17-03-2010, 17:29
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.08.08
|
|
דברנו על העניין הזה באשכול אחר, ואמרתי שזה עניין דיי מסובך, ושיש כמה מדדים שונים עם תוצאות שונות, ואמרתי באותו אשכול שמחקרים שנעשו בתקופה של כמה שנים יכולים לתת תוצאות יותר מדויקיות לגבי הייצוא הביטחוני העולמי ובמיוחד מחקרים שנעשו על ידי מכוני מחקר, ולא על ידי גורמים ביטחונים של מדינה זאת או אחרת, שבוודאי הם לא נחשבים לאוביקטיבים ולא חפים מאינטרסים.
ציטוט:
המקור הגרמני אליו היפנה רלף הינו מקור שלא מוכר לי כמקצועי ומהימן בתחום הכלכלי
ואשר ניפק מלל חסר גיבוי בנתונים מספריים כספיים, וחמור מכך:
|
עם כל הכבוד,כנראה שלא קראתה את הכתבה ולא עשית שיעורי בית בעניין הזה,פשוט שסתם התוצאות עיצבנו אותך או יכול להיות פגעו ב "גאווה הלאומית" שלך,קודם כל נתחיל מזה שהמקור הוא בהחלט לא גרמני, מדובר במכון מחקרים שנקרא "Stockholm International Peace Research Institute " מדובר במכון מחקרים חשוב מאוד באירופה והוא ממוקם בשוודיה ובהחלט נחשב למקור אמין מאוד. אותו מכון עושה מחקרים מקיפים למשך תקופה של כמה שנים ובוחנים באופן מקצועי את היקף הייצוא העולמי הביטחוני.
בקשר למספרים כספיים,נו, אמרתי לך אתה לא עשית שיעורי בית , אותו מחקר לא מדד את הערך הכספי של הייצוא הביטחוני של המדינות
אגב, כבר פרסמתי את המחקר של אותו מכון בקשר לייצוא הביטחוני , ואותו מדד בוחן את הייצוא הביטחוני לפי ערך כספי בין השניים 2004-2008 , ובאותו מחקר גרמניה ממוקמת במקום השלישי בעולם (קישור)
ציטוט:
השמיט בכוונת זדון (ולא בטעות תמימה) את היצואנית השלישית בגודלה בעולם, כנראה על מנת לפנות בימה לתוצרת המקומית (הגרמנית).
|
אוי באמת, זה כבר בולשיט, אתה פשוט לא קראתה את הכתבה ! הרי ברור שאותו מחקר מותח ביקורת קשה על הייצוא הביטחוני ועל עירעור היציבות בכמה מאיזורי העולם..."במה לתוצרת גרמנית"?! תאמין לי שחברות הביטחון הגרמניות ממש לא שמחות מהמחקר הזה, הם מעדיפים לשמור על פרופיל נמוך.
עוד משהו, ישראל לא במקום השלישי לא הרביעי ואפילו לא החמישי, עם כל הכבוד, צריך לראות את המציאות כמו שהיא, אני מציע שתבדוק את המיקום של ישראל לפי המחקר של הקונגרס האמריקאי בעניין הזה..
ציטוט:
במקורות שהובאו בלינק על ידי עבדך, מדובר בעיתונים ומקורות כלכליים מהשורה הראשונה בארץ, וכאלו שנחשבים מכובדים בכל העולם (לא רק כאן).
|
אבל אותם "מקורות" בסך הכלל פירסמו את הדברים של גורמים ביטחונים ישראלים, שכמובן יש להם אינטרס ברור בעניין הזה, ובהחלט שאין להם נתונים מדויקים לגבי הייצוא הביטחני של מדינות אחרות...פשוט ספין תקשורתי שאורגן על ידי כמה גורמי ביטחון, ובהחלט לא יכול לשמש כמקור אמין לגבי הנתונים המדויקים של הייצוא הביטחוני העולמי.
|