26-01-2010, 13:26
|
|
|
חבר מתאריך: 31.12.05
|
|
החבילה הגיעה עם שליח. למעשה, אתמול בצהריים היא כבר הייתה במרכז הנכון, אבל רק היום טרחו ב-DHL למסור אותה לשליח שיביא אותה אליי.
בפועל, החבילה הגיעה מ-Newegg תוך פחות משבוע, וגם זה כולל את שישי-שבת. אני מאמין שהזמנה ביום שני (ראשון הוא השבת של הנוצרים) יכולה להגיע עד סוף אותו שבוע.
הזמנה מחו"ל:
Newegg גבתה עבור המוצר, זירוז ההזמנה (לפי בקשתי) ושליחתו המהירה (לפי בקשתי) 110.18$. בשקלים זה יצא 413.90 (כולל קצת יותר משני שקלים עמלה לחברת כרטיסי האשראי, המהווים 0.5% מסך העסקה).
עבור כל הטיפול מרגע ההגעה ל-USOneStop ועד אליי גבתה Mustop סכום של 82.63 ש"ח.
הזמנה מ-CRG:
המוצר עולה בארץ 18 סנטים פחות.
הם רוצים מכס של 10$, ותוספת משלוח של 25 (אולי 35) ש"ח.
השוואה:
הזמנתי מ-Newegg והמוצר הגיע במחצית מהזמן שרצו אצל היבואן הרשמי (ופה אני לא לוקח בחשבון עיכובים ישראליים טיפוסיים). שילמתי עשרות בודדות של שקלים יותר, וקיבלתי אבא ואמא רציניים למוצר. אני מאמין שהבחירה שלי, גם אם בפועל עלתה קצת יותר, הייתה נכונה.
בעריכה - אגב, ככל הידוע לי, לא שילמתי מסים ומכסים בארץ. אני יודע ששילמתי מס בניו ג'רזי, מכיוון שדווקא שם הם גובים כמה דולרים. אני גאה לתמוך בכלכלה האמריקנית, ולשלם לגורם יצרני ולא לרשות מיסים מטופשת שגובה מע"מ (מס ערך *מוסף*) על מוצר מוגמר שהורכב במלואו מחלקים לא-ישראליים, שנמכר בחו"ל ונשלח מחו"ל. נדמה לי לפעמים שמישהו במשרד האוצר חושב שרק בגלל שמוצר מגיע לנתב"ג אוטומטית הוא משתדרג והופך למשהו טוב יותר.
נערך לאחרונה ע"י Rationalist בתאריך 26-01-2010 בשעה 13:29.
|