לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-04-2010, 12:30
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
פרופסורים מאונ' ת"א פנו למפלגה הקומוניסטית של גרמניה ומחו "על עמדותיה הפרו ישראליות"

שודר ברדיו 103 בתוכניתו של עו"ד שפטל - שני פרופסורים למדעי הרוח מאונ' ת"א פנו למפלגה הקומוניסטית של גרמניה ומחו "על עמדותיה הפרו ישראליות" תוך שהם משתמשים בביטוים קשים כלפי מדינת ישראל כגון פאשיסטית ומבצעת פשעי מלחמה.
__________________________________________________ _

התרחשות זו מבהירה את מה שאני טוען כל הזמן - אין קשר בין הביטוי "שמאל" לבין קושרי הקשר המקומיים המכנים את עצמם שמאל, הם לא שמאל ולא שמאל קיצוני וכל נושא השיטה הכלכלית לא רלוונטי כאן. אדם יכול להיות קומוניסט ופטריוט.האנשים האלה מציגים עצמם כשמאל מכיוון שזה נראה יותר טוב, אבל בפועל הם חתרנים לכל דבר ועניין - מכיוון שהם פועלים כדי לשנות את הבסיס הערכי עליו הוקמה מדינת ישראל ובו מעוניין רוב הציבור - מדינה יהודית.

הקומוניסטים הגרמניים - הם שמאל קיצוני, זכותם. לו הייתה מדינת ישראל עוברת לשיטה כלכלית קומוניסטית, לא הייתי אוהב את זה אבל הייתי עדיין אזרח שומר חוק ונאמן למדינה - אין קשר בין זה לבין חתרנות, זו הבעת עמדה לגיטימית. לעומת זאת, העזרות בגורמים עוינים על מנת לפרק את המדינה מבפנים כאשר כל האמצעים כשרים - חוקיים ושאינם - איננה "שמאל" , היא חתרנות.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-04-2010, 12:44
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
לקומוניסטים הגרמנים יש סיבה די טובה להראות "פרו ישראליים"
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "פרופסורים מאונ' ת"א פנו למפלגה הקומוניסטית של גרמניה ומחו "על עמדותיה הפרו ישראליות""

(כמובן שאני מניח שיש מבינהם שהם באמת כאלה, ולא מתוך אינטרס) וזאת מ-52 סיבות, שהן בעצם אחת:

הימין (הקיצוני יותצר או פחות) הגרמני הוא אנטי יהודי ולכן אנטי ישראלי בטון גבוה.

יותר מכך: לגרמניה יש עניין משלה עם "זכות השיבה" למחוזות היסטוריים שנקרעו ממנה אחרי 2 מלחמות העולם (ובמיוחד אלה שנקרעו, וטוהרו אתנית, ב 1945-9) - פרוסיה המזרחית והמערבית, שתי השלזיות, חבל הסודטים ופומרניה. העמדה המסורתית שבבסיס הזרם השמאלני של גרמניה המודרנית שולל כל חלום על שיבה למחוזות אלה ורואה בחלומות אלה "פרובוקציה/הזיה ימנית". דיבור על "זכות שיבה" או החזרת שטחים הוא טאבו בעיני הקומוניסטים, וזו הסיבה שאולי דווקא בגרמניה דווקא חלק מהשמאל הקיצוני חש אי נוחות בהתחברות לנארטיב של הערבים המסכנים.

ישן 30-04-2010, 09:20

מעבר לשאלת הבעלות על הטריטוריה
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "שאלה היסטורית"

קח בחשבון שהוא היה חבל מיושב גרמנים ואלה הועפו משם אחרי 1945 והפכו פליטים. גרמניה לא רק איבדה "שטחים" אלא המוני גרמנים איבדו בית ורכוש. היו מדינות כמו לטביה, צ'כיה או פולין שהיו בהם מיעוטים דוברי גרמנים במספרים לא מבוטלים, ואלה גורשו/הפכו פליטים אחרי 1918 (או 1945). גם יפי הנפש ההולנדים או הדנים לא טמנו ידם בצלחת ולמרות שלא מדברים על זה הרבה, הם טיהרו את המדינות שלהם אתנית מגרמנים אחרי 1945 "בלי בג"צ ובלי בצלם". ופה אפילו לא מדובר על עקירת קהילות מגובשות, אלא על גירוש בודדים שחיו בערים כמו "זרים" מעשר מדינות אחרות.

