לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
צפה בתוצאות הסקר: מה דעתכם?
די והותר 10 47.62%
לא מספיק 11 52.38%
מצביעים: 21. אינך רשאי להצביע בסקר זה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-01-2010, 13:53
  FiReBall מנהל FiReBall אינו מחובר  
מנהל צו"ב

חבר מתאריך: 02.05.02
Facebook profile Follow me...
מתנת השחרור לחייל הקרבי: נדל"ן

יוזמה חדשה של הממשלה עומדת להסיר חלק מהדאגות של החיילים הקרביים שמשתחררים משירות בצה"ל. עפ"י התכנית, שקיבלה את ברכת רה"מ, המדינה תעניק שטח של רבע דונם בגליל או בנגב לכל חייל שסיים שירות קרבי. היוזמה מגיעה בהמשך לתכנית לסבסוד שנת הלימודים הראשונה של חיילים משוחררים במוסד אקדמי החל מהשנה הבאה

חדשות 2 | פורסם 25/01/10 06:51

כיצד מעודדים בני נוער להתגייס לשירות קרבי בצה"ל וגם דואגים לפיתוח הנגב והגליל? יוזמה חדשה של הממשלה מציעה לפתור את שתי הסוגיות בבת אחת. על פי היוזמה, המדינה תעניק קרקע לכל חייל קרבי משוחרר שייבחר להתיישב בנגב או בגליל, כך פורסם הבוקר בעיתון ידיעות אחרונות.

להמשך:
http://www.mako.co.il/news-military...&pId=2082585621

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה עקוב אחרינו! תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה Facebook

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-01-2010, 17:11
  Danielk35 Danielk35 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.09.09
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי FiReBall שמתחילה ב "מתנת השחרור לחייל הקרבי: נדל"ן"

החסרון האמיתי בהצעה הנ"ל:

"כמי שהיגר לפני מספר חודשים מהצפון אני אומר לכם באופן הכי ברור אפשר לתת לאותם לוחמים (שאני בתוכם) שטח אבל יותר חשוב לספק מקום עבודה. אחרת אף אחד לא יישאר בפרייפריה. אני ממש עצבני עכשיו חשוב שתבינו אני ועוד רבים שכמותי רצינו ועודנו רוצים לגור בפרייפריה אבל אין לנו מקומות עבודה כמו גם אופק במקומות עבודה. כל הכבוד לח"כ גמליאל רק שתנסה לשכנע גופים ממשלתיים , חברות היי טק ועוד לפתוח משרדים גם בפרייפריה , או אז התוכנית שלה תהיה ריאלית"

ציטוט של אחד המגיבים במקו.

בקיצור, הכל טוב ויפה רק שבתכלס אין בפריפרייה עבודה או חיים חברתיים תוססים שנדרשים
לחיילים משוחררים.

ישן 25-01-2010, 17:36
  FiReBall מנהל FiReBall אינו מחובר  
מנהל צו"ב

חבר מתאריך: 02.05.02
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Danielk35 שמתחילה ב "[QUOTE=metooshelah]ומה בין..."

בא להמחיש לעם ישראל שדווקא בעת של ניתוק רוחני כמו בחיי הנדודים במדבר על העם לקיים את המצווות שבין האדם למקום...

לדעתי, אגב, זה מאוד קשור:

שטח לכל לוחם? "הקרקעות הללו לא שוות כלום"

בענף הנדל"ן מתקשים להאמין שתוכנית גילה גמליאל לחלוקת קרקע ללוחמים משוחררים תביא אותם לגליל ולנגב. היזם חיים פייגלין: "היוזמה יפה אך התכנון לוקה בחסר. לבנות צמוד קרקע זה 800 אלף שקל. התוכנית תצליח רק אם היא תורחב לערים ותאפשר לחיילים לקבל קרקע בקבוצות ולבנות עליה מגדלים"
תני גולדשטיין פורסם: 25.01.10, 15:34

האם היוזמה שרוקמת גילה גמליאל לחלוקת קרקעות לחיילים קרביים משוחררים, תאפשר להם לבנות את בית חלומותיהם? משיחות עם מי שמעורה בנעשה בענף הנדל"ן עולה ספק רב.
התוכנית, שיזמה סגנית השר לקידום צעירים, אמורה לאפשר למשפחתו של כל חייל מילואים ששירת שירות מלא ביחידה קרבית לקבל ממינהל מקרקעי ישראל רבע דונם קרקע, חינם אין כסף, בשטח שצמוד לקיבוץ, מושב או יישוב קהילתי באזור ספר - בערבה, בנגב המרכזי והמערבי, בגליל העליון, בעמק בית שאן וברמת הגולן.

הממשלה כבר גיבשה פיילוט שכולל 1,000 יחידות דיור ומיועד ליישום ב-5 השנים הקרובות. המימון לתוכנית אמור להגיע ממשרדי השיכון והמשרד לפיתוח הנגב והגליל. משפחתו של החייל לא תצטרך לשלם על הקרקע היטלי פיתוח והיטלי השבחה, והיא תוכל להקים עליה את ביתה בעלות הבנייה בלבד.

"התוכנית הזאת היא יוזמה יפה, אבל אני בספק אם היא תגרום לחיילים המשוחררים לבוא לגליל ולנגב בהמוניהם", אומר ל-ynet חיים פייגלין, מנכ"ל חברת הבנייה צמח המרמן. "אני מקבל את הטענה של הממשלה שיש כאן מתנה בשווי של 100 עד 150 אלף שקל לחייל, וזה בהחלט סיוע ראוי. זאת, בתנאי שהחייל באמת לא יצטרך לשלם על הקרקע שום היטלים ושום מסים ושום דבר. הקרקע במקומות הללו לא שווה כלום. המתנה שהוא מקבל זה תשתיות, וצריך לוודא שהוא מקבל אותן בחינם".

