19-08-2010, 19:22
|
מנהל
|
|
חבר מתאריך: 26.07.08
|
|
מימוש שונה למגבל הזרם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי dorM שמתחילה ב "נהוג להשתמש במגבל זרם מסוג שמקצה כמות מוגבלת של זרם?"
בסוף מצאתי מימוש, אמנם לא הרעיון שחשבתי עליו, אבל הוא ללא נגד sense (שזה המקום שאליו שאפתי):
המעגל יוזן ע"י קבל.
דגימת המתח על הקבל תיכנס לגוזר, ומשם למשווה. (להלן "מעגל הזיהוי")
מעגל הזיהוי יזהה ירידת מתח על הקבל שמבטא צריכת זרם מסוים (בהתאם לשיפוע אופיין Vc כפונקציית הזמן), ובעזרת המשווה יסגור את ה-FET.
הבעיה שלא ניתן לבצע את הדגימה על קבל שמחובר ישירות למקור המתח, כי אז בדר"כ המתח על הקבל לא ייפול כצפוי...
לכן הדרך היחידה שאני רואה כרגע זה לבצע החלפה בין קבלים, שהאחד נטען ממקור המתח, בזמן שהשני מזין את המעגל.
אבל הבנתי שיש לזה לפחות חסרון אחד: הזרם להגבלה יכול להשתנות משמעותית בגלל אי-דיוק של ערכי הקבל (לדוגמא ערך קבל יכול לסטות 10% מהערך הנקוב).
חסרון נוסף אפשרי זה אולי צריכת הספק גדולה מידי, אולי אפילו יותר ממעגל עם נגד (זה משהו שאני לא יודע אם הוא נכון, משהו שצריך לבדוק...)
הרעיון שהצגתי קודם "ע"י קבל בלבד" זה לא בדיוק הכוונה שלי, הייתי צריך להוריד את המילה "בלבד".
התכוונתי לרעיון דומה למה שהצגתי עכשיו.
בנוגע לזה שקבל מונע לקיחת זרם בתדר גבוה - זה בעצם אחד הרעיונות למניעת לקיחת זרם כדי להפוך את המגבל ליותר "אידיאלי" (כי הרי במעגל עם משוב, ייקח זמן עד שהמשוב יגיב למעגל שמעמיס באופן ריגעי את הקבל ולוקח ממנו הרבה זרם).
אבל מצד שני אולי זה רעיון לא טוב, כי לפעמים המעגל צריך לקחת זרם גבוה באופן ריגעי כאשר מדליקים אותו...
תודה בכל זאת
|