27-04-2010, 20:32
|
|
|
חבר מתאריך: 01.01.09
|
|
במשפט קצר מאד:
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי מיכאל חי שמתחילה ב "הח"כ לשעבר יעקב כהן מכחיש מכל וכל שהוא כינה אותו בתואר נאצי"
הסתה פרועה ומשולחת כל רסן.
מדובר ב"נבחרת המתיימרת להיות אינטלקטואלית" , אלה הם פניהם של אנשים הסובלים משנאה עצמית "נאורה" ועושים שימוש באותו דיאלקט לביטוי פרצי השנאה הללו.
אם מבחינתי השעור שבעיסה ואני מניח שאילו הליבוביציזם היה חי עדיין – היינו שומעים עוד פילפולי לשון "חריפים" של אותו שוטה מתיימר שהשיא של חוכמתו הפילוסופית התחיל ונסתיים ברגע שהביטוי "יודו-נאצים" השתפך מפיו (עבדך ביניהם).
שים לב כמה פעמים חוזר מוטיב מסויים בהתבטאויות:
פרופסור זאב שטרנהל (חתן פרס ישראל):
"אין ספק בדבר לגיטימיות ההתנגדות המזוינת בשטחים עצמם"
"אילו היתה בפלשתינאים מעט תבונה, הם היו מרכזים את מאבקם נגד ההתנחלויות"
"רק מי שיהיה מוכן לעלות על עפרה עם טנקים, יוכל לבלום את הסחף הפשיסטי"
אומלל ופטאתי
פרופסור יורי פינס (האוניברסיטה העברית):
"אני מקווה שלא רק ביתו של הרס"ן (רועי קליין) ייחרב, אלא ההתנחלות כולה, ושהמתנחבלים יפוצו לכל הרוחות"
"נוער הגבעות הם האויב שלי"
שולמית אלוני (כלת פרס ישראל, מנהיגת מר"צ לשעבר):
"אלי ישי פועל לפי חוקי נירנברג וסרט ההסברה של ש"ס הזכיר לי סרט תעמולה נאצי."
"מתנחבלים"
שוטה זקנה וחולנית. השיטיון גבר על כל הגיון . אינני מת על ש"ס בלשון המעטה אבל מכאן ועד הכינוי חוקי נירנברג המרחק גדול מאד. לא בטוח שהיא חוותה את השואה, אבל נפגעי הנאצים היו צריכים לתבוע אותה על אמירות אלה
פרופסור משה צימרמן (היסטוריון):
"יש מגזר שלם בחברה הישראלית שללא היסוס אני קובע שהוא העתק של הנאצים. תראה את ילדי חברון, הם בדיוק כמו נוער היטלר."
"היטלר יוגנד"
ההשוואה יכולה להיות מושלכת גם על ילדי השומר הצעיר שחונכו לאוריינטציה מסויימת.
אותו "נוער היטלראי" נותן את דמו כדי שהדביל הזה ישפוך קיתונות של שנאה על הנייר.
יעל דיין (ח"כ לשעבר ממפלגת העבודה, סופרת ועיתונאית)
על רצח גנדי: "יש מטורף אחד פחות"
"אין להשוות בין רצח רבין לרצח גנדי, גנדי היה גזען ופשיסט" (במקרה שלה האיש ששפך עליה כוס תה נידון לשלוש שנות מאסר בפועל בנוסף לפיצויים ואיסור לעבוד בשטחים בתחום עבודתו כמדריך טיולים).
אבא שלה היה מתהפך בקבר אילו שמע את דבריה (או שאולי הוא מתהפך לכיוונו של גנדי לבקש סליחה על דברי בתו). אני לא מתפלא הדור השני של הדיינים כזה, אז למה צריך בכלל להתפלא שתפלצת כזאת מדברת.
פרופסור ישעיהו ליבוביץ (בקצה השמאלי):
"למרצחים מעבר לקו הירוק, שהתנחלו ביהודה ושומרון, יש נשק. לכן אני קורא לכם לאחוז בנשק. להחזיק בנשק נגדם..."
"יודו-נאצים"
"המסתערבים הם החמאס שלנו"
שה' ייעשה עמו את החשבון שם בשמיים.
עינב גלילי (כוכבת טלוויזיה):
"היכולת שלי לראיין מתנחלים כבדים היא מאד מוגבלת. אני יכולה לשבת מולם ולשנוא, ועם הזמן זה רק מחמיר."
מי זאת בכלל? מה משקלה ברדיו? האקס שלה "חזר בתשובה אידיאולוגית" הקרפדה עדיין מדשדת בביצה
סטיקר של צעירי העבודה: "אל תפנו מתנחלים. תירו להם בראש. מתנחל טוב זה מתנחל מת"
שלט בהפגנת שמאל (בנוכחות "שלום עכשיו"):
"לסרס מתנחלים" .. עם ציור של מספריים וטיפות דם...
והם אלה שיצאו נגד הסטיקרים שתארו את יצחק רבין עטור כפייה.
אמנון דנקנר (לימים, עורך ראשי של מעריב - לשעבר):
אמר לאיתמר בן גביר, בשידור: "סתום את הפה נאצי מלוכלך".
לאחר תביעת לשון הרע, קיבל איתמר 1 ש"ח, על פגיעה בשמו הטוב.
מה אתה רוצה שאומר לך בעניין? שיתרום את השקל.
ירון לונדון (עיתונאי, חתן פרס סוקולוב):
"יש לבחון את האפשרות לירות ביושבי הבתים היהודים בחברון על פי דגם אלטלנה"
"כל מתנחל מרשה לעצמו להתיישב על גבעות שדודות, של קרקע ערבית שדודה וצריך להעביר 3000 איש כדי לפנות שתי משפחות, מה דעתכם על פלוגה אחת שנותנים לה רשות לירות?"
אני חושב שצריך היה להעמיד לפניו אקדח עם כדור אחד ובשידור חי עם החבובה השנייה לשחק ברולטה רוסית.
דליה דורנר (שופטת בית משפט עליון בדימוס, ונשיאת מועצת העיתונות):
(לאחר תלונה שהגישו כנגד ההסתה של ירון לונדון)
"מצאתי את דבריו כבדיחה, מן הקצנה לא רצינית, מבודחת וצינית".
עליה אני לא מתפלא. עוד אחת שמתקרבת להכרעה הקריטית בין כוחו של המוח לבין כוחו של הפה. ראה מקרה קם.
אבשלום (אבו) וילן (ממייסדי שלום עכשיו, ח"כ מטעם מר"צ):
על מתנחלים שלא יתפנו מרצון:
"אם לא יהיה די בכך צריך יהיה לירות באוויר. אחר כך לירות כדי לפצוע. ובמקרה אחרון, כמוצא אחרון, צריך יהיה לשתק אותם באמצעות ירי-כדי-לפגוע"
נו טוב, היה מישהו שחשב שיש להזמין אותו לפורום פרש, האיש הופיע נתן מספר הכרזות לא מחייבות והתנדף באוויר. ריחו אבל טרם פס מהמקום.
אני סבור כי סיימתי את יכולותי הספרותיות בתיאור שעט הנפש שלי מאותם חכמולוגים.
מה שמוכיח שהעושר התרבותי דומה לתקליט שחוק שאינו יודע מתי לסיים.
|