07-04-2010, 09:07
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
בארץ לא כ"כ נתקלתי ביינות שהוגדרו כ"חצי מתוקים". אני מניח שהם מוכללים או תחת "מתוקים"
או "חצי יבשים".
באף מקרה לא מדובר בתירוש עם אלכוהול (למעט הבושה הישראלית דמתקראת "קונדיטון" שנחשדת כי היא למעשה סירופ ענבים בתוספת אלכוהול).
ע"י שימוש בפרמטרים שונים ניתן לקבוע מה תהיה רמת היובש של היין (לדוגמא, כמות הסוכר ההתחלתית בתירוש, משך התסיסה, סוגי השמרים ועוד), וכך מיצרים יינות עם כמות סוכר שונה.
ישנן דעות חלוקות בנוגע לשאלה האם קיים "יין אדום חצי יבש". ישנם יינות אדומים הנוטים למתקתקות (בעיקר יינות עולם חדש, כמו יינות אוסטרלים, אמריקאים וכו'), ובחלקם אף לא בוחלים בשיטות הנחשבות בפרמטרים של עולם ישן כחילול הקודש (כמו הוספת סוכר לאחר התסיסה במידה והתוצר יצא חומצי מדי), אך בסופו של דבר, במבחן התוצאה, מדובר במוצרים נוחים יותר לשתיה עבור הצרכן הממוצע.
לגבי המלצה, תנסה יינות אוסטרלים או אמריקאים (בעיקר מקליפורניה), הם מתקתקים יותר מעמיתיהם הצרפתים, בעיקר סירה או שיראז.
אם חשקה נפשך ביין אדום מתוק (שאינו, רחמנא לצילן יין קידוש), אני ממליץ על יינות בסגנון פורט (יין שהתסיסה הופסקה בו באמצע ע"י הוספת ברנדי, מה שהשאיר כמות סוכר גדולה יחסית מבלי לפגוע באחוז האלכוהול).
|