29-01-2010, 14:02
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי פסטן
אני הייתי מהמר על האופציה הרביעית, שהוא התבטא בצורה ציורית ולא התכוון לכך שהאוכל בצבא גורם לתגובה הפיזיולוגית של בחילה. הייתי מהמר שבמילה בחילה הוא התכוון לתחושת גועל, ולא לתגובה הפיזיולוגית, וזה לא כל כך נדיר.
(במאמר מוסגר, באף תרבות שמוכרת לי או ששמעתי עליה לא קורה שבמסגרת חברתית משמעותית באותה חברה המזון הטקסי גורם לבחילה במובן הפיזיולוגי. זה פשוט לא יכול לקרות.)
|
בתור התחלה שים לב שהימרתי על האופציה השלישית (כלומר הנחתי שהוא דובר אמת).
בתור המשך ההצהרה שלו, אליה הגבתי, טענה שהמאפיינים של אוכל צבאי הם "טעם לוואי דוחה והרגשת בחילה".
ההצהרה האחרונה שלו (בעת כתיבת שורות אלו) היא: "תראה, במהלך 3 שנים צרכתי מזון צהלי, בד"כ הוא היה אכיל, וסביר, והכינו אותו כדי לצאת ידי חובה, מה שבד"כ השאיר אותו ממש לא טעים, וממש לא איכותי- נקניקיות, שניצל מכובס. הרמה של האוכל גם מאוד משתנה מבסיס לבסיס, מטבח לטבח..."
ההגדרה של שקר היא אמירת דבר המנוגד לאמת ביודעין.
כלומר כאשר אדם מצהיר שתי הצהרות סותרות וטוען ששתיהן אמת - אחת מהן חייבת להיות שקר.
ולעניין "האופציה הרביעית", אם הוא היה אומר "האוכל גרוע כמו בלונדינית בטסט" - אז זו הייתה מטאפורה ציורית. הוא לא עשה זאת, הוא טען טענה עובדתית, ולאחר מכן טען טענה עובדתית שסותרת אותה. מכאן, שוב, שבאחת מהפעמים הוא שיקר.
נ.ב. - בחלקים רבים מהעולם אכילת מקקים ורצים שונים מקובלת. סביר להניח שאם הייתי שם לך על הצלחת שיקוד ג'וקים ברוטב חמוץ-מתוק היית לך בחילה (וגם לי). זה נובע אך ורק ממוסכמות חברתיות. לא משום גורם אחר. בהחלט אפשרי שהרקע התרבותי שהוא בא ממנו (משפחה, חברים, בי"ס) גרם לתגובה פזיולוגית כזו.
|