29-03-2010, 11:03
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי קליפס שמתחילה ב "26.3.2010 בהתקלות ברצועה נהרגו סמג"ד 12 רס"ן אלירז פרץ וסמ"ר אילן סביאטקובסקי"
ראש המטה הכללי, רב-אלוף גבי אשכנזי, ביקר אתמול (א') הצהריים באזור האירוע בגבול הדרום בו נהרגו ביום ו' האחרון רב-סרן אלירז פרץ ז"ל וסמל-ראשון אילן סביאטקובסקי ז"ל.
הרמטכ"ל שמע את עיקרי התחקיר והלקחים מהאירוע עד כה וערך תצפית על האזור. אל הרמטכ"ל התלווה מפקד פיקוד הדרום, אלוף יואב גלנט, ראש אגף המבצעים, אלוף טל רוסו, מפקד אוגדת עזה, תת-אלוף אייל אייזנברג, ומפקד החטיבה הדרומית, אלוף-משנה מרדכי כהנא.
במהלך הביקור ערך הרמטכ"ל שיחה עם מפקדי וחיילי גדוד "ברק" של חטיבת גולני, שאיבדו באירוע ביום שישי את סגן מפקד הגדוד ואת חברם לגדוד.
הרמטכ"ל אמר ללוחמים כי "אתם מהווים את החומה בין המחבלים לישובים... יתכנו אירועים נוספים אליהם יש להערך". הרמטכ"ל ציין כי הוא מעריך את העבודה הרבה שעשה הגדוד במהלך שהותו בגבול עזה וכי הוא סומך על הלוחמים במאת האחוזים שימשיכו לבצע את תפקידם נאמנה. הרמטכ"ל הוסיף כי הוא ביקר בישובי עוטף עזה ושמע מהתושבים על הרגשת הביטחון שלהם, שהיא הרבה בזכות לוחמי חטיבת גולני, העושים ימים ולילות על הגבול.
הרמטכ"ל סיפר ללוחמים כי הוא הכיר את סגן אוריאל פרץ ז"ל, אחיו של רב-סרן אלירז ז"ל, שנפל בלבנון, עת היה אלוף פיקוד הצפון. "משפחת פרץ היא משפחה למופת, נתמוך בהם ונלווה אותם בכל עת וכמו כל עם ישראל, שמצוי איתם ביום הזה, ננשוך שפתיים ונמשיך הלאה".
הרמטכ"ל סיכם באומרו כי "חשוב לתחקר כל אירוע ולהפיק לקחים. עצוב מאוד לאבד את טובי מפקדינו ולוחמינו, אך אנו ממשיכים ונמשיך להאבק על מנת שעם ישראל ימשיך לחיות כאן בביטחה ובשקט".