לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #4  
ישן 07-04-2010, 09:07
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
בארץ לא כ"כ נתקלתי ביינות שהוגדרו כ"חצי מתוקים". אני מניח שהם מוכללים או תחת "מתוקים"
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Daemon שמתחילה ב "יין אדום, כמה שאלות.."

או "חצי יבשים".

באף מקרה לא מדובר בתירוש עם אלכוהול (למעט הבושה הישראלית דמתקראת "קונדיטון" שנחשדת כי היא למעשה סירופ ענבים בתוספת אלכוהול).

ע"י שימוש בפרמטרים שונים ניתן לקבוע מה תהיה רמת היובש של היין (לדוגמא, כמות הסוכר ההתחלתית בתירוש, משך התסיסה, סוגי השמרים ועוד), וכך מיצרים יינות עם כמות סוכר שונה.

ישנן דעות חלוקות בנוגע לשאלה האם קיים "יין אדום חצי יבש". ישנם יינות אדומים הנוטים למתקתקות (בעיקר יינות עולם חדש, כמו יינות אוסטרלים, אמריקאים וכו'), ובחלקם אף לא בוחלים בשיטות הנחשבות בפרמטרים של עולם ישן כחילול הקודש (כמו הוספת סוכר לאחר התסיסה במידה והתוצר יצא חומצי מדי), אך בסופו של דבר, במבחן התוצאה, מדובר במוצרים נוחים יותר לשתיה עבור הצרכן הממוצע.

לגבי המלצה, תנסה יינות אוסטרלים או אמריקאים (בעיקר מקליפורניה), הם מתקתקים יותר מעמיתיהם הצרפתים, בעיקר סירה או שיראז.

אם חשקה נפשך ביין אדום מתוק (שאינו, רחמנא לצילן יין קידוש), אני ממליץ על יינות בסגנון פורט (יין שהתסיסה הופסקה בו באמצע ע"י הוספת ברנדי, מה שהשאיר כמות סוכר גדולה יחסית מבלי לפגוע באחוז האלכוהול).
_____________________________________
חברי כנסת ישרים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 07-04-2010, 12:23
צלמית המשתמש של ScarFace
  ScarFace ScarFace אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.04.04
הודעות: 751
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "בארץ לא כ"כ נתקלתי ביינות שהוגדרו כ"חצי מתוקים". אני מניח שהם מוכללים או תחת "מתוקים""

ההבחנה בין יין אדום יבש לחצי יבש היא זניחה! הסטנדרט הישראלי טיפה שונה מן הסטנדרט האמריקני והאוסטרלי לדוגמה. כלומר הבחנה של חצי אחוז סוכר לפה ולשם, כך שמה שייחשב כ"חצי יבש"(הסדרה החצי יבשה של "קולומביה קרסט" לדוגמה) בארה"ב אצלנו חשב "יבש" .

אני מצטרף להמלצה של "מסטול" בקשר ליינות אמריקנים ואוסטרלים. זינפנדל ושיראז(שיראז וסירה זה אותו סוג בדיוק). יתאימו בדיוק.
הייתיי מתחיל עם בלנד אוסטרלי שיראז וקברנה של rosemount פשוט מעולה!

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.floristsingapore.cn/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/wine20.jpg]

אם אתה אוהב לבנים אז ל rosemount יש בלנד מצויין של ריזלינג וגוורצטרמינר חצי מתוק!

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.dutyfree.is/resources/thumbnails/dutyfree/vorur/afengi/olgerdin/112-2371_300_400.jpg]


בקשר ליין אדום מתוק. חוץ מהפורטים למינהם. אתה תמיד יכול לנסות יין רומני או גרוזיני. לא הכי איכותיים אבל מאוד טעימים לאוהבי היינות המתוקים.
_____________________________________
השתחררתי
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:44

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר