18-04-2010, 14:27
|
|
|
חבר מתאריך: 31.01.07
|
|
1984, יום תחילת הטירונות, לילה. עומדים במסדר אינסופי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שלמה30 שמתחילה ב "נמר בעינית: דברים מעניינים שראיתם במשקפת במהלך שמירות"
בסיס טירונים אי שם בדרום.
הגענו לשם בלילה מבקו"ם, ומיד הועמדנו למסדר שנדמה היה כאינסופי. עומדים, ושומעים הטפות ודיבורים...
אני מעיף מבט למעלה- פנס מהבהב באמצע השמים. תלוי על כלום. שום עמוד או מבנה לא נראה. הוא פשוט מרחף לו בשמים החשוכים ועושה צחוק מחוק המשיכה. ברור שזה זה לא מטוס או מסוק. לא כוכב. והוא מנצנץ.
רק בבוקר מסתבר שזה צפלין. בלון תצפית של חיל המודיעין. אבל עד שנתנו לנו לישון - היינו בטוחים שזה עב"מ. לא היה לזה כל הסבר אחר ...ללמדך כמה חשוב לא לסמוך על תצפיות שזיהו עבמ"ים. לא תמיד הניסיון שיש לך מסוגל להסביר את התצפיות...והיות ואין לך במוח שום תבנית ההולמת מראה כזה- קל מאד לגלוש לתסריטים מופרכים, כפי שיראה המקרה הבא שקרני...
1985, פיסטין נידח אי שם בלבנון, והימים הם ימי הנסיגה הראשונה מלבנון מהשוף וכו' אל רצועת הבטחון. צה"ל בחילו זורם דרומה. שיירות אינסופיות.
לילה. קור כלבים. אני שוכב בעמדת "כחול". פתאום - מאות אורות מהבהבים, מרחפים בלאט בשמי הלילה, בערך 200-300 מטרים צפונית ממני. האורות בגובה נמוך של כמה מטרים - ולא עושים כלום. מתנודדים לפעמים מהרו לפעמים לאט.
זה לא מטוס. לא מסוק. אין רעש ואין צווחה.
אני מרותק - קורא לסמל (היינו אחרי טירונות). הסמל מגיע - ולוקח לו ולי משהו כמו 5 דקות עד שאנחנו מבינים שזו להקת גחליליות מאירות. אני שגדלתי בטבע לא ראיתי מעולם מראה מדהים כזה.
והתסריטים שעברו לי בראש תוך כדי...התסריט הכי מופרע שחשבתי עליו היה שכוח אויב בן מאות לוחמים לא זהירים במיוחד, נושאי פנסים קטנים, מתקרב אלינו לאט לאט מהפיסטין השכן... (-;
|