09-04-2010, 00:08
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
אמרתי, ואני חוזר וכותב בפעם המי יודע כמה
שום דבר לא מחזיק לנצח: דת שהיא היום מתקדמת ורחמנית, בעוד 50 שנה תחשב למפגרת ומדכאת.
העיתונות הממוסדת (זאת עם תעודות העיתונאי וכל השיטה הזאת של to be made מה שמביא לשיוך למין קוזה נוסטרה שנותן לך חסינות מכל אחד, פרט לחברי הקוזה נוסטרה עצמה) כבר בפירוש אינה ממלאת אף לא אחד מהתפקידים שבעבר בזכותם קיבלה מעמד כמעט קלריקאלי. זו לא "בגידה" או ניצול לרעה, אלא פשוט התרוקנות מכל תוכן של המוסד הזה, שגם אם יש לו הצדקה (לקיומו) - אין שום הצדקה לחסינות לה הוא זוכה מסיבות היסטוריות. בל נשכח:
למדינאים אין שום חסינות (גם לא לנשים שלהם)
לגיבורים אומיים אין שום חסינות
אפילו למשרתי ציבור בתחום אכיפת החוק והסדר אין חסינות
אז למה אנו מתעקשים לקיים חסינות דווקא של עיתונאים? האם ישנה דוגמא טובה למצב שבו ניתן לשים מקרה שבו טובת הציבור ניצלה בזכות החסינות המוקנית לעיתונאי מפני השלטון? כמה אנשים באמת מאמינים שגבי אשכנזי ללא רסן יותר מסוכן מאשר אמנון אברמוביץ ללא רסן? אני מביט מסביב ולא זוכר ליידי הרבה אנשים שעמדו להיות רוצחי ילדים, אבל עצרו עצמם מפחד הנסיעה להאג. לא זוכר כאלה בכלל. יצר ההרג, או הדיכוי די נעלם תחת נהנתנות: יותר ויותר נראה לי שעיתונאי חצר למיניהם, או "פעילי" כל מיני בארגונים שחוקרים רק אנשים ישרים שמעדו, ולעולם לא פושעים סידרתיים שהם אלה שמביאים להתקפי איבוד העשתונות של אותם ישרים, הם המייצגים העיקריים של מנטליות אפלה בדורינו.