31-12-2009, 09:15
|
|
|
חבר מתאריך: 17.03.05
|
|
לא, זו הערכה של מישהו ששמע כמה פעמים לצערו את הדיווח בקול ישראל
ואני לא טוען שזה בגלל שהוא קצין בצה"ל, או הכיבוש או החינוך והתרבות הכללית בארץ. בעצם, כאן אולי כדאי להצביע אצבע מאשימה.
אבל, זה בחור, על פי הודאתו שלו, עם שליטה עצמית נמוכה לא רק בנושא גניבות - קפץ לו הפיוז, כמו שהוא אמר לבעל החנות. ד"א, הוא ציין שהוא כבר עוכב בדרגה בשל הפיוז הקצר שלו.
הוא כנראה צריך לעבור סדרת חינוך, וצר לי על החיילים שלו, שלא לומר שצר לי על משפחתו.
ולפטור את זה בקלפטומניה כל כך בקלות, זו דרך פשוטה מדי לתייג את זה ולנקות את המדים מהכתם.
מנגד לא צריך למהר ולשפוך דמגוגיה על כך שצה"ל אשם, תדע כל אם עבריה וכל החרטא הזה - צה"ל כמו כל ארגון ענקי מורכב מאנשים רבים ויש בו לא מעט בהמות - כדי שלא לעורר פרובוקציה חס וחלילה - אנשים שמתנהגים כמו בהמות בסיידר? חלקם בתפקידים כאלה שהיית מצפה למצוא שם אנשים מסוגם , וחלקם גם בתפקידים הגבוהים ביותר.
זה לא גורם לזה להיראות טוב יותר. וזה לא גורם לזה להיות פחות צורם - כי אין מה לעשות, חונכנו להאמין ש"תדע כל אם עברייה...", ואנחנו מצפים שהם יתנהגו קצת יותר כמו האידיאל - וזה כואב כל פעם שלא.
אני לא פסיכיאטר ולא וטרינר, שמעתי את הדיווח וזו דעתי, ויש לי הרגשה שאם אני אפגוש אותו בכביש, הוא ינסה לחתוך אותי כי הוא נורא נורא ירצה להיות שם, קרי שלושה מטר לפני. ויש לי הרגשה שאם נהיה באותו תור, הוא יעשה כל שביכולתו כדי להגיע ראשון לתור. כי קופץ לו הפיוז.
אז אני מתנצל, לא בהמה - איש מאוד מאוד לא מחונך
תודו שהרבה יותר קשה להתלהם כשצריך לכתוב איש מאוד מאוד לא מחונך - מוציא את כל העוקץ מהעצבים
נערך לאחרונה ע"י odedy בתאריך 31-12-2009 בשעה 09:22.
|