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "או, שניתן לומר שאין עוד להקה..."
השירים לא טובים בזכות האנשים, השירים טובים בזכות זה שהם טובים, ובגלל זה יש ללהקה הרבה מעריצים. אתה מוזמן להמשיך ולטעון שטיבו של שיר זה יחסי לעיני המתבונן וכל זה, אבל העובדה שביטלס השפיעה על כל כך הרבה להקות ואמנים מראה שהם היו טובים באופן אבסולוטי ולא סובייקטיבי.
הוויכוח הזה לא יוביל לשום מקום. אתה תמשיך לטעון שהטיעונים שלי מעגליים ואני אמשיך לטעון שהביטלס הם הלהקה הכי טובה בכל הזמנים. לא אוהב? אל תשמע...
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי Scattered mind שמתחילה ב "וואו, כל כך גדלתי על השיר הזה"
שמע, אין לי מושג איך שניכם קלטתם שהם אומרים tit.. הייתי בטוח עד היום (ושמעתי את השיר הזה עשרות פעמים בהתחשב שהאלבום אצלי בבית) ותמיד לא התייחסתי לקטע הנחמד הזה יותר מדי, הייתי בטוח שזה חלק מקולות הרקע שמוסיפים לקצב. לא הייתי בחיים משער שמתחבאת כאן מילה :\
איך שמתם לב לזה? רק עכשיו באמת שהעברתי ל1:02 שמתי לב כי ציינתם וכמובן שאני עכשיו גם שואל את עצמי "איך לא שמעת tit איך?" LOL
בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי hellfrost שמתחילה ב "[YOUTUBE]F3RYvO2X0Oo[/YOUTUBE]"
בחרת שירים יפים וסיפור קטן על ההיכרות שלי עם הקאבר הזה ל"שדות תותים לנצח", עם המקור ועם הביטלס בכלל: בשנות ה-90 המוקדמות, כשאחי הגדול היה בטיול של הצופים, באחת הנסיעות באוטובוס, הוא התעורר משינה, ובחוץ השמיים כבר לבשו צבעים של שקיעה, וברקע, ברדיו של האוטובוס, היה השיר הזה, שבדיוק יצא אז... והקטע המעניין כאן, הוא שאחי שמע את הקאבר הזה עוד לפני ששמע את המקור! תוך זמן קצר השיר הזה עשה דרכו אל אחת הקלטות (זוכרים את החפץ הארכאולוגי הזה?) של אחי (שהיו בהן הרבה חיפושיות, כולל השיר "Girl"!) שנהניתי להאזין להן, ודרכן ודרך אחי הגדול למדתי לאהוב את הלהקה הזו עד עצם היום הזה