30-05-2010, 13:15
|
|
|
חבר מתאריך: 10.12.06
הודעות: 1,379
|
|
ניוקי בטטה בחלב קוקוס ופטריות
היה לי חשק לניוקי
חיפשתי מתכון בבלוג "בצק אלים" המעולה (מי שלא מכיר שירוץ לגוגל)
ולקחתי משם מתכון לניוקי תפו"א
החלטתי לשנות מעט את המתכון.
בטטה גדולה
תפו"א בינוני
(סה"כ כ-600 גר)
כוס ורבע קמח לתערובת
כוס קמח לעבודה
שני חלמונים (הצהוב)
כף פרמז'ן מגורר
כפית מלח
כף פטריות פורציני
לרוטב
בצל קצוץ
שמן
מי קוקוס דל שומן (66 קלוריות ל 100 גר) {ניתן להשיג בטבע מרקט,שופרסל, מגה בעיר וכו}
סלסלת פטריות
כף טריאקי
כפית סויה
מקלפים את הבטטה והתפו"א. ומבשלים כחצי שעה במים רותחים עם מלח
מעבירים לתנור שחומם מראש, ואופים בנייר כסף כחצי שעה נוספת על 200
הרעיון הוא שהבטטה לא תהיה רטובה מהנוזלים. כדי שהניוקי יהיו אווריריים.
אפשר גם שעה בתנור, או שעה במים עם הקליפה.
אני בחרתי לקלף, ואז חצי חצי. זה יוצא נהדר.
שמעתי שאפשר לשים את התפו"א והבטטה בשקית קוקי. להכניס למיקרו ל 10 דקות, והתוצאה דומה. אבל לא ניסית בעצמי)
מועכים את תפו"א והבטטה בעדינות ומערבבים עם שאר החומרים
חשוב לא ללוש כדי לא לדחוס את התערובת. להתעסק איתה כמה שפחות.
בשלב הזה טיגנתי את הבצל, הוספתי את הפטריות, ולאחר מכן את שאר המרכיבים. ונתתי לרוטב להצטמצם אחרי רתיחה עד שסיימתי עם כל הניוקי. עניין של חצי שעה בערך.
מרתיחים הרבה מים עם מלח בסיר גדול.
לוקחים כדורים גדולים מהתערובת הדביקה והנוזלית יחסית. ומגלגלים בתוך קמח על משטח העבודה
לא לפחד. זה בסוף מסתדר. יוצרים נחש ארוך ודק. וחותכים עם סכין חדה במרחקים שווים.
זורקים כ - 20 ניוקי למים. כל ניוק שצף מוציאים עם כף מחוררת.
ברגע שכולם יצאו עוברים לסיבוב נוסף של ניוקי.
יוצקים את הרוטב מעל ונהנים.
התמונות צולמו במצלמה לא איכותית,אז אני מתנצל על האיכות.
מה שכן, שמתי נייר לבן על הפלאש כדי לרכך אותו, וכדי לצמצם את החזרים של האור מהאוכל
מאוד פשוט, ממליץ לכל אחד מכם לעשות את זה כאשר הוא מצלם עם הפלאש הפנימי של מצלמת הפוקט שלו
_____________________________________
קוראים לי ניר ... ואין לי חתימה...
אנחנו אוהבים אותך!
www.nirgeiger.com
נערך לאחרונה ע"י High Hopes בתאריך 30-05-2010 בשעה 13:18.
|