27-01-2010, 19:23
|
|
|
|
חבר מתאריך: 05.08.07
|
|
פרופיל 97, קב"א 56, רוצה ולא יכול להיות לוחם.
בתאריך 12.8.08 התגייסתי לשייטת. כשבוע לאחר תחילת הטירונות התחלתי לסבול מכאבים במפשעה והסתבר שאני סובל מהרניה. נותחתי והחלמתי במשך מס' שבועות, ומפקדי בטירונות החליטו שאיני יכול לחזור למחזור שאיתו התחלתי, אלא להמתין למחזור הבא, שמונה חודשים לאחר מכן.
בשלב זה היתה אפשרות להוציא אותי לדח"ש, אך בשייטת החליטו לשלוח אותי לטירונות 02 ולקורס חובשים, וכך כמעט כל זמן ההמתנה נחשב לי כשירות פעיל (למעט 19 יום).
במרץ 2009 התחלתי שוב טירונות ומיד אחריה התחלנו את האימון הייעודי בשייטת. אני רוצה להפנות את תשומת לבכם לעובדה שעד לפני שנה, עברו חיילי השייטת את האימון המתקדם בנח"ל וקיבלו אישור 07 בכתב לפני שהגיעו לשייטת.
עברתי את שלב ה"מכין" בשייטת ואת השלב שהיה אמור להיות שווה ערך לאימון מתקדם, ולהקנות לי רובאי 07.
הופסקה השתתפותי במסלול השייטת בגלל סיבה לא חשובה ונשלחתי לבקו"ם.
בשייטת ציידו אותי באישור לרובאי 05 בלבד ואמרו לי שאמנם אני זכאי ל-07 אך הם אינם רשאים לכתוב זאת בשל השינוי הארגוני שהוסבר קודם, ו"שמי שרוצה לברר שידבר איתם". הם שמעו ממני שאני רוצה להגיע ליחידת 'דבדבן' והבטיחו שימליצו עלי ויסייעו לי בכך. יצאתי בתחושה שהדבר מסודר.
בבקו"ם הוצעו לי מספר הצעות (בין היתר – ימ"ס מג"ב), ואני בחרתי במז"י על מנת להגיע משם ליחידת דובדבן. במז"י טענו שאני רובאי 05 ולכן לא זכאי לראיון ביחידה זו. התקשרתי למד"ר השייטת והוא דיבר עם מפקד ביה"ס של דובדבן שהסכים לקבל אותי לראיון.
התשובה לאחר הראיון היתה שלמרות ההתרשמות המצויינת שלו ממני, לא ניתן לקבל אותי בגלל בעיית הפז"ם (שנגרמה בגלל קורס החובשים והניתוח) ובגלל חוסר בהכשרות.
לאחר התשובה השלילית מדובדבן ולוט"ר (בגלל אותה סיבה), נשלחתי לראיון במגלן. נסעתי לבסיס המרוחק, המתנתי שם כ-5 שעות והמראיין שהיה אמור לראיין אותי לא התפנה.
בשלב הזה ביקשתי לחזור לבקו"ם כדי לבחון את ההצעות האחרות שהוצעו לי שם, אך מז"י טענו שזה לא אפשרי אעפ"י שכל הזמן אמרו שאופציה זו פתוחה בפני כפי שבסופו של דבר קרה עם חבר מהיחידה שלי. בשלישות מז"י, אמרו לי שלא ישלחו אותי לראיון נוסף ושעלי להתייצב מייד בחטיבת הצנחנים או שאלך מייד לכלא צבאי.
היום התייצבתי לחט' הצנחנים, שם נאמר לי שגם הם אינם יכולים לקלוט אותי בטענה שצריך להשלים לי 07 ושזה יתפוס הקצאה של חייל "חדש" בפלוגה של טירונים.
בפניה למז"י התברר שאיני יכול להיקלט באף יחידה קרבית כולל שריון ותותחנים.
זהו נוסח קצת שונה ממה שנשלח לנציב קבילות שאמרו שיטפלו בענין ה-07.
ביקשתי שס"ן/ויתור פז"ם וכיום אין דבר כזה בכלל.
נשאר לי שנה וחצי לשרת וההצעה היחידה שקיבלתי זה פקיד במז"י.
החלטתי גם לערב את הרמטכ"ל בסיפור הזה, ואני לא חושב שצריך להסביר למה.
עוד סיפור של חבר שנפל אחרי שנה ו-3 מהמסלול (הוא שנה ו-11 בצבא, לא חשוב איך).
הגיע לארץ בפעם הראשונה בחייו בגיל 18, כדי להתגייס ולהיות קצין בצבא.
חייל בודד שחתם שלוש שנים.
עשה תהליך כדי לנסות להשתבץ איפשהו. הוא כבר חודשיים מנסה להשתבץ ביחידה קרבית.
היום הוא בבית, מסופח לבקו"ם, מקבל משכורת צבאית ולא הולך לצבא בכלל.
בבקום אמרו לו שיתקשר כל יום כדי לבדוק אם יש משהו חדש. הוא מסכים לוותר על כל הפזם שלו כדי להשתבץ איפשהו והוא שלח את הבקשה שלו לנציב קבילות.
נערך לאחרונה ע"י UR5076 בתאריך 27-01-2010 בשעה 19:25.
|