לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #6  
ישן 10-01-2012, 15:54
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
סרטים על מלחמת פוקלנד
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "מלחמת פוקלנד בתמונות (אשכול כבד)"

יום השנה השלושים למלחמת פוקלנד הולך וקרב והנה ריכוז של סרטים העיקריים הסוקרים את המלחמה מ YOUTUBE. בהמשך ריכוז של תמונות מעניינות מתוך הסרטונים השונים.

Line of fire – Goose Green



לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

פרק בסדרה המצוינת של ערוץ ההיסטוריה העוסק בקרב גוס גרין, אחד הקרבות הקשים במלחמה. גדוד הצנחנים השני, שמסורתית נחשב לאחד מיחידות העילית של הצבא הבריטי מבחינת איכות כ"א והפיקוד, אמצעי לחימה, כשירויות ומוטיבציה, סיים תעסוקה מבצעית ארוכה בצפון אירלנד בטרם נשלח דרומה לפוקלנד. הגדוד היה תחת פיקודו של סא"ל ג'ונס, מג"ד כריזמטי שנכנס לתפקידו כשנה לפני המלחמה. הגדוד נחת בסאן קרלוס ביחד עם יתר הכוחות ואבטח את אזור הנחיתה כלפי דרום. התנועה אל גוס גרין ותכנון ההתקפה בוצעו בצורה חפוזה תחת לחץ כבד של הקודקודים להציג הישגים קרקעיים מהירים, לאור החשש בעייפות הציבור ולחץ בינלאומי להשגת הסדר של פשרה. הסיפור הוא אותו סיפור המוכר לנו מהחווה הסינית וכו' - למפקדים לא היה תצ"א של היעד והמודיעין שבידיהם היה חלקי ואפילו שגוי. תצפית של ה SAS דיווחה על נוכחות דלה של האויב בפועל התגלתה שם חטיבה שלמה של 1200 חייל, ביצות שדווחו כריקות ויבשות התגלו כמלאות והיה צורך לעקוף אותן ועוד. הגדוד היה תשוש לגמרי אחרי שצעד יומם ולילה כ 20 ק"מ באדמת הביצות בטרם הגיע לשטחי הכינוס שלו. המג"ד בנה תוכנית התקפה לילית רב שלבית מורכבת מדי, עם נקודות כשל רבות, שלא לקחה בחשבון את העומס הרב המוטל (תרתי משמע) על הלוחמים ואת המרחקים האמורים ועל כן לוחות הזמנים שבה היו לא ריאלים. למרבה התדהמה בדיוק לפני שהחלה המתקפה ה BBC שידר ידיעה על ההתקפה הקרבה, מה שגרם למג"ד להשתולל וכמעט לבטל את הפעולה (בדומה אגב להודעתה המופקרת של גולדה מאיר בכנסת על פעילות צה"ל בגדה המערבית). ההתקפה בוצעה עם סיוע ארטילרי מועט, בין היתר בגלל מחסור בתחמושת לתותחי ה 105 מ"מ ובגלל שהפריגטה שהוקצתה (ARROW) סבלה מתקלה בתותח ובכל מקרה נאסר עליה לפעול בשעות יום בגלל חשש מהתקפות אוויר. בשלב הראשון הלילי גם לא היה סיוע אווירי (שבועיים קודם לכן הופל סי הרייר מעל גוס גרין וטייסו נהרג, כן הפילו התותחנים הארגנטינאים העצבניים לפחות שני מטוסים ארגנטינאים) ולא סיוע של כלים משוריינים כלשהם (למרות שתריסר כאלו כבר נפרקו לראש הגשר). הארגנטינאים לא רק שנהנו מיתרון מספרי עצום וממספר קווי הגנה חפורים ומתוכננים היטב (כולל שד"מים), אלא גם עמדו לרשותם מרגמות כבדות, תותחי 155 מ"מ ואפילו תותחי נ"מ 20 מ"מ ו 35 מ"מ אותם הפעילו פה ושם בכינון ישיר וכן אמצעי ראיית לילה טובים. אולם איכות כ"א והפיקוד הארגנטינאי היו נמוכות, המורל היה שפוף וההכשרה לקויה. לטובת הבריטים עמד כאמור גם אלמנט ההפתעה ובעיקר היוזמה והחתירה למגע גם תחת שחיקה ואבדות.

ההמשך ידוע, אחרי שהתגברו בקלות על רצועת האבטחה נתקלו הבריטים ברצועה ההגנה העיקרית ושם נבלמו באש כבדה של מקלעים ומרגמות. המג"ד הבריטי עשה דרכו אל הקו הקדמי כדי להבין מדוע ההתקפה נבלמה ואז קם והסתער בעצמו על עמדת מקלע ארגנטינאית בראש גבעה ובדרך נפגע מעמדה אחרת ונהרג. הסמג"ד תפס פיקוד, המשיך את ההתקפה בדירוג ואף נעזר בטילי מילאן כדי לפצח בונקרים וזאת עד לכניעה הסופית של חיל המצב הארגנטינאי. לתדהמת הבריטים יצא מעיירה נחיל ובו 1200 חיילים מכל זרועות הצבא הארגנטינאי שהניחו את נשקם. אגב ההתקפה הראשונית בוצעה על פי מיטב המסורת הבריטית עם ביונטים שלופים וכומתות אדומות על הראשים. הסיבות לכמעט כשלון בקרב בגוס גרין:

1. לחץ מלמעלה, זלזול ביריב לצד הרגשה שיהיה בסדר ושהצנחנים יכולים להתגבר על כל מכשול
2. תכנית מורכבת מדי, מבוססת על מודיעין לא נכון ולוחות זמנים לא ריאלים
3. העדר סיוע אווירי, ימי או ארטילרי משמעותיים, בעיקר אל מול קווי הגנה סדורים מוכנים
4. עבודה מול חטיבה לא אורגנית (הגדוד הוכפף לחטיבת הנחתים השלישית)
5. החיילים במצב לא טוב אחרי 50 יום הפלגה בים הסוער וצעדה ממושכת (בהעדר מסוקים)
6. התייחסות לפעולה כסיור אלים ומחטף ולא כהתקפה גדודית מלאה, על כל הסיוע הנדרש

Falklands how close to defeat


לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

זהו אחד הסרטים טובים והמעניינים ברשימה. מדובר בהפקה מהשנים האחרונות של ערוץ DISCOVERY המנתחת את 7 החלטות המרכזיות שכל אחת מהן הייתה עלולה להביא לתבוסה בריטית במלחמה. מראיינים את כל הדמויות המרכזיות במלחמה ובהם האוגדונר והמח"ט הבריטיים. כמו כן אזכור מעניין לכך שבגלל המהירות שבה נדרשו הספינות להפליג דרומה, נותר נשק גרעיני (של נאט"ו) על מקצתן, שדבר שהוסתר במשך 20 שנה.