כמובן שאני לחלוטין מצדיק את הצעדים הללו (אלה של אחרי 1945 לפחות) אבל אלה שבצד השני לא מצדיקים אותם, ומעדיפים להצניע את מה שלא נוח להם לשמוע, ולכן אני רואה בהם צבועים.

ישן 30-04-2010, 08:15

קצת סדר
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי TIMON the mongoose שמתחילה ב "מאיפה אתה יודע את זה( בהערצה)..."

פומרניה די חופפת לחבל הפולני דהיום פומורז'ה שיושב לחוף הים הבאלטי בצפון מערב פולין, בגבול גרמניה (אזור שצ'צ'ין).

לעניין השמאל הגרמני - אני לא רוצה לפתח תקווח שווא פה... לא מדובר במהפך אלא ככל הנראה באיזו הגינות מסויימת של חלק ממנו בהשקפה כלפי ישראל, בשילוב עמדת יסוד של השמאל הגרמני הפוסט "רייך שלישי" הרואה באירועי שנות ה-40 "ערבול הכרחי של המערכת הישנה והרקובה" ושבמסגרתו גרמניה נענשה בצדק, ולכן צריכה לחיות עם מה שיש. מבחינת השמאל "הזה" חלומות על שיבה (מדינית או פיסית) לחבלים שנגזרו מגרמניה היא נסיון לגלגל אחורה את הגלגל בניגוד לכוון ההגיוני (מתן פרס לתוקפן). זה הרי במשתמע פחות או יותר מה שמצפים מישראל (לתת פרס למחרחרי המלחמה הערבים).

ישן 30-04-2010, 20:18
  eshely77 eshely77 אינו מחובר  
מנהל פורום סטודנטים

חבר מתאריך: 03.09.08
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "גם אני רוצה מדינה בלי ערבים,..."

אני מבין שאתה רוצה את זה, אני חושב שזה טבעי.
זה תמיד כיף כשבעיות נפתרות באבחת סכין, במציאות זה לא קורה.
הטקסט שפורסם בערוץ 7 לא מהווה איזו שהיא משאלת לב, מדובר בחזון של מדינה שתלחיץ ותהפוך את חיי הפלסטינאים לבלתי נסבלים,כדי ליצור הגירה של 150-200 אלף מהם כל שנה.
לשיטת הכותב זהו החזון הלאומי של מדינת ישראל.
לא מדובר כאן באיזה שהוא פתרון כולל של חילופי שטחים, חילופי אזרחים וכדומה.
למדתי השבוע שגירושים נעשו פעמים רבות בעבר. (לא הכרתי את גירוש הגרמנים אחרי שתי מלחה"ע, ואני אשמח ללמוד על זה). ועדיין הפתרון שהוא מציע הוא גזעני, בעיקר שהוא לא רואה בזה פתרון של חוסר ברירה אלא שאיפה לאומית.
השאיפה לאיזור בו נוכל לחיות ולהגדיר את עצמנו, הוא בהחלט לא גזענות אלא מתבקש ונדרש.
בחירת המילים, מעבר להיותה צורמת מאוד, בשילוב עם הטקסט שמים את הבנאדם במשבצת של גזען.

לפי התארים שלו, לא מדובר בקוטל קנים, כך שלא מדובר בבחירה מקרית של המילים.
אני מניח שהוא ידע מה האיש שביקש להקים מרחב מחיה שיבטיח את קיום העם שלו למשך 1000 שנים.

אגב, לירקנים מבנינו, התגובה המקורית שלי הייתה להסביר ללוקלוק שלשיטתי גם הימין הקיצוני יהפוך את ישראל למדינה שאדם הגון לא יוכל לחיות בה.
ישן 01-05-2010, 01:17
צלמית המשתמש של student1
  משתמש זכר student1 student1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.07
שלח הודעה דרך MSN אל student1 Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "לא דיברתי על הימין, דיברתי על..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
לא דיברתי על הימין, דיברתי על עצמי. וכפי שכתבתי- לדעתי פיתרון ריאלי יהיה סיפוח התנחלויות, והעברת ערביי ישראל לפלסטינים.

כלומר, אתה לא "תמות" בעד כל יהודה ושומרון ליהודים, אלא שאתה מסכים לוותר לערבים על השטח(יותר נכון, על מה שישאר ממנו לאחר סיפוח גושי התנחלויות כגון מעלה אדומים) ,ורק אם גם כ 1,5 מיליוני ערביי ישראל יועברו לשם?
כי אם כן, אני גם חשבתי על הרעיון, נשמע לא הזוי, לפחות לא מבחינה תאורטית.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:41

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר