20-02-2010, 21:45
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
שאלת הגודל לא אמורה להיות ממש קריטית
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי צ'נדלר בינג שמתחילה ב "למה השאלה: "הגודל קובע?" תמיד מתייחסת לגברים?"
כמו שאלת הצורה והעיצוב: ללא ספק נושא שרחוק מלקבל את תשומת הלב הראוייה! טווח סטיית התקן של מה שיחשב כ"נורמאלי" כל כך רחב, עד כדי כך שלא ברור לי למה לא הוגדרו עדיין מינים, תתי מינים, משפחות וזנים עבור זה - הכל החל ממשהו שנראה כמו מישמיש ועד לדברים מורכבים שגורמים לך להגיד you one ugly motherfucker! אתה לא הדבר הזה מ"הנוסע השמיני"??? וזה עוד בלי להכנס לימים (שלי...) שבהם (והשמועה אומרת שזה כבר לא ככה, או לא תמיד ככה) היעד הסתתר בחלקת יער לא קטנה, שלא לדבר על משהו שיכול להכניס את כל הבריגדה של האחים ביילסקי הפרטיזנים. האמת שחוץ מאשר פעם לברר "מה יש לכושיות", עוד טרן העידן שהיה אפשר לקבל תשובה מפורטת מ"יאהו תשובות" לזה, לא זכור לי שדנתי בסוגיה המעניינת עם שותפים למסע, אבל בטוח הרבה פעמים יצא לי בסימולציה לשאול אותה "תגידי ידוע לך שיש לך תצורה ממש נדירה שמה? מה אמרו על זה המגלים שלפני?".
בכל מקרה עניין הגודל: הסיבה שלא תראה עיסוק נרחב בזה הוא שלא כל העולם היונולוגי סובב סביב צעירונים "ציידים לקטים" שצריכים להסתובב עם שכמית גשם מעצבנת, ועוד לשמוע שזה "כמעט כמו הדבר האמיתי" - אצל אלה באמת יש חשיבות גדולה לכמה צול, ומהו קבוע הקפיץ... גם ככה לפעמים לא ממש מרגישים במערה מרוב ביגוד, אז כשהחלל ענק זה על הפנים.
אצל "יושבי הקבע" המסודרים - לעומת זאת - עניין הגודל לא כזה חשוב כי הם מטיילים במערות כמו שצריך, וכמו שהיה נהוג עד אמצע שנות השמונים של הארף הקודם. כשיש אפשרות להתחכך בקירות, כבר לא תמיד משנה כל כך כמה הם קרובים. כמובן שאז גם יש עוד בעיות כי פתאום אתה חי במערה אחת, מקסימום מבקר פה ושם באחת לא רחוקה, ואז הגודל לא ממש משנה כי באותה מערה משעמם. מצד שני: אלה החיים.