1. תזמון – המועד המקורי היה בסוף דצמבר, אז הצי הבריטי היה נותר ללא נושאות מטוסים (עקב מכירה והשבתה), ללא צמד ספינות הנחיתה האמפיביות שלו וללא טייסות וולקן. הארגנטינאים לעומת זאת היו מקבלים עשרות טילי אקסוסט, לעומת ה 5 בלבד שעמדו לרשותם בתחילת המלחמה. המבצע הוקדם לסוף מאי ולאחר מכן לראשית אפריל, בעיקר בגלל לחצים פוליטיים פנימיים. מגרעת נוספת מבחינת התזמון היא שבסוף מרץ 1982 החל תרגיל ימי ענק של נאט"ו בים התיכון וחלק גדול מהצי הבריטי היה כשיר, מיומן וכבר בים.
2. אילו גייסות לפרוס לאיים – בגלל הסכסוך היבשתי הממושך עם צ'ילה סביב פטגוניה, שב 1978 כמעט והדרדר למלחמה, הציבו הארגנטינאים את הגייסות האיכותיים ביותר שלהם לאורך הגבול הדרומי שלהם ושלחו לאיים מגויסי חובה בעלי הכשרה לקויה ומוטיבציה נמוכה, למעט גדוד הנחתים אחד.
3. שדרוג המסלול בסטנלי לקליטת מטוסי קרב – הארגנטינאים לא השכילו ולא הספיקו לשדרג את המסלול של סטנלי לשימוש מטוסי הקרב שלהם, מה שחייב אותם לפעול במרוחק מהיבשה. הם גם חשבו שיוכלו להתבסס על אספקה ימית אולם הגעת 3 צוללות הגרעיניות הבריטיות לאזור האיים בתוך שבועות ספורים סתמה את הגולל על האפשרות הזו והגבילה את יכולתם לתמוך בדיוויזיה שפרסו לאי. מאותו רגע והלאה חיל המשלוח היה תלוי במטוסי ההרקולס, שמשימתם הפכה קשה ומסוכנת יותר ויותר ככל שהבריטים התקרבו לאיים עד שפסקה לגמרי. ניתן לראות תמונה של הרקולס ארגנטינאי מתגנב אל סטנלי בגובה הסלעים. תקלה אחרת של הארגנטינאים הייתה שלא פרסו טנקים לאיים.
4. תוכניות הצי הארגנטינאי – הייתה להם תכנית להכניס את הבלגרנו לנמל סטנלי ולהשתמש בה כסוללה כבדה צפה אך הם לא הספיקו לעשות זאת. כמו כן העדר הרוח הכריח אותם לקצר טווחים ולקרב את נומ"ט ה 25 במאי לעבר הכוח הימי הבריטי וכך חשף אותם לגילוי מוקדם מהמתוכנן בידי הבריטים וביטול המשימה.
5. מיקוש ימי – לארגנטינאים היו מוקשים ימים מועטים בלבד ואת רובם לאורך החופים והמפרצים שמצפון לסטנלי, באותם מקומות בהם בצעו את הנחיתה באפריל 1982. הם לא האמינו שהבריטים ירכזו כל כך הרבה אוניות במקום סגור כמו סאן קרלוס ולכן לא מיקשו אותו כלל. בתחילה הם גם חשבו שהנחיתה שם היא הטעיה ולכן גם לא תקפו ועד שעשו כן, הבריטים כבר הנחיתו סד"כ גדול מאד.
6. טקטיקות התקיפה מהאוויר – הארגנטינאים סבלו מחוסר אימון, באו בגבוה נמוך מדי, עם פיוזים לא מתאימים בפצצות, שלא פחות מ 14 מתוכן פגעו אך לא התפוצצו. רק לאחר מכן עברו להשתמש בסנקאיי. אם כל הפצצות הללו היו מתפוצצות, הבריטים היו נותרים כמעט ללא משחתות ופריגאטות להגנת הספינות הלוגיסטיות.
7. הקרב היבשתי – התוכניות הבריטיות יכלו להשתבש בגלל גורמים רבים ובהם משך השהות בים, העדר מודיעין מספק, מצוקת אספקה (אובדן האטלנטיק). מאידך למרות יתרונם האדיר במספרים, בפועל הארגנטינאים היו פסיביים לגמרי ולא בצעו פעולות יזומות או התקפות נגד. אחד המג"דים שלהם טוען שהיה צריך לסרב פקודה ולתקוף בכל זאת.

UNTOLD STORY


לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

סרט מ 1987 שהופק באחת מרשתות הטלוויזיה הבריטיות הקטנות יותר ועורר שערוריה רבתית בעת יציאתו בטענה כי אינו פטריוטי דיו. הסרט רווי ראיונות מעניינים עם חיילים ומפקדים רבים משני צידי המתרס ובכלל זאת אדמירלים ומפקדי אוניות (למשל מפקדי ה ARDENT והבלגרנו שהוטבעו), קציני שטח, ימאים, נחתים וטייסים וכן המושל הארגנטינאי הצבאי. ראיונות עם צוות ה ARDENT וכן עם טייס הסקייהוק הארגנטינאי שטיבע אותה. ראיונות עם נייג'ל וורד (מפקד טייסת 801 סי הרייר) וכן עם טייס הפוקרה אותו הפיל וורד. כמו כן מתראיינים דיפלומטים אמריקנים שונים, ובהם ג'יין קירקפטריק הזכורה לטובה, המציינים את עקשנותם של הבריטים לדון בפשרה כלשהי מול ארגנטינה כסיבה העיקרית שבגינה לא נמצא פתרון דיפלומטי למשבר. ניתן לראות את שגרת החיים של החיילים הבריטים על סיפון האוניות בדרכן הארוכה דרומה, קפלס"טים צה"לים על ראשיהם של אנשי הצוות של הנגמ"שים האמפיביים. תמונות יפות של הצי הארגנטינאי בנמל טרם ההפלגה הגורלית לקרב עם הבריטים, הנחיתה הבריטית בסאן קרלוס ומיון שבויים ארגנטינים בבטן אחת האוניות הבריטיות. לסיום תמונות מזעזעות וקשות לצפייה של ניצולי הנחתת SIR GALAHAD שהופצצה מהאוויר ונשרפה. יש בסרט וידוי מעניין של מגויס חובה ארגנטינאי על כך שנאמר להם טרם הפלישה שהאוכלוסייה המקומית באיים משוועת להתנתק מבריטניה, דבר שכמובן היה שקר גמור. ג'וליאן תומפסון מתראיין לסרט ונמתחת ביקורת מרומזת עליו על האיטיות בתנועה אל עבר סטנלי, למרות שהיה מדובר רק על כמה עשרות ק"מ.

בסרט השני FALKLAND 25 – A SOLDIERS STORY


לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

סרט מלפני עשור השולח את אחד החיילים הבריטים שנטלו חלק בפלישה את המקומות בהם ביקר ובכלל זאת אזור הנחיתה, פיצרוי וסטנלי עצמה. הוא מבקר בבית הקברות הארגנטינאי (מסתבר שעד היום הארגנטינאים מסרבים בתוקף לקבל בחזרה את גופות ההרוגים ובני משפחותיהם אינם יכולים לבקרם) וכן בקומפלקס הצבאי במאונט פליזנט שהוקם אחר המלחמה כדי למנוע פלישה חוזרת. כמו כן הוא מדבר עם האזרחים שארחו אותו ורבים כמותו בסטנלי בשבועות שאחרי הניצחון.


IN THE WAKE OF THE SHEFFIELD


לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

תכנית של ה BBC מ 1986 המספרת את אובדנה של המשחתת שפילד בימים הראשונים למלחמה. מתראיינים פה טייס הסופר אטנדרט הארגנטינאי שהשתתף בכל שיגורי האקסוסט במלחמה, שוב נייג'ל וורד כמי שפיקד על אחת מטייסות הסי הרייר ואף הפיל מטוסים בעצמו, יש פה תיאור מקיף של מערכות האקסוסט, הסי וולף, מנגנוני הפצצות, מוץ, טילי הסיידווינדר LIMA ששימשו את הבריטים בהצלחה וכן
מערכות שנכנסו לשירות רק אחרי המלחמה כמו נוקמני ומכ"ם מוסק לגילוי מוקדם. כמו כן תמונה מעניינת של האטלנטיק קונבייר השרופה. סיפור הפגיעה בשפילד שזור בשאננות ובחוסר ניסיון של צוות הספינה
ומזכיר במידה מסוימת את סיפור הפגיעה בחנית במלחמת לבנון השנייה. מסתבר שבעת שיגור הטיל עשתה שפילד שימוש במערכת התקשורת הלווינית שלה ובגלל סמיכות התדרים המערכת הנ"ל מיסכה את מכ"ם של הסופר-אטנדרט ואת זה של הטיל עצמו ממש עד לרגעים האחרונים שלפני הפגיעה, אז כבר לא ניתן לעשות דבר. התחקירים הרשמיים של הצי הבריטי לאירוע העצוב הזה (וכן ליתר פרשיות המלחמה) פורסמו לפני מספר שנים ואני אביא את חלקם בנפרד.

Sea of fire – HMS COVENTRY AT WAR


לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

הפקה חדשה למדי של ה BBC ובה שחזור אותנטי של האירועים בחייה הקצרים של ה COVENTRY מיום פרוץ המשבר ועד טביעתה כעבור חודשיים לאחר מכן. קברניט האוניה מספר שבעת ששירת כמדריך בבית הספר למטה של הצי הבריטי הוא תרגל את חניכיו במשך 3 ימים בתרחיש של פלישה ארגנטינאית והם הגיעו למסקנה שיהיה זה בלתי אפשרי להתמודד עם מהלך שכזה בגלל המרחקים והקושי הלוגיסטי. יש בסרט מראות מעניינים נוספים משגרת הצוות בהפלגה הארוכה ומהאימונים בימי ההפלגה של טרום המלחמה בכלל זאת נגד מטרות אוויר וים. פרט מעניין נוסף הוא התגובה האטומה של אנשי הצוות למשמע החדשות על הטבעת הבלגרנו. לא היו שם פרצי שמחה וכו' כי ידעו שגורלם עלול להיות דומה, כפי שאכן קרה. החשש של מפקדי האוניות הבריטיות הביא אותם להציב מא"גים ואפילו שורות של חיילים עם רוס"רים FAL לאורך סיפוני האוניה בניסיון לייצר מסך סמיך יותר של אש נ"מ אל מול מטוסי האויב אולם ללא הועיל.

Seismic Seconds


לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

למרות שמדובר ב 2 הפקות שונות לגמרי מהווה הפרק הזה בסדרה המצוינת של NGTV מאין גרסא מקוצרת של הסרט הקודם, עם אותם המשתתפים (למשל הקברניטים של שתי האוניות שהותקפו – הקובנטרי והברודסורד). גם פה נעשה שימוש באנימציות ממוחשבות יפות. כמו כן סרטון יפה של הפלת מיראז או נשר בטיל סי וולף HEAD ON. בדומה לטיבוע השפילד, גם כאן היה סיפור של מנחוס – הברודסורד הייתה שניות משיגור צמד טילי וולף שהיו משמידים לבטח את הסקייהוקים הארגנטינאים אולם הקובנטרי לפתע שינתה כיוון וכתוצאה מכך תרניה חצצו בין המשגר ובין המטוסים התוקפים עד לסוף המר.

Great Battlefields of the 20th Century – The Falklands


לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

פרק חדש למדי משנת 2007 בסדרה המפורסמת והמשעשת של האב והבן למשפחת סנואו, הסרט כולל שחזור ממוחשב (אם כי פשטני) של שני הקרבות היבשתיים העיקריים – גוס גרין וההרים ממערב לסטנלי.

Helicopter Wars


לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

פרק מצוין העוסק בשני מסוקי הווסקס הצי הבריטי (ועליהם חיילי ה SAS) שהתרסקו בסופת שלגים על
קרחון הפורטונה השומם למשימה באי דרום ג'ורגיה במהלך המלחמה. סיפור הישרדות מעניין.

MODERN WARFARE


לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

פרק בסדרה המצוינת הזו של ה BBC שצולמה אי שם בשנות-90. אמנם מעניין בפני עצמו אבל לא מחדש
מעבר לסרטים האחרים.

WAR IN THE FALKLANDS


לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

סרט נוסף המתאר את הלחימה שם, שום דבר מיוחד

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

בית הקברות הצבאי הארגנטינאי שבאיים
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

עמדת אורליקון ארגנטינאית
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ה BV206 המפורסם של מחלקות הפנת"ר של הנחתים
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

אופנוע בשימוש יחידת סיור של הנחתים הבריטים
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

אחד הטייסים הארגנטינאים - מעיל מעניין יש להם
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

אימונים בתול"ר 105 מ"מ מסיפון אחת הנחתות
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

גל ענק שוטף את סיפון האינווינסיבל ומכלה מאגר תחמושת אדיר
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הרקולס בגישה נמוכה לסטנלי מתחת למכ"ם הבריטי
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

כניעת הנחתים הבריטים באפריל 1982 - שימו לב למשאית האמפיבית ברקע
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

קפסל"ט בשימשו הנחתים הארגנטינאים
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הארגניטנאים הציבו מק"כים רבים בעמדות בהרים בממערב לסטנלי
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נוקמני משמיד פיירבי - עולה שם טענה שגם חלקיקי הטיל המושמד יכולים להיות קטלניים בדיוק כמו הטיל עצמו במידה וההשמדה קרובה מדי לספינת המטרה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

האטלנטיק קונבייר החרוכה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נייג'ל וורד
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

המכ"ם המוסק שהוצב בפיתוח מזורז על מסוקי סי-קינג מיד אחרי המלחמה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הסבר כיצד חדרו הסופר-אטנדרט מתחת למכ"מי הצי הבריטי
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נחת בריטי סוחב קרג"ו
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

לוחם SAS עם M16
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

טעינת משגר מוץ ושיגור (אז היה רק פסיבי, לימים פתחה פלסי גם אקטיבי)
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הסבר על כשלון מרעום הפצצות בהטלה מגובה נמוך
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

טייס עיט ארגנטינאי - שימו לב לזעקות השמחה שלו... גרינגוס
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

שורת ימאים רובאים על הקובנטרי
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י strong1 בתאריך 10-01-2012 בשעה 15:56.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 11-01-2012, 01:05
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון
 
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,952
מרתק - תודה!
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "סרטים על מלחמת פוקלנד"

ההשקעה שלך כבר הפכה לשם-דבר, רוב תודות על הפירוט. מספר הערות בנוגע לתמונות:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי strong1
ה BV206 המפורסם של מחלקות הפנת"ר של הנחתים
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
דומה... זה BV202, אביו הקדום של BV206

קפסל"ט בשימשו הנחתים הארגנטינאים
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
קסדת רק"מ סטנדרטית מתוצרת ג'נטקס האמריקאית - שום קשר לצה"ל או ישראל.

הארגנטינאים הציבו מק"כים רבים בעמדות בהרים בממערב לסטנלי
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
חצובה לשטח פתוח, אאל"ט פותחה במקור דוקא ע"י הבריטים. לא ניתן לראות בתמונה שלמעשה יש בה שני הדקים, אחד לירי בשכיבה ואחד בישיבה.

המכ"ם המוסק שהוצב בפיתוח מזורז על מסוקי סי-קינג מיד אחרי המלחמה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
רואים שמדובר באבטיפוס ושכיסוי המכ"ם עשוי אריג או ברזנט (רעיון חריג ומעניין כשלעצמו) - כאשר הוא עבר לייצור סדרתי, הכיסוי הוחלף לכיפה קשיחה סטנדרטית.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 05-05-2012, 21:51
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
מידע נוסף על משימות ה BLACK BUCK של מפציצי הוולקן
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "מלחמת פוקלנד בתמונות (אשכול כבד)"

בפרק על מפציצי ה V-BOMBER בסדרה הנפלאה ENGINEERING BRITAIN'S SUPER-WEAPONS ששודרה בערוץ 4 הבריטי לפני 3 שנים וזמין לצפיה ב YOUTUBE. הסרט סוקר את פיתוח שלשת המפציצים (הוולקן, הוליאנט והויקטור) והשתתפותם במלחמת סואץ (מפציצי וליאנט שפעלו מקפריסין ומלטה), במלחמה הקרה (שיגרת הפריסות והכוננות השוחקות), במלחמת פוקלנד (מפציצי וולקן ומיכליות ויקטור) ובמלחמת המפרץ (אז נותרו רק מיכליות הויקטור בשירות פעיל). הסגמנט על מלחמת פוקלנד מתחיל בחלק 4 ובמסגרתו מתראיינים הטייסים שהובילו את התקפות השרייק וההפצצות על פורט סטנלי, כמו גם הצוות שנאלץ לנחות נחיתת חירום בנמ"ת הבינלאומי של ריו דה ז'נרו וסיפור המילוט המופלא שלהם בצל ביקור האפיפיור בברזיל.

http://www.channel4.com/programmes/...ns-superweapons


לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

בסדרה המעניינת הזו יש פרקים נוספים על פרויקט פיתוח פצצת המימן הבריטית ופיתוח הטיל הגרעיני לטווח בינוני BLUE STREAK, שבוטל ב 1960 בטרם נכנס לייצור לטובת רכש טיל ה SKYBOLT האמריקני-בריטי (לשיגור ממפציצים, ולא שיגור קרקעי), שבוטל בעצמו שנתיים לאחר מכן. מומלץ ביותר
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 18-05-2012, 23:14
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
ועוד מידע על משימות ה BLACK BACK
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "מידע נוסף על משימות ה BLACK BUCK של מפציצי הוולקן"

