16-04-2010, 12:34
|
|
|
חבר מתאריך: 27.02.08
|
|
אני לא מדבר על יחסים מודיעיניים
להפך - התכוונתי לכוחות השוק האזרחיים ביותר, שלפעמים הם חזקים יותר מכל (אם כי, ברור שלכל זה יש פוטנציאל בשלל כיוונים מעניינים). למשל, יש לא מעט חברות ישראליות, ביניהן הגדולות והמוכרות ביותר, שמייצרות מוצרים "מבולמ'סים". בדרך כלל זה הולך למקומות שבהם היעדר היחסים הרשמיים עם ישראל הוא יותר מס שפתיים ופחות אידיאולוגיה. למשל נסיכויות המפרץ.
לגבי האורז - איראן כן מגדלת ומייצאת זן ייחודי של אורז. אני לא עד כדי כך מבין בגסטרונומיה - אבל מבט על האריזות השונות בסופר מגלה שמה שמתויג כאורז תאילנדי או אורז הודי נראה אחרת ממה שמתויג מאורז פרסי. כמובן, עדיין יש אפשרות שהוא לא פרסי ולא נעליים. מה שכן, בשנים האחרונות הענף הזה נפגע קשות מבצורת. בהתאם, המחיר נסק לשמיים. אם בישראל יש ציבור משמעותי של לקוחות שמעוניינים דווקא בזן הזה - תיאורטית יש להם פה הזדמנות עסקית טובה, עם כל הכבוד למהפכה האיסלאמית.
ועוד מוצרים איראניים שמגיעים איכשהו לישראל: קוויאר מהים הכספי ולימון פרסי מיובש המשמש כתבלין.
ועוד דוגמה, ממדינה נוספת שאינה בדיוק חברה שלנו: התארחתי לפני כשנה (על רקע קשרי עבודה) בבית משפחה מאיזור המשולש ושם כיבדו אותי בפרלינים מסוריה. הסורים מתגאים בתעשיית שוקולד מתקדמת ומשובחת, והתוצרת שלהם מבוקשת מאוד בקרב המגזר אצלנו. איך זה עובר דרך הגבולות? לאלוהים ואללה פתרונות.
אה, והצלחתי להיזכר בסחר בכיוון ההפוך: הפרשה המשונה - שאירעה ממש לפני שנה - שבה התגלו בשווקי טהרן תפוזים ישראליים. בעקבות המחדל נפתחה חקירה, שבסופה נטען שהישראלים הערמומיים היסוו את התפוזים בארגזים שבהם נטען כאילו הגיעו מסין.
|