09-01-2010, 12:25
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
קרבות שגולני וכוחותיה לקחו בהם חלק בצורה מוצלחת במיוחד:- 1948
- הקרב על הדגניות (שלב א' - קרב ההגנה),
- מבצע חורב (שלב א' מאמץ משני - כיבוש מתחם חאן יוניס וריתוק הצבא המצרי לגזרת עזה. שלב ב' - ניצול הצלחה וכיבוש מוצבי רפיח-אל עריש).
- 1956 - קרבות פתחת רפיח במבצע סיני.
- 1967:
- כיבוש צפון שכם.
- קרב תל עזזיאת (ש"נעלם" בצילו של תל אל-פאחר בגלל מיעוט הנפגעים).
- 1970 - הפשיטה על יעטר (כן, אותה יעטר שצנחנים מתרברבים בכיושו ב 1992).
- 1973 - קרבות יום כיפור (לא, לא כיבוש החרמון. קרבות ש"נשכחו" בגלל שבחזית הצפון אוהבים לזכור רק את השריון. קח את קרבות הגנה על אביטל, שלא לדבר על הגנת כל קו המוצבים בגזרה הצפונית של רמת הגולן. אם אני לא טועה, כל מוצב שגולני הגיעו אליו - לא פונה. תבדוק אותי).
- 1982 - כיבוש הבופור, כפר סיל, והנסיגה האיטית מלבנון עד 85.
אני לא טוען שגולני טובה יותר מהאחרות, כידוע היו להם קרבות כושלים לא מעטים (תל אל מוטילה, תל אל פאחר, קרבות החרמון) - אבל לא יותר ולא פחות מכל יחידה אחרת.
גילוי נאות - בתפקידי במילואים אני חלק קטן מגוף שקשור לחטיבה שלמה של מילואימניקים יוצאי גולני.
יש לי בטן מלאה על הרבה מאוד "שטיקים" שלהם.
אבל אין מה להגיד - החבר'ה האלה יכבשו את ההר, לא משנה כמה קברים, דם יזע ודמעות הם ישאירו בתחתיתו בדרך.
|