30-06-2010, 00:35
|
|
|
חבר מתאריך: 07.01.07
הודעות: 3,397
|
|
פיצה מרגריטה ! איטלקי משו משו :P
במסע שלי לעבר היותי איטלקי בנפשי בהשכלתי ובבטני XD החלטתי לעשות את המתכון הנהדר להלן שנתן לי ידידי האיטלקי בעת ששהייתי שם למטרת לימודים.
היום החלטתי לפנק את המשפחה וגם אותכם, הינה מתכון (מתורגם מאיטלקית) בנוסף לתמונות שלקחתי בעצמי !
הכמויות להלן (הכתובות) הן לארבעה פיצות בקוטר 30 ס"מ (בצק מעט עבה)
התמונות לעומתן (והן שלי) חצי מהכמות בדיוק (תנסו לפזול XD)
המתכון לבצק:
צרכים:
1 KG קמח לבן !.
50 GR שמרים טריים\ יבישים.
30 GR מלח.
2 כפיות סוכר.
6 כפיות שמן זית.
600 ML של מים פושרים.
אופן ההכנה:
1. בקערה קטנה שמים מעט מים (בהתאם) + 50 GR של השמרים+שתי כפיות סוכר, מערבבים מעט עד שימסו.
*משאירים לנוח כ10 דקות.
2. בקערה עוד יותר קטנה שמים מלח ומעט מים, ומערבבים.
3.לתוך קערה גדולה שמים את הקמח, מוסיפים את 1 ו2 ולאחר מכן תוך כדי עיבוד מוסיפים מים.
4. ממשכים ללוש ומוסיפים שמן זית... עד שכול התערובת נמצאת שם.
5. על שולחן העבודה, לשים קמח לעבד את הבצק עד קבלת מרקם אחיד וצמיגי (לא יודע איך להסביר בדיוק)
6.בקערה שמים את הבצק מכסים במגבת ומשאירים מינמום שעתים !
*בגלל שזו פעם ראשונה שלי שאני מתעסק עם בצק (היוי לי קצתפדיחות, לכן חסכתי לכם ולי והינה לכם התוצאה הסופית)
*בהמשך ההתעסקות עם הבצק.
*תוך כדי המתנה לבצק מכינים את הרוטב.
המתכון לרוטב:
צרכים:
1 KG של עגבניות טריות אדומות
1 גזר
1 בצל קטן \ חצי בצל בינוני
מעט בצל ירוק (אני אישית וויתרתי "לא אוהב את הטעם")
מלח +פלפל
כפית של רסק עגבניות
שמן זית.
אופן ההכנה:
1 מנקים הייטב את העגבניות, חותכים בצורה של X (לא עמוק מדי) בצד ההפוך של העגבניה, מחממים סיר עם מים ומבשלים אותם כ15 דקות.
2. תוכך כדי, חותכים את הגזר+ הבצל+ הבצל הירוקלקוביות.
3. מוציאים את העגבניות מהמים הרותחים אל תוך מים קרים (חשוב מאוד), לאחר מכן מקלפים, חותכים, מוציאים את הגרעינים (כמובן שמסננים "חבל עלהמיץ).
4.מחממים בסיר שמן זית, מוסיפים את הבצל, מטגנים עד שהואמתרכרך (לא מזהיב אסור אסור אסור)
לאחר מכן מוסיפים את העגבניות והמיץ.
5.מעט שמן זית, מלח לפי טעם, ומשאירים לבשל (בסיר פתוח) עלאש נמוכה כ30 דקות !
6. לוקחים מיקסר, ומערבבים את תכולת הסיר.
7. עד שמקבלים מרקם רך (אפשר להוסיף פה מעט פלפל שחור טחון)
כעת הכנת הפיצה :
תוך כדי הכנה, מחממים את התנור על חום 250 !
1.במגש שקוטרו 30 ס"מ מורחים שמן זית, לוקחים רבע מהבצק, ויוצקים אותו בהתאם לתבנית.
2. מורחים לפי טעם את רוטב העגבניות המופלא שהכנו
3.חותכים גבינת מוצרלה \ או כול גבינה אכותית ואהובה עליכם לקוביות, מפזרים מעל הפיצה המרוחה ברוטב...
4. מוסיפים לפי טעם תוספות (אני אישית, ולדעתי הפיצה שעשיתי אמורה להיות בלי תוספות), שמתי את הבאים: זיתים שחורים+ גמבה אדומה ! בפיצה השניה טונה+ פלפל ירוק חריףףף \ טונה+ פלפל ירוק חריףף+ עגבניות.
*זה באמת עניין של טעם.
5. מכניסים את הפיצה, אופים כ15 דקות, מחכים עד שהבצק יזהיב והגבינה תימס.
6. מוציאים - חותכים - קוראים למשפחה או לחברה (ולאחר מכן מגיביים פה באשכול )
להלן התוצאות הסופיות של שתי הפיצות:
*נהניתי מאוד לעשות, והמשפחה התענגה על כול ביס וביס ובצדק ! היה מצויין, ממליץ בחום (לא גבוהה של ישרף XD)
*טיפ כללי: אם מתכוונים לאכול בשעה 9 בערב למשל, אז מתחילים להכין את הבצק והרוטב ב6-7.
בתאבון,
alla prosima
אמיל.
|