23-12-2009, 01:08
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
דגמ"ח = דגם מיוחד חדש.
ארכיון "במחנה" שלי לא נגיש כרגע. אולי כשיהיה נגיש אני אסרוק משם את ההסבר שניתן כשר"ת הללו היו חדשים.
ברור שלא מדובר על בגדי עבודה (מדי ב') אלא על מדי א' כותנה עם כיסים רחבים ומרובעים בצידי המכנס.
כך תבחין בין דגמ"ח א' לדגמ"ח ב':
הבד של מדי הא' דק יותר.
במדי א' חף הכיס הקטן הינו מרובע לעומת חף משולש במדי ב'.
חפי הכיסים במדי א' מחופים מעל לכפתורים ברצועת בד נוספת שמסתירה את הכפתור, במדי הב' הכפתורים גלויים.
מדי א' מגיעים במידות ממוספרות: 40 (מידת רוחב) /2 מידת גובה 38/1 וכו'. למדי ב' מידות באותיות: ק' קטן. ב' בינוני. ג' גדול. מ' מיוחד. ממ מאמא מיה!
במדי ב' יכולת למצוא תיקונים והמצאות מעניינות כמו כפתורים להצרת רוחב המתניים (שעשויים מכותפות!), כיסים אחוריים לארנק (שעשויים מכיס ברך קטן) תוספות להרחבת המכנס ממידה ק' למ"מ שגרמו לו להיות צבעוני מאד.
לפעמים קיבלת מדי ב' שעשויים ממדי דקרון או ' כותנה פגומים שתוקנו עם חותמת "ע". כלומר, "עבודה".
וההבדל האחרון, במדי ב' כפתור אחד לכל כיס, במדי א' לכיסים הרחבים יש שני כפתורים בכל כיס.
למדי א' כותנה הייתה נטייה להישחק בפינות כמו שולי הצווארון, הדשים והחפתים.