09-02-2010, 01:05
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.04
|
|
ציטוט:
אגב, האתר של אלכס ג'ונס צונזר אמש למשתמשים מאסיה כמו סין אוסטרליה וניו זילנד וגם איטליה וגרמניה....
|
מקור?
ולגבי הפרשנות שלך, אני לא מסכים איתך..
זה נכון שבני אדם עבדו קשה יותר לגדל לעצמם אוכל ולהגן על עצמם,
אבל מעצם העובדה הזו שהם היו עצמאיים ולא תלויים בבירוקרטיה מושחתת,
וככה למשל, לא היה סיכוי לידקטטורות מחופשות לדמוקרטיות להווצר.
היום המצב הוא כזה שאפשר לעשות כמעט הכל לאנשים והם פשוט לא ינקפו אצבע להגן על עצמם,
הרוח האנושית שהייתה החומר שממנו קמו מהפיכות כמו מסיבת התה המפורסמת, נרמסה ודוכאה ביעילות.
אני מתאר לעצמי שלו אמריקאי משנת 1880 היה מביט מהצד על העולם היום הוא היה יותר מתמהה,
למה אדם צריך להיות תלוי בממשלה כדי לממש את זכותו להגן על עצמו באמצעות נשק,
או למשל, למה הממשלה יכולה להגיד לאדם בכמה חשמל הוא רשאי להשתמש ובאיזה מכשירים,
או למה למשל, הממשלה יכולה לאסור על אזרחיה לאגור מי גשם, או למה אדם חייב להיות מצולם ומוקלט בכל מקום.
וכל זה מבלי לנסות להבין בכלל איך יכול אדם לנהל את ענייניו הפרטיים כשכל חייו שמורים במאגרים ממוחשבים,
פרטיות היא חלק אינטגרלי מחרות מינימלית, הזכות לא להיות מופשטים כמו עדרי בקר כשנוסעים בין מדינות,
זה כבר לא קשור לעבודה קשה, זה כבר קשור לערכים האנושיים הבסיסיים ביותר שהופשטו מאיתנו באיטיות אך בעקביות,
עד שנותרנו חברה רפה, טיפשה, שבוחרת למסור על מזבח עגל הזהב של טכנולוגיה וגלובאליזציה,
את כל מה שעבורו הקיזו דורות שלמים את דמם בכל החברות המערביות - הזכות לחופש, לפרטיות לחרות.
אנשים לא שמים לב איך הם מובלים לאט לאט לתוך מציאות פיודאליסטית של "אח גדול" קלאסי,
והמעט שכן שמים לב, אדישים לכך, והעוד יותר מעט שכן שמים לב ומוחים על כך,
מוצאים את עצמם במיעוט זעום, ובצורך "להתנצל" כמעט על כל הבעת מחאה בנושא הזכויות המולדות של אדם חופשי...
אז ככה שאם אדם מ 1880 היה מעביר פה חודש אחד עם כל הקידמה והנוחות והשפע המדומה,
אני בטוח, שהוא היה שמח לחזור לתקופתו המקורית, בה היה קושי, תוחלת החיים היתה קצרה,
אבל לפחות אדם הלך זקוף ביודעו שהוא חופשי, עצמאי וענייניו הם שלו בלבד - Live free or die.
|