גורמים נוספים בענף, שסירבו להתראיין לכתבה, הביעו עמדות דומות לאלו של פייגלין.

להמשך הראיון (די מעניין):

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3839309,00.html

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה עקוב אחרינו! תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה Facebook

ישן 25-01-2010, 22:07
צלמית המשתמש של סמוראי
  סמוראי סמוראי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.07.05
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "נחמיה- לפי מה שנראה מהתגובות,..."

לא ברור לי למה "קרקע בחינם ללוחמים" מוכרת יותר טוב מ"קרקע בחינם לחיילים משוחררים", למי בדיוק מוכרים את המבצע הזה? ולמה שאותו קהל יעד ירתע מכלל החיילים המשוחררים?

יכול להיות שאכן קיימים טיעונים מוחצים בזכות ההפרדה הזאת שאני לא רואה כרגע, אבל מבחינת תחושת בטן אז אני לא בטוח שהמבצע הזה ישיג את האפקט הרצוי (הגברת המוטיבציה לגיוס). כידוע לך כשאתה אומר למישהו שהוא יותר טוב, אתה גם אומר באותו הזמן למישהו אחר שהוא פחות.
גם במערכים הלא לוחמים יש מוטיבציה ירודה, מתן הטבות למערך הלוחם בלבד אולי ישפר את תחושות הלוחמים, אבל מי שישאר מחוץ לקבוצת מקבלי ההטבות המוטיבציה שלו רק תרד (מה לעשות שכישראלים אנחנו לא ניחנו בפירגון רב).

אני מודה שאין לי תמונה מלאה או אפילו חלקית של הסוגיה המורכבת הזו של כוח אדם בצה"ל. אבל מהנקודת מבט הצרה שלי אני יודע לספר שאצלי ביחידה בסדיר למרות שהיו תקנים לקבע אף אחד מהמחזור שלי לא היה מעוניין להישאר, בסופו של דבר נשארו רק אלו שהיו מחוייבים לכך וגם הם לא להרבה זמן, ואלו שלא היו להם אלטרנטיבות באזרחות. אתה יכול לנחש ששני הקריטריונים האלו לא בהכרח מיתרגמים לכוח אדם איכותי.

נ.ב.
אם זה לא היה מובן מהודעתי, אני חושב שכל החיילים שהשלימו שירות מלא צריכים להיות זכאים להטבה הזו, כולל חיילים עורפיים. מצידי שיתנו שטח יותר גדול או בחירה יותר טובה לפי אופי שירות, אבל העיקר שכל חייל יקבל משהו.
לגבי חרדים אני בטוח שיש פתרונות שלא כוללים קיפוח של רוב החיילים בצבא.

ישן 26-01-2010, 13:18
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.09.06
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי סמוראי שמתחילה ב "לא ברור לי למה "קרקע בחינם..."

העסק לא נועד לצ'פר מלש"בים או חיילי חובה (שוב- כמה מהם כבר מתכננים בית צמוד קרקע?!) אלא, אם כבר, לצ'פר אנשי מילואים.

ציטוט:
בזמן הקרוב אמור לצאת לדרך פיילוט ראשוני שיימשך 5 שנים ויכלול 1,000 יח"ד. כמו כן גובשה כבר רשימת יישובים ראשונה. במסגרת הפיילוט יוענקו הקרקעות הראשונות למילואימניקים ששירתו בצה"ל שירות קרבי מלא והינם חיילי מילואים קרביים פעילים ותורמים בגילאים שבין 25-30, ונמצאים בשלבי התמקמות והקמת משפחה. הפנייה הראשונה למשוחררים, שתסוכם ותגובש סופית עם קצין מילואים ראשי, תיתן עדיפות לחטיבות וגדודים מגובשים ומחויבים, שיתארגנו לבוא ולהתיישב יחדיו כחטיבה מאורגנת באחד מהיישובים ברשימה או בהגרלה מסודרת. המימון לפרויקט, מקווה סגנית השר, יעמוד על כ-50% מטעם משרד רה"מ, ככל הנראה באמצעות משרדי נגב וגליל, ביטחון ואוצר. החצי השני יגיע מתקציב משרד השיכון ליישובים ברשימה.

מקור

גם לדעתי היה צריך לפתוח את התוכנית לכל מי ששירת שירות מלא ו/או לכל מילואימניק פעיל.
ישן 25-01-2010, 22:23
  omer k omer k אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.10.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי FiReBall שמתחילה ב "מתנת השחרור לחייל הקרבי: נדל"ן"

בעד התכנית, אך מסתייג ממיקום הקרקעות/נדל"ן.
כמו שהעירו מעליי, גם לדעתי, מיקום הדירות, במצב הנוכחי של אותם אזורים - מחסור בעבודה (מכאן צורך ביוממות), מחסור במקומות בילוי ופנאי, רמת פיתוח ושירותים בינונית - ומכאן רמת חיים בינונית, לא יהיו רלוונטים למשוחררים טריים/ מילואימניקים צעירים/זוגות צעירים.

אני מנסה לתאר לעצמי אם הייתי במצב שבו הייתי משוחרר טרי או מילואימניק צעיר, ואני לא רואה את עצמי גר באיזה "חור" סליחה על הביטוי, כי פשוט המקום לא עונה על צרכיי.

אני חושב שהקמת בניינים שלמים בערים השונות לשיכון החיילים בלבד/ שכונות שלמות לאותה מטרה, יענו על צרכיי החבר'ה שייזכו בהם, והמענק הזה באמת יהיה דבר רלוונטי ויעיל מאוד.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:52

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר