05-08-2010, 22:12
|
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
|
|
חבר מתאריך: 08.03.05
|
|
השטן שבפרטים...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי adimar
רק לי זה נישמע מוזר שהוכרז רכש גומלין שסכום של 4 מיליארד דולר עבור עיסקה ששויה 2.75 מיליארד? (בכל ארוע רכש גומלין שאני שמעתי עלו הרכש הינו בסכום קטן משווי העיסקה...)
אין לי מידע קונקרטי אבל אינטואיטיבית העסק מרגיש כאילו מאחורי הקלעים ישראל הודיעה כי היא לא תרכוש את ה-F35 (הדיון על הסיבות היה במספר נימים אחרים ואני לא אחזור עליהן)
ולוקהיד מרטין שלא רצתה בפגיעה נוספת במוניטין של הפרויקת המעורער ביצעה עיסקה סיבובית.
ישראל תרכוש מכספי הסיוע את ה-F35 שהיא לא ממש רוצה אבל היא תפוצה בעיסקאות שבפועל יעבירו לידי הממשלה סכום גדול במיסים.
נשמע הגיוני?
|
לא אתייחס לעיסקה ומרכבויותיה אבל מבחינת התמליל בכתבה שלפנינו יש לשים לב למשפט הבא:"...לפי ההסכם, ישראל תייצר חלקים מכל מטוס שיימכר בעתיד. ההערכות הן כי ככל שיגדל מספר המטוסים שיימכרו - יגדל גם החלק הישראלי והוא עשוי להיות גבוה מ-4 מיליארד דולר. ..."
א. לא כל הסכום הזה (4 מיליארדי דולר) הינו רכש גומלין במסגרת ה- OFFSET
ב. ניתן ואף סביר לפרש זאת כך: - מכיון שתנתן הזדמנות לתעשיות הישראליות לייצר חלקים למטוס במידה וחיל האויר יקבל את המטוס בכמויות שיקבעו, הרי שמכירות נוספות של המטוס ע"י לוקהיד למדינות אחרות בעתיד עשויות להוות שוק נוסף ומישני לחלקים מתוצרת כחול לבן.... ומישהו העריך את הפוטנציאל הזה בסכום הנקוב. רוצה לומר, יש בנאמר התייחסות לכלל השוק העולמי של ה- F35 ולאפשרות הגלומה במכירות אחרות שכאלה ע"י ארה"ב..
ג. אין לפרש מהמאמר בלבד שכלל הסכום הינו Offset ישיר, ויתכן שחלקו הינו Offset עקיף (הווה אומר - שאינו שייך למטוס באופן ישיר)
ההתייחסות שלי כאמור היא לנאמר בכתבה עצמה ולהצעתי לקרוא היטב ובזהירות את האמור בה לפני שרצים לספר לחברה...
בכל מקרה - כך או כך, יפה !!!
|