09-05-2010, 13:06
|
|
|
חבר מתאריך: 11.09.06
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Starship_Trooper שמתחילה ב "שאלות בנוגע להיסטוריה של העתודה האקדמאית בצה"ל"
אני עתודאי לשעבר-
התחיילתי ב- 94', עברתי טירונות 04', למדתי בטכניון (עם מילואים קרביים תו"כ) על חשבוני, חזרתי לשירות ב-99'.
קצינים מבוגרים ממני בשלוש-ארבע שנים עברו קורס מ"כים תו"כ הלימודים. אני חושב שבעבר הרחוק יותר קורס מ"כים היה חלק מהכשרה גם לחימושניקים, קשרים, חובשים וכו' שמיועדים לקצונה, כך שהיה הגיון לבצע אותו עוד בזמן הלימודים.
מסלול העתודה הקרבית היה קיים זמן קצר, סביב השנים בהם למדתי. שני מכרים שלי למדו במסגרתו- אחד נשר מהלימודים וממסלול הלוחם בהנדסה והגיע להיות נגד במפקדת הנדסה פיקודית, והשני סיים לימודים כמהנדס מחשבים ומסלול לוחם בגולני, והיה ק. בטיחות בבסיס אימונים.
בתקופתי כל העתודאים שובצו "במקצוע", לפחות לפי הגדרות הצבא. אני מניח שידידי א', מהנדס מחשבים ששובץ כמהנדס חשמל בבינוי, יחלוק על ההגדרה , אך לא היו מהנדסים שהופנו למסלול לוחם.
היסטורית, אני מניח שהמסלול החל בשנות ה-50': מילואים נקראו אז "עתודות", כך שסביר שהמונח "עתודה אקדמאית" נטבע אז, לתיאור חיילים המשוחררים ללימודים אקדמאיים אך זמינים למילואים בעת הצורך. הסיבות לשינויים הן היצע וביקוש- צה"ל נדרש לשנות את המסלול כדי למלא את השורות. למשל- קצינים מבוגרים ממני בחה"א שירתו בתפקיד ראשון ארוך בלי קשר למטה, ובמחזור שלי משך התפקיד כבר ירד לשנה- שגם בה לחצו עלי כל הזמן לצאת לקורסים מקצועיים של הענף שלי במטה.
נערך לאחרונה ע"י קרן-אור בתאריך 09-05-2010 בשעה 13:12.
|