26-01-2010, 12:57
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
סלח לי על הבורות (ויסלחו לי החברים פה על ההתלהמות שבוודאי תפרוץ אם מרקויס צודק לגביך), אבל מה בדיוק הסיפור של ההפגנות בשייח ג'ראח?
האם מדובר במתחם "נבון" - מתחם שמימי הטורקים/המנדט (תלוי אילו חלקים ממנו) היו בבעלות של ועד עדת הספרדים, פלסטינאים פלשו אליו לאחר כיבושו ב 48 על ידי הירדנים, ושבג"צ מגן עד היום על זכותם של הפולשים אליו (חלקם מפליטי 48 להבנתי) ומגדיר את אותם פולשים כ"דיירים מוגנים"?
אם כן, כל עוד הם לא מפרים את המעמד החוקי של "דייר מוגן" הם וילדיהם יכולים לחיות שם עד סוף הדורות, למרות לכל הדעות הם גרים בטח אליו הם פלשו בניגוד לחוק. מה כאן מהווה עילה להפגנה?
או שמא מדובר במלון שפרד, שטח שהולאם ב 68 על סמך חוק נכסי נפקדים (עובדות המלון, בניגוד לחוק, קיבלו מעמד של דייר מוגן והמיכו להפעיל אותו במשל שנים) ונמכר במכרז לכל המרבה במחיר, שכעת רוצה לבנות עליו מתחם מגורים (בהתאם לכל האישורים והחוקים)?
אם כן, מה הבעיה עם הבניה באתר?
אם לאחר בנייתו תהיה אפליה על בסיס אתני (כמו שיש הטוענים שתהיה), תהיה סיבה להגיש בג"ץ נגדם על אפליה (לא מדובר ביישוב קהילתי מוגדר חברתית, אלא בחלק משכונה קיימת), ואז אני אבין למה צריך להפגין.
אבל עכשיו מה שאותם אנשים עושים הוא להפר את החוק והסדר (הפגנות לא חוקיות) בשביל להשפיע על הפרת חוק שעלולה להתקיים ביום מן הימים....
רק אני חושב שמדובר באבסורד?
או שכמו ה"פציפיסטים" של רוגטקה גם אלו עושים את זה בשביל ה"ריגוש" שבלראות אבן קלע מרסקת חלון של מקדונלדס?
|