|
28-06-2010, 14:45
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.08.08
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי יוסיפון
יש אשכול שעוסק בפתרונות המיגון המתקדמים (פרסומית) של חברת IBD.
כדאי מאד לעיין שם.
תוכל לקרוא באותו אשכול שראלף סיפר לנו שנראה בקרוב, כבר בתוך שנה (כלומר, בשנת )2009), טנקי לאופרד עם מערכת המיגון האקטיבי של IBD מורכבת עליהם בשירות מבצעי באפגניסטן.
|
קודם כל בקשר לאשכול על המערכת ההגנה האקטיבית AMAP-ADS, אני עומד מאחורי כל מילה שאמרתי שם, גם בקשר לאותו אדם שאתה מכתיר אותו כ "המומחה הטוב בעולם" שכמובן רוצה להכפיש את המתחרים (הסיבות ברורות),דרך אגב, בוא תראה מה יש לאותו "מומחה" להגיד על שתי המערכות הגרמניות (של חברת IBD , וחברת DIEHL-AWISS) באשכול שעוסק במרנ"ט חדש מתוצרת רוסית שאמור להיות אפקטיבי כנגד מערכות הגנה אקטיבית (קישור).
עכשיו, לא אמרתי שנראה את המערכת מותקנת על טנקי לאופרד כבר שבנשת 2009 , מה שאמרתי זה שאני מקווה לראות את המערכת נכנסת לשירות מבצעי כבר בשנה הבאה, וזה כמובן תלוי בלא מעט גורמים (העניין של לאופרד (גרמני) באפגניסטן זה יותר עניין פוליטי)
אבל, בוא תראה את הראיון האחרון עם נשיא חברת IBD שבו הוא מתייחס לעניין של מערכת ההגנה האקטיבית AMAP-ADS ועל הכשרת המערכת בכמה מדינות והכנסתה לשירות מבצעי ועל האתגרים שנצבים בפניהם.
defpro.com: Can you tell us what the current status of IBD Deisenroth’s Active Defence System is?
Deisenroth: This year, we are involved in a very intensive vehicle equipment programme for which we have already delivered the pre-series vehicles. Furthermore, the series preparation for different projects has been completed. This year and next year we will produce the first small series. Currently, we are under contract for the ADS with seven countries where we are in different stages of realisation. Our first and oldest customer is already entering the production phase.
Therefore, we are currently completing the safety documentation – being a precondition for the system introduction – for many countries, including Germany. At the same time, vehicles are equipped for troop evaluation allowing soldiers to make their first experience with a completely new protection solution. The advantage of our approach is that we test the system on the actual vehicles. We have a set of troop prototypes that are proceeding with great success so that we are very optimistic to introduce the system in 2009/10. You will be able to see the equipped vehicles available to troops soon, as some have already been delivered and will be deployed to one or the other theatre shortly.
However, it remains a very complex matter. In particular, the safety documentation, which is required for such a protection system, is not easy to compile. Moreover, it is a completely new technology for which no standards and basic principles have been established so far. On the one hand there are no standards, such as STANAG, and on the other hand existing standards cannot be applied. But apart from these difficulties, which are normal for new technologies and solutions, everything is proceeding well and, altogether, we are very satisfied.
כפי שאתה יכול לראות, החברה בתהליך של הכשרת המערכת והכנסתה לשירות מבצעי בשבעה מדינות (אני מניח שכולן אירופיות)חלקן בתהליך יותר מתקדם, מדובר במערכת חדשה ולכן יקח זמן עד הכנסת המערכת לשירות מבצעי, אבל זה רק עניין של זמן, אתה תוכל לראות את המערכת מותקנת על רק"מים גרמנים ומדינות אחרות בקרוב.
ציטוט:
נכון להיום אנחנו יכולים לראות את מערכות המיגון של IBD ורימנטל הריאקטיביות (?), הפאסיביות והאקטיביות בתערוכות בלבד.
עוד לא ראינו טנק אחד (או רכב קרבי אחר) שממוגן במערכות האלו
|
זה כבר רחוק מאוד מהמציאות, IBD נחשבת לאחת החברות המתקדמות בעולם בתחום המיגון לרק"מים, ויש לחברה עשרות לקוחות מסביב לעולם, ולא מעט פרויקטים שהחברה שותפה להן ושהמערכות המיגון שלה מותקנות על מגוון רחב של רק"מים
הנה רשימה של מדינות וסוגי רק"מים שונים שעליהם מותקנות ערכות מיגון מתוצרת חברת IBD
גרמניה - Leopard 2 , Puma,Boxer,Dingo.Pzh-2000.AS6M
ארה"ב - Stryker,ASV
צרפת - VAB
קנדה - Leopard 1, Bison, Coyote, AEV
בריטניה - FCLV panther
שוודיה - CV9030 , STRV 122 ,PBV
פינלנד - Patria , CV90XX
סינגפור - Bionex, ATTC Bronco
(זאת חלק מהרשימה, ויש עוד לא מעט, הרשימה דיי ארוכה)
אגב,אפילו הרוסים הביעו עניין במיגון הפסיבי של חברת ריינמטל (המיגון של IBD).
אז בוא נדייק עם העובדות, וקצת פחות אגו והתקפות אישיות (לא בשביל זה אני כאן), אם חברי הפורום יודעים יותר בקשר לאמל"ח ומערכות גרמניות כתוצאה מהמידע שאני מביא, אז אני שמח על כך...אני לא כאן בשביל להיכנס לוויכוחים ילדותים עם אנשים אחרים וגם אין לי "אגו ווירטואלי".
|
|