בסרט חדש לגמרי ומעניין ביותר ששודר בערוץ 4 הבריטי לפני כחודשיים במסגרת אירועי ה-30 למלחמת פוקלנד וזמין לצפיה ב YOUTUBE. בסרט מספרים אנשי הצוות שבצעו את הפצצת שד"ת סטנלי בראשית המלחמה על ההכנות למבצע (כולל אימונים ושחזור כשירויות חיוניות כמו תדלוק אווירי והפצצה קונבציונלית שלא תורגלו על ידי צוותי וולקן במשך עשור ומעלה), התכנון המסובך מאין כמוהו של שרשרת התדלוקים האווירים בין 11 מיכליות הויקטור ובין עצמן ובינן ובין הוולקן הבודד, הדילוג לאסנשן, המתח העצום ושרשרת התקלות במהלך הטיסה הארוכה (שרובה התבצע בחשיכה מוחלטת ומזג אוויר קשה) ובסופו של דבר הביצוע המוצלח למחצה (למרות הגילוי המוקדם על ידי המכ"ם הארגנטינאי). כמו כן מתראיינים טייסי וולקן נוספים, טייסי ויקטור, מפקד הכנף ומפקד ה RAF בזמן המלחמה והכל על רקע מטוס XM607 כוכב המשימה שמשמש כיום כ GATE GUARD של RAD WADDINGTION, שהיה בסיס האם של הוולקנים בסוף דרכם ב RAF.



לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 07-09-2012, 00:02
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
סרט נוסף - THE PRICE OF ADMIRALITY
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "מלחמת פוקלנד בתמונות (אשכול כבד)"

סרט ביקורתי מעניין של ערוץ ה ITN הבריטי משנת 1983 הזמין לצפיה ב YOUTUBE וסוקר את המגרעות הרבות בתכנון המשחתות והפריגטות הבריטיות שנפגעו במלחמת פוקלנד, העדר הפקת לקחים מתאימים בדגמים המשודרגים שתוכננו אחרי המלחמה (למשל השפילד הארוכה וה TYPE 23 המוצגת פה עדיין רקכמודל מחשב) וההתעלמות מההצעה מהפכנית של VOSPER THORNICRAFT לפריגטה בעלת מבנה גוף שמנמן - רחב אך קצר - שהייתה אמורה לפתור את רוב הבעיות הללו. הבעיות בספינות המודרניות - מעבר לשימוש באלומיניום, מעבר לשימוש במנועי קלים צרכני דלק (מה שחייב תדלוקים תכופים וחייב צי מיכליות צמודות ופגיעות), הפסקת התלות בתותחי סיפון כנשק מרכזי לטובת טילים (ועל כן ביטול המגזינים הגדולים בבטן האוניה שתרמו ליציבותה), הוספת מכ"מים ויתר ל"א על התרנים - כל אלו תרמו להחמרת תופעת ה TOP HEAVY וחוסר יציבות של הספינות המודרניות. תותחי הנ"מ לטווח קרוב 20 ו 30 מ"מ שהותקנו אחרי המלחמה היו על חשבון סירות ההצלה! מעבר לכך תרני המכ"ם לא היו גבוהים דיו מלכתחילה ועל כן טווח הגילוי של המכ"מים שהיו מותקנים עליהם היה 7 מייל בלבד, מה שלא נתן די זמן התראה מפני התקפת טילים לוכחי ים. הפתרון של ווספר הוא כאמור ספינה קצרה ורחבה, שמשפרת את היציבות, מגדילה את הטווח (בזכות מיכלי דלק גדולים בהרבה), חמקנית יותר ומאפשרת התקנת תרנים גבוהים בהרבה, מה שמגדיל התאמה את טווח המכ"ם. והכל בליווי של ראיונות עם קצינים בכירים לשעבר, מומחים ועוד. שימו לב לתרשים מוקדם של משחתת הארלי בורקה האמריקנית.

THE PRICE OF ADMIRALITY


לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #23  
ישן 22-01-2013, 01:38
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
אנקדוטות מעניינות מתוך הסרט הנ"ל
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי ctua שמתחילה ב "תוכנית של ערוץ ההסטוריה על פעולות ה - SAS ו - SBS"

קודם כל תודה שהבאת אותו - משלים מצוין את יתר הסרטים
1. יש פה פירוט יפה של כלל הפעולות לא רק המפורסמות יותר של ה SAS וה SBS אלא גם של שתי המקבילות הפחות מוכרות מחיל הנחתים המלכותי - ה MAWC וה 1ST RAIDING PARTY
עוד על ה MAWC שבמתארי נאט"ו הייתה אמורה להוביל את כוחות חיל הנחתים לעמדות ההגנה שלהם בנורבגיה כנגד ספצנז סובייטי. בין היתר מסופר על קרב בין מחלקת MAWC ומחלקת קומנדו ארגנטינאית ב TOP MALO, שהסתיים בנצחון בריטי וחיסול האויב (אם בשבי ואם בהריגה).
http://en.wikipedia.org/wiki/Mounta..._Training_Cadre
http://en.wikipedia.org/wiki/Skirmish_at_Top_Malo_House

2. למשל מבצע מיקאדו לפשיטה פלוגתית סטייל אנטבה על בסיס חה"א הארגנטינאי בריו גרנדה, ממנו פעלו הסופר אטנדרים, כדי לחסל את המטוסים, טילי האקסוסט ואפילו את הטייסים - עד כדי כך חששו הבריטים מהמטוס והטיל הללו. מתכנן המבצע היה הבריגדיר דה לה-בילייר, ששנתיים קודם לכן פיקד על פעולת ה SAS בשגרירות אירן ו 9 שנים לאחר מכן כגנרל 3 כוכבים יפקד על כל הכוחות הבריטים במלחמת המפרץ. במסגרת הפעולה הייתה אמורה פלגה B של היחידה (אחת מ 3 הפלגות שנטלו חלק במלחמת פוקלנד) לפשוט על בסיס ואחר מכן לסגת אווירית(עם צמד מטוסי ה C-130 ישרדו) או רגלית אל מעבר הגבול הצ'יליאני הסמוך. מפקד הפלגה מחה על התכנון ההתאבדותי והודח אך לבסוף המבצע לא יצא אל הפועל, גם אחרי ששונמך לכדי החדרה שקטה יותר בצוללת. הבריטים הצליחו לשכנע את הצרפתים שלא לספק להם טילי אקסוסט נוספים ואף היקצו 15 מיליון דולר ל MI6 לטובת רכש כל הטילים שהסתובבו בשוק הנשק האפור.
http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Mikado

3. למשל טרגדיית תאונת הסי-קינג, עת נספו 18 לוחמים מפלגות B ו G בהתרסקות המסוק בתנאים קשים. אגב סיפור מסוק הווסקס שנשא לוחמי SAS לפשיטה על גריטוויקן והתרסק ב WHITE OUT על הקרחון היה יכול להסתיים בקלות בטרגדיה דומה וכך גם סיפור נטישת הסי-קינג בארץ האש (יש תמונות ממסיבת העיתונאים הזוטא שארגן צוות המסוק בשגרירות בריטניה בצ'ילה, של המסוק עולה באש ושל צמ"ה צ'יליאני קובר את ההריסות).

4. פעילויות נוספות - סיורים של ה SBS לאיתור חופי נחיתה מתאימים (שימו לב לתמונת האמת של חוף סאן קרלוס ולמצלמה המוגנת מים), תצפיות של ה SAS וה SBS על ריכוזי כוחות אגרנטינאים בשני האיים הגדולים (כולל פטרול אחד באי המערבי דווקא שהתפתח לקרב יריות עם פטרול ארגנטינאי והסתיים במות גבורה של המפק"צ הבריטי הפצוע שנותר מאחור להגן על אנשיו הנסוגים), צוות ציון מטרות שסייע להריירים להפציץ את העמדות הארגנטינאיות בפאתי סטנלי (שימו לב לציין הלייזר) ופשיטה מהים משותפת ל SBS, SAS ולנחתים לפגיעה בריכוז לוגיסטי ארגנטינאי בלילה שלפני הכניעה שכמעט והסתיים באסון מבחינת הבריטים עת התגלו הכוחות על החוף מיד אחרי הנחיתה בגלל ספינת בי"ח ארגנטינאית שהפרה את אמנת ז'נבה. הבריטים הצליחו לסגת אך 4 הסירות שנשאו אותם נפגעו קשות ולמעשה הושמדו.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


על הדרך נציין גם ספר חדש שיצא לאחרונה (אוגוסט 2012) בסדרה RAIDS החדשה של אוספרי

Pebble Island - The SAS in the Falklands 1982
http://www.amazon.com/Pebble-Island...d/dp/1849086133

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #25  
ישן 19-05-2013, 09:53
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון
 
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,952
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "אנקדוטות מעניינות מתוך הסרט הנ"ל"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי strong1
2. למשל מבצע מיקאדו לפשיטה פלוגתית סטייל אנטבה על בסיס חה"א הארגנטינאי בריו גרנדה, ממנו פעלו הסופר אטנדרים, כדי לחסל את המטוסים, טילי האקסוסט ואפילו את הטייסים - עד כדי כך חששו הבריטים מהמטוס והטיל הללו. מתכנן המבצע היה הבריגדיר דה לה-בילייר, ששנתיים קודם לכן פיקד על פעולת ה SAS בשגרירות אירן ו 9 שנים לאחר מכן כגנרל 3 כוכבים יפקד על כל הכוחות הבריטים במלחמת המפרץ. במסגרת הפעולה הייתה אמורה פלגה B של היחידה (אחת מ 3 הפלגות שנטלו חלק במלחמת פוקלנד) לפשוט על בסיס ואחר מכן לסגת אווירית(עם צמד מטוסי ה C-130 ישרדו) או רגלית אל מעבר הגבול הצ'יליאני הסמוך. מפקד הפלגה מחה על התכנון ההתאבדותי והודח אך לבסוף המבצע לא יצא אל הפועל, גם אחרי ששונמך לכדי החדרה שקטה יותר בצוללת. הבריטים הצליחו לשכנע את הצרפתים שלא לספק להם טילי אקסוסט נוספים ואף היקצו 15 מיליון דולר ל MI6 לטובת רכש כל הטילים שהסתובבו בשוק הנשק האפור.

הדחת מפקד הפלגה ממש לא היתה הסוף, להיפך: היא גרמה לפריצת מיני-מרד, כשמספר לוחמים ותיקים ונחשבים הודיעו שהם למבצע הזה לא יוצאים. מאחר והפיקוד הבריטי ממש לא רצה להתמודד עם מרד ביחידה הכי יוקרתית ונחשבת שלו, ומאחר ואת מטרות המבצע באמת היה ניתן להשיג הדרכים אחרות - רק אז הוא בוטל.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי strong1
3. למשל טרגדיית תאונת הסי-קינג, עת נספו 18 לוחמים מפלגות B ו G בהתרסקות המסוק בתנאים קשים. אגב סיפור מסוק הווסקס שנשא לוחמי SAS לפשיטה על גריטוויקן והתרסק ב WHITE OUT על הקרחון היה יכול להסתיים בקלות בטרגדיה דומה וכך גם סיפור נטישת הסי-קינג בארץ האש (יש תמונות ממסיבת העיתונאים הזוטא שארגן צוות המסוק בשגרירות בריטניה בצ'ילה, של המסוק עולה באש ושל צמ"ה צ'יליאני קובר את ההריסות).

מעניין שהסיפור שהועבר ופורסם היה על טיסת מונית שגרתית, רק מוזר שאף עיתונאי אחד לא שאל למה כל אנשי הצוות זכו בעיטורים גבוהים שממש לא ניתנים על שרידת התרסקות...

ציטוט:
במקור נכתב על ידי strong1
4. פעילויות נוספות - סיורים של ה SBS לאיתור חופי נחיתה מתאימים (שימו לב לתמונת האמת של חוף סאן קרלוס ולמצלמה המוגנת מים), תצפיות של ה SAS וה SBS על ריכוזי כוחות אגרנטינאים בשני האיים הגדולים (כולל פטרול אחד באי המערבי דווקא שהתפתח לקרב יריות עם פטרול ארגנטינאי והסתיים במות גבורה של המפק"צ הבריטי הפצוע שנותר מאחור להגן על אנשיו הנסוגים), צוות ציון מטרות שסייע להריירים להפציץ את העמדות הארגנטינאיות בפאתי סטנלי (שימו לב לציין הלייזר) ופשיטה מהים משותפת ל SBS, SAS ולנחתים לפגיעה בריכוז לוגיסטי ארגנטינאי בלילה שלפני הכניעה שכמעט והסתיים באסון מבחינת הבריטים עת התגלו הכוחות על החוף מיד אחרי הנחיתה בגלל ספינת בי"ח ארגנטינאית שהפרה את אמנת ז'נבה. הבריטים הצליחו לסגת אך 4 הסירות שנשאו אותם נפגעו קשות ולמעשה הושמדו.

ריכוז של הרבה פעילות פעילות חי"ר/כו"מ, שנבעה מהאילוצים של מחסור קשה במסוקים וברק"ם. לא קשה לדמיין איזה השפעה היתה להפעלת המסוקים שהיו על Atlantic Conveyor (אם לא היתה טובעת) על פעילות כוחות אלה.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #26  
ישן 11-01-2013, 09:15
  משתמש זכר YOOD YOOD אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.03.08
הודעות: 75
עוד תמונות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "מלחמת פוקלנד בתמונות (אשכול כבד)"

1.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

During the 1982 Falklands War, the Argentinian cruiser General Belgrano sinks amid orange life rafts holding survivors in the South Atlantic Ocean, after being torpedoed by the British nuclear-powered hunter-killer submarine HMS Conqueror on May 1, 1982. While Argentine and Chilean ships managed to rescue 770 men, 323 were killed in the attack. (AP Photo)


2.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
3.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

Argentine military personnel of the 601 Company take their position in the Strait of San Carlos during the Falklands War, in this May 1982 photo. (Reuters/Eduardo Farre) #

4.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
5.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
6.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

Armorers move torpedoes on the flight deck of the British aircraft carrier HMS Hermes as Sea King Helicopters were being re-armed to counter the Argentinian submarine threat of the Falkland Islands, during the Falklands conflict on May 26, 1982. (AFP/Getty Images) #


7.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

A British soldier checks the area with binoculars past a rapier missile air defense battery on position in the Falklands, on May 25, 1982. (AFP/Getty Images)


8.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

Argentine "Air Macchi" fighter-bombers take part in operations over the Falkland Islands on May 21, 1982. (AFP/Getty Images) #


9.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


The British frigate HMS Antelope burning and pouring smoke, sinks in the chilly waters of Ajax Bay in Falkland Sound, May 24, 1982. Four Argentine A-4B Skyhawks attacked the day before, one of them launching a bomb that did not explode, but lodged inside the frigate's hull. While bomb disposal technicians were attempting to defuse the bomb, it detonated, tearing the ship apart and starting massive fires. All but two crew members survived, the ship sank hours later. (AP Photo/Tom Smith) #


10.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


An Argentine Hercules C-130 military aircraft flies to Puerto Argentino during the Falklands War in this May, 1982 photo. (Reuters/Eduardo Farre) #


11.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
12.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

An Argentine army officer walks next to a British war plane that was shot down during the Falklands War in Darwin in this May, 1982 photo. (Reuters/Eduardo Farre)


13.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
14.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
15.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

The Union Jack flies over Ajax Bay in 1982. In late April, British forces began landing on the Falkland Islands, to retake them from Argentine troops. (AP Photo)


16.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


A frigate closes in on the damaged HMS Sheffield, spraying water from her hoses as a Sea King helicopter hovers over head in Falkland Islands, on May 28, 1982. Two Argentine Super Etendard strike fighters attacked the ship with missiles, starting fires that burned for days, before the Sheffield finally sank. Twenty lives were lost. (AP Photo/Press Association/Martin Cleaver) #

17.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
18.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
19.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
20.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



21.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
.22תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
23.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

A British military Hercules plane flies near Port Stanley, on March 16, 2012. (Reuters/Marcos Brindicci) #

24.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

The wreckage of an Argentine Chinook helicopter is still visible on mountains near Stanley, seen on February 6, 2007 in the Falkland Islands. (Peter Macdiarmid/Getty Images)


25.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

Falkland islander Wayne Brewar shows the remains of an Argentine Mirage-Dagger shot down by the British forces during the Falklands war in Port Howard, on September 9, 2005. (Reuters/Enrique Marcarian


26.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
27.תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


An abandoned Argentine recoilless gun on Mount Longdon, one of the places where the soldiers bitterly fought during the war for the possession of the Falkland Islands in 1982, photographed on March 20, 2007. (Daniel Garcia/AFP/Getty Images) #
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #27  
ישן 19-05-2013, 10:04
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון
 
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,952
הרקולסים ארגנטינאים חמושים
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי YOOD שמתחילה ב "עוד תמונות"

במהלך המלחמה, ח"א הארגנטיני השתמש במספר מטוסי C-130B (או E, לא ברור) למשימות הפצצה כנגד הכוחות הבריטיים. תחילה הפצצות הוטלו מהרמפה האחורית, ומאוחר יותר הותקנו מתלים תקניים במקום מיכלי הדלק החיצוניים. ישנם לפחות שני אירועים של תקיפות אלה, המתועדים בצורה מפורטת:

29/5/82 - המיכלית British Wye מותקפת ע"י C-130 בודד. 8 פצצות הוטלו על הספינה, מתוכן רק אחת פגעה אך ניתרה מהסיפון ועפה לים. לספינה לא נגרם נזק, והיא המשיכה בדרכה.

8/6/82 - המיכלית האזרחית Hercules (צירוף מקרים אירוני...) מותקפת בצהרי היום ע"י מספר מטוסים, שלפחות אחד מהם היה C-130. הספינה יצאה מברזיל ושייטה מחוץ לאיזור הלחימה, ולמען הפרוטוקול דיווחה בקשר לשלטונות ארגנטינה על נוכחותה באיזור - 45 דקות לאחר מכן הספינה הותקפה לראשונה, ולאחר מכן פעמיים נוספות. לאחר ההתקפה האחרונה הספינה שבה לאחור אל נמל ריו, עקב הנזק שספגה. בסריקת נזקים אותרה פצצת 250 ק"ג שלא התפוצצה בתוך מיכל נפט מס' 2, ולאחר שהתברר שהסיכון בהוצאתה גדול מדי הספינה הוטבעה בצורה יזומה שבועיים מאוחר יותר במרחק 250 מייל מזרחית לברזיל.

מקרים נוספים של התקפות נרשמו אך לא תועדו בצורה מדוייקת. לפחות מטוס C-130 אחד הופל במהלך משימת הפצצה, בתאריך 2/6/82.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #29  
ישן 06-03-2013, 14:50
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
ועוד אחד, עם המון אנקדוטות ותובנות מעניינות
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "תקציר מוצלח של מלחמת פוקלנד - מתוך מגזין STRATEGY AND TACTICS המצויין"

The Falklands, 30 Years Later

http://www.defensemedianetwork.com/...30-years-later/

שימו לב לגזירות שהכותב עושה בין אירועים מרכזיים במערכה ובין מלחמה קונבציונלית אפשרית באירופה בין נאט"ו לברית ורשה בזירה הנורבגית והצפון אלטנטית

A second level was political. In 1982, many in the Soviet leadership believed that the West had lost so much of its morale that its end was inevitable, and perhaps even near. The Soviets themselves were in trouble, but they thought they could survive. The Argentinians clearly thought much the same thing about the British. Initially many in Britain seem to have assumed that Argentinian seizure of the islands was just another unavoidable step in the slow decline of the British Empire. British Prime Minister Margaret Thatcher didn’t agree. Like U.S. President Ronald Reagan, she did not think the West was dying, let alone dead. She personally demanded that the Royal Navy form a task force to retake the Falklands. Even after the task force sailed, many on board were so skeptical of British resolve that they doubted they would be allowed to get to the Falklands. In effect, Thatcher saw the Falklands War as the great test: Were the British locked into decline, or did they have a future? The popular British response to the war suggests that many in that country agreed with Thatcher, and saw the war in much the same terms.

The impact on the Soviets cannot be underestimated. In 1982-83, the Soviets were increasingly aware that they had been caught up in a new revolution in military technology based on micro-computers. In the Falklands, the British fleet deployed far more computing power, for example, than the Soviets had in all their fleets. The Soviet problem was that their economy had been contracting for years. It did not have the stretch it needed to compete on these new terms with the West, particularly while continuing to pour out existing types of weapons. Within a few years, a new Soviet leader would be chosen specifically because he promised to clean up computer production: Mikhail Gorbachev. His attempt to solve the Soviet economic problem destroyed the Soviet Union.

If the war actually pitted a miniature U.S. strike fleet against a miniature Soviet force, the success of the British showed that the full-scale strike fleet had an excellent chance of carrying out its mission, a far better chance than critics of the evolving U.S. Maritime Strategy imagined. That mattered. The Maritime Strategy greatly raised the price the Soviets would have had to pay to prepare for a war, at a time when they were badly stretched. The need for a stretch, not just for naval but for other military purposes, forced the Soviets to take measures to change their economy and their political system. It turned out that the system did not have much stretch in it, either – and the edifice collapsed. The Falklands War mattered because in important ways it was the beginning of the end of the Cold War

On the eve of the Falklands War, the British went through the latest of an apparently endless series of defense reviews intended to keep defense affordable. Defense Minister John Nott considered surface warships useless in a NATO war, on the theory that a war in Europe would be over long before seaborne reinforcements arrived. He also rejected the Royal Navy’s argument that its surface force would perform an essential deterrent function during any run-up to war. Nott therefore planned, among other steps, to sell off the new carrier HMS Invincible and to cancel her two sister ships. He also planned to sell the amphibious fleet. To Nott, the only acceptable future lay with nuclear attack submarines. On the eve of war, Invincible was sold to Australia. This would leave the Royal Navy with only the light carrier HMS Hermes

When war broke out, the sale was canceled. Invincible herself had been conceived as a limited carrier with anti-submarine and strike functions, the theory being that in a NATO war naval forces could be protected by land-based aircraft. Although that did not work during exercises, the fiction was maintained, probably because to admit that carrier air defense was needed would have entailed ruinous expense. The fiction clearly could not apply to a fleet sent thousands of miles from the British Isles. Fortunately the strike airplane on the carriers, the Sea Harrier, had some air-to-air capability. Unfortunately, the fiction had precluded any attempt to develop an airborne early warning (AEW) capability for the carrier – a capability to detect and track air targets below the radar horizon of the fleet. It turned out that even without the airborne radar support, the Sea Harriers were the most useful element of Royal Navy air defense during the war.

Until 1982, it was widely believed that satellites had solved a key problem: how to communicate freely at long range without being tracked. The idea was that the narrow up-beam from the ship could not easily be detected.
The only alternative means of long-haul radio communication, high-frequency (HF), could certainly be tracked. Indeed, for years the U.S. Navy had cut back its long-haul HF communication specifically to frustrate Soviet tracking. Now it became clear that shifting to satellites was not enough; the down-link of a satellite system carried too much information (in the form of Doppler) about the ship sending the up-link. It took about a decade to solve the problem using new satellites (during the 1991 Gulf War the Soviets apparently used the Argentinian technique to keep track of the buildup in the Gulf, but that may have been exploitation of merchant ship satellite communications).

The British view of radio silence was demonstrated when, en route south, the captain of the carrier Hermes ordered her tactical air navigation (TACAN) beacon cut down from her mast. Normally TACAN ensured that a carrier’s aircraft could find her. In U.S. practice it also gave pilots their positions relative to the carrier, and thus made it possible for the carrier to give them air interception data. Without TACAN, pilots may be blind in bad weather. Hermes lost two of her Sea Harriers in bad weather en route to the Falklands, and it seems that the absence of the TACAN beacon was to blame. Since she was carrying only 10 of these rather important aircraft, the loss was significant.

The loss of HMS Sheffield seems traceable to lack of familiarity with data links. The data link provides all ships in a force with a joint tactical picture. Whether or not the ship’s own radar sees an incoming target, the link will show it if any other ship in the force detects it. A few years after the Falklands War, USS Stark (FFG 31) demonstrated what that could mean. Radar conditions in the Gulf were notoriously bad, and Stark’s own radar range was very limited. However, a Saudi AWACS airplane detected an Iraqi fighter approaching the U.S. ship. Stark received that data via a standard link. It happened that the information did her no great good, but she was certainly aware that an airplane was coming before she was hit.

Sheffield was not nearly so lucky. On the day she was hit, she was escorting the carrier Hermes. Given Royal Navy sensitivity about electronic emissions, Sheffield rather than Hermes was assigned responsibility for satellite communication back to London. Like all contemporary satellite up-links, Sheffield’s functioned in the radar frequency band. To avoid false alarms, she turned off her electronic intercept gear while using her satellite link. She also turned off her air search radars, which could interfere with the satellite up-link. The incident made the Royal Navy far more data link conscious, and it began to use data links much more freely. After the war, it adopted data link practices more like those of the U.S. Navy, and it also adopted a much more capable link

British ships had three main types of air defense missile. The area defense weapon was Sea Dart, broadly equivalent to the U.S. Standard Missile (in SM-1 form): a medium-range semi-active radar guided weapon. A few British ships had Sea Wolf, a highly automated point defense missile. Older ships had Sea Cat, a much earlier command-guided point defense missile. The closest U.S. equivalent to Sea Wolf was Sea Sparrow. The Argentinians had experience with both Sea Dart, which they had bought on board two missile destroyers, and Sea Cat, but not with Sea Wolf.

Sea Dart had been conceived with the open-sea NATO mission in mind. Although in theory it could handle targets at altitudes down to about 50 feet (because it was semi-actively guided), it could not handle saturation attacks, as it had to dedicate one guidance channel to each target all the way from detection to destruction. The Type 42 destroyers armed with it had two Type 909 guidance radars – which also controlled the ships’ single 4.5-inch guns. The British solution to the limitations of Sea Dart was to team Sea Dart ships, wherever possible, with Sea Wolf ships. Not only was Sea Wolf automated, but it was considered capable of shooting down Exocet missiles (a capability demonstrated postwar). As for Sea Cat, it had been developed to replace 40 mm guns, and it was neither automated nor supersonic. Although there were initial claims that it shot down several Argentinian aircraft during the war, only one Skyhawk kill was confirmed.

Argentinian knowledge of Sea Dart seems to have had an interesting consequence. The Argentinians knew that they could avoid Sea Dart by flying low, but that carried its own danger. A low-flying airplane can be destroyed by the blast of its own bomb. The Argentinians therefore fuzed their bombs with relatively long delays.
In several cases, bombs passed all the way through ships before exploding. In others, fuzes failed, and bombs lodged in ships. One ship survived (HMS Antelope) only to be destroyed when an attempt to neutralize a bomb failed.

In theory, air defense over Falkland Sound had four separate major components: Sea Harrier fighters overhead, Rapiers ashore, and Sea Dart and Sea Wolf missiles. In fact, these elements were never well enough coordinated. For example, there was never any link between the missiles ashore and the fleet. The Sea Harriers were generally controlled from the carriers, and they had no direct link to the missile batteries ashore. This arrangement made good sense in the North Sea or in the North Atlantic, when the carrier would be supported directly by Sea Dart ships and the Sea Harriers would spend most of their time at a distance, but that was nothing like the situation in the Falklands. The British solved the problem by rough-and-ready rules of engagement, which amounted to banning any missile engagements while the Sea Harriers were within range. That made sense in that the Sea Harriers were far more effective than missiles against the Argentinian aircraft

On the other hand, the Argentinians were well aware of the limits of Sea Harrier performance. They knew that the two irreplaceable British carriers were as far to the east as they could get – and the limits of Sea Harrier endurance made it fairly clear where that was. The sole effective Argentinian submarine had no difficulty finding the ships. In NATO exercises, diesel submarines found carriers only when they were constrained to stay in roughly one place, an artificial restriction used to ensure that diesel submarine commanders would have the opportunity to make attacks. In the Falklands, the two British carriers were in exactly that situation, and the Argentinian Type 209 submarine San Luis attacked HMS Hermes.

The outstanding ASW lesson of the war was that such estimates were fantasies. Faced with diesel-electric submarines, the British relied entirely on active sonar, because a diesel-electric submarine on batteries has little or no distinctive acoustic signature. One consequence was that they could not distinguish whales from submarines. Not only will a whale run at roughly submarine speed, but it will turn to evade a loud noise in much the way a submarine might try to evade.


The Argentinian submarine did not have things entirely its own way; it was cornered and bottomed. The British (and others in NATO, including the United States) had no weapon that could detect and attack a submarine sitting on the bottom. The alliance depended almost entirely on homing torpedoes, which distinguish their targets by the Doppler due to their motion over the sea bottom. It is not at all clear that this problem has been solved; the best that NATO seemed to do in the years after the Falklands was to develop a very cheap, lightweight weapon. The idea was that if the weapon were dropped on a bottomed submarine, the submarine’s commander would probably try to run, creating the conditions needed by a homing torpedo.

The larger question raised by the war was whether surface fleets were still worthwhile in the face of missiles like the Exocet that sank HMS Sheffield. It did not help that the British destroyer, which was smaller and in many ways less capable than U.S. frigates, had been advertised before the war (by the British) as the epitome of modern naval power. The main accepted lesson seems to have been that several British ships were devastated because their aluminum superstructures burned or melted. The upshot was that the new U.S. Arleigh Burke class, designed after the war, had steel superstructures. Many unfortunately associated that one feature with survivability. The Burkes are indeed highly survivable ships, as the experience of USS Cole later showed, but that was due to a lot more than steel superstructure construction – which in itself would hardly have been enough.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #30  
ישן 24-03-2013, 15:39
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
מחקר של ה CIA מספטמבר 1982 - תכנית הגרעין הארגנטינאית בעקבות התבוסה בפוקלנד
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "מלחמת פוקלנד בתמונות (אשכול כבד)"

http://www.foia.cia.gov/sites/defau..._0001265543.pdf

ARGENTINIAN NUCLEAR POLICIES IN LIGHT OF THE FALKLAND DEFEAT

1. כבר בראשית שנות ה-50 התקבלה החלטה בארגנטינה לחתור לעבר אנרגיה גרעינית למטרות אזרחיות. החונטה הארגנטינאית שתפסה את השלטון במרץ 1976 לא הסתירה את רצונה בתכנית גרעינית למטרות צבאיות ואזרחיות כאחד בשנים שלפני מלחמת פוקלנד.
2. בעקבות התבוסה וההשפלה הלאומית, נוצרו שני זרמים נוגדים => מחד ברמה האמוציונלית רצון גובר בנשק מפר איזון מאידך הקשיים הפוליטיים ובעיקר הכלכליים שעמדו בפני השלטון הצבאי בארגנטינה בדרך לנשק שכזה. עם זאת, להערכת מומחי ה CIA קשיים אלו לא ימנעו מהחונטה לחתור לעבר יכולת טכנית לייצור נשק גרעיני עד תום שנות ה-80...

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

המסלולים האפשריים לייצור פלוטוניום שעמדו בפני ארגנטינה להערכת מומחי ה CIA

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

צריך לקחת את כל זה כמובן בערבון מוגבל - מדובר בהערכה מפי אותם "מומחים דגולים" שלא חזו את נפילת החונטה מקץ שנה וקצת בלבד...

3. החלשות ההשפעה של ארה"ב כגורם ממתן בארגנטינה (בעקבות הסיוע שהעניקה לבריטניה במלחמה) לצד חשש שהתקדמות ארגנטינית תוביל למרוץ גרעיני זוטא מול שכנתה ברזיל (לצ'ילה לא היו אז המשאבים או הטכנ' הנדרשים) ולבידוד בינלאומי גובר שלה.

מפת האתרים ההקשורים בתכנית הגרעין בארגנטינה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

רשימת הכורים
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

בפועל הקריסה הכלכלית של ארגנטינה דחתה את כל התכנונים היפים הללו ב 30 שנה כך שהכור השלישי הופך למבצעי רק בימים אלו ממש והכור הרביעי הוא עדיין חלום רטוב.

http://www.world-nuclear.org/info/C...a/#.UU8BQxdTCLE
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #32  
ישן 27-05-2013, 20:33
  פורום החפ"שים פורום החפ"שים אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.09.06
הודעות: 757
והנקודה היהודית במלחמה
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי G_Zhukov שמתחילה ב "וכמנוען צעיר, זכור לי איך..."

בזמן שישראל ציידה את צבא ארגנטינה, מפקדים ארגנטינאים התעללו והשפילו חיילים יהודים שנלחמו באיים.

למאמר באנגלית

הסיפור מסופר בספר של כותב המאמר, אשר מגולל את הסיפור של 5 רבנים שהחליטו שיש להצטרף לכוחות המגויסים כרבנים צבאיים (לא היו לעולם כאלה בצבא ארגנטינה. רק כמרים נוצרים) כדי לתמוך בחיילים היהודים, את הקשיים שהערים צבא ארגנטינה האנטישמי, הכתף הקרה של הקהילה היהודית ועוד. למביני ספרדית, כתבות, ראיונות ועוד בנושא באתר הספר: http://www.rabinosdemalvinas.com.ar/
_____________________________________
עלה
העמותה למען משרתי המילואים
admin@miluim.co.il

פורום ב- ynet
אתר העמותה למען משרתי המילואים (ע"ר)
דף הפייסבוק של העמותה למען משרתי המילואים (ע"ר)

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_3/30864981_1.JPG]


נערך לאחרונה ע"י פורום החפ"שים בתאריך 27-05-2013 בשעה 20:35.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #33  
ישן 27-05-2013, 13:42
  G_Zhukov G_Zhukov אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.05.03
הודעות: 2,807
צילום
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "מלחמת פוקלנד בתמונות (אשכול כבד)"


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i30.photobucket.com/albums/c350/JNiemczyk1/Warships/EndurancePic.jpg]

ההיבט ה-SIGINTי של המערכה: הספינה הבריטית HMS Enduranc היתה הפלטפורמה היחידה בדרום האוקיינוס האטלנטי שאיפשרה האזנה למערכות הקשר הארגנטיניות בשבועות שקדמו למלחמה.
פעילותה של הספינה נתנה תמונה עדכנית לבנין הכח הארגנטיני לקראת הפלישה. למרות זאת, מועד הפלישה הארגנטיני תפס את הצבא הבריטי בהפתעה מאחר והמועד הוקדם ונקבע בשיחות בע"פ
של הפיקוד העליון של הצבא הארגנטיני.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02366/conqueror_2366371b.jpg]


הצוללת הבריטית HMS Conquerer מניפה את דגל הגולגולת והעצמות אות להצלחתה בהטבעת הסיירת הארגנטינית "גנרל בלגרנו"
_____________________________________
Diplomacy is about surviving until the next century - politics is about surviving until Friday afternoon
Sir
Humphrey Appleby



נערך לאחרונה ע"י G_Zhukov בתאריך 27-05-2013 בשעה 13:47.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #35  
ישן 31-07-2013, 23:16
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
Sinking The Coventry
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "מלחמת פוקלנד בתמונות (אשכול כבד)"



לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

פרק חדש יחסית ששודר בסוף 2012 במסגרת הסדרה המצוינת SECONDS FROM DISASTER של NGTV הזמינה ברובה לצפייה ב YOUTUBE. בפרק זה מתראיינים קצינים ומלחים ששירתו על סיפון המשחתת כמו גם ארבעת טייסי הסקייהוקים הארגנטינאים שטיבעו אותה ב 25 למאי 1982. כזכור הספינה ספגה 3 פצצות ורק בנס לקחה איתה למעמקים מספר נמוך יחסית של קורבנות מתוך כ 250 אנשי הצוות שהיו על סיפונה. יתרה על כן, בסיפור שמזכיר קצת את אירוע אח"י חנית רבע מאה מאוחר יותר, תקפו הסקייהוקים גם את הברודסורד, שליוותה את הקובנטרי במשימתה כ RADAR PICKET מצפון לאיי פוקלנד, אך במעשה נס נוסף הפצצות שהשליכו ניתרו מהמים, פגעו במסוק הלינקס שחנה על הסיפון האחורי של הפריגטה והמשיכו מעבר לספינה אל הים! מבחינת הבריטים זה היה יום מתסכל ביותר - טילי הסי-דארט, שמוקדם יותר באותו היום דווקא הפילו בהצלחה צמד מטוסי סקייהוק אחרים, לא הצליחו הפעם להינעל על הסקייהוקים מנמיכי הטוס בעוד שתקלות ומגבלות גזרה מנעו מהברודסורד לשגר את טילי הסי-וולף שלה, שדווקא כן נעלו בהצלחה. אגב על פי הפרק, כוח המשימה הבריטי קיבל התראה מוקדמת על המראת המבנה הארגנטינאי מאנשי SAS שהתמקמו בסמוך לבסיס...

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #36  
ישן 19-04-2014, 18:17
  G_Zhukov G_Zhukov אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.05.03
הודעות: 2,807
ה-RAF התאמן בהפצצת שדות תעופה בארגנטינה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "מלחמת פוקלנד בתמונות (אשכול כבד)"

צוותי אויר של של מטוסי וולקן שהשתיכו ל-RAF התאמנו ב-1982 בסקוטלנד, וויילס וקנדה בגיחות בגובה נמוך לתקיפת שדות תעופה ארגנטינאים בתגובה לניסיון ארגנטינאי לתפוס בכח את איי פוקלנד.

RAF trained to bomb airfields in Argentina

RAF bomber crews trained to attack airfields in Argentina in retaliation for any attempt to retake the Falkland Islands, it can be disclosed for the first time.

Vulcan bombers, designed for nuclear raids on Russia, trained night and day in Scotland, Wales and Canada for a low-level attack hundreds of miles deep into Argentine sovereign territory, a new book has shown.

The news is likely to strain further the poor relations between Britain and Argentina, which have been at their lowest since the Falklands conflict 30 years ago next month.

The plans were drawn up by Air Cdre Simon Baldwin, who was the wing commander in charge of the last remaining Vulcan squadron in 1982.

The officer “was left in no doubt at all that attacks against the Argentine mainland were now his squadron’s raison d’etre”, the military historianRowland White has written in an updated edition of Vulcan 607.

“Nothing formal is going to be written down. Just get on with it,” Air CdreBaldwin was told by a staff officer at the RAF No1 Group, based in Britain.

The officer assembled his best crews, including the pilots from the successful Black Buck raids on Stanley airfield during the Falklands conflict. They came up with a plan to penetrate deep into enemy airspace and lay a string of bombs along the two runways of the main Argentine air force bases close to Beunos Aires.

In the summer of 1982 the squadron of eight bombers began training sorties, flying mock bombing runs low over RAF Leuchars in Scotland andRAF Valley in Wales. “It would be a major challenge but the crews were up for it, they were happy to go and do it but we were not gung-ho,” Air CdreBaldwin told The Daily Telegraph.

The attack of two flights of two Vulcans would be launched from Ascension Island, the mid-Atlantic British possession, which was 1,000 miles closer to the Argentine air bases than the Falklands.

After mid-air refuelling, the bombers from 44 Squadron would drop to 300ftabove the surface to begin their final run-in using just their terrain-following radar and flying skills to skim over the Argentine land mass in darkness.

The aircraft would have been equipped for the first time with Sidewinder air-to-air missiles in case of attack by Argentine fighters, although the enemy air force rarely flew at night. As well as a Dash 10 radar jamming pod, the first Vulcan would carry four AGM 45 Shrikes anti-radar missiles to knock out the Argentine surface-to-air missile systems.

But it was the second bomber that would carry out the attack aimed to wipe out the Argentine air force’s ability to launch attacks.

Carrying 21 bombs each weighing 1,000lb, equivalent to the bomb payload of five Tornados recently used in Libya, the plane would fly straight down the Argentine runway, releasing its ordnance attached to small parachutes.

For its final preparations the squadron moved to Goose Bay, Canada, to carry out long-distance practice runs in darkness. The training was carried out after the Argentines surrendered in Port Stanley in June, 1982.

The military junta in Buenos Aires remained in power and there were fears that another invasion might be made.

But the generals were ousted by the end of the year, Argentina elected a democratic government and the threat to the Falklands went away.

http://stratrisks.com/geostrat/4870


_____________________________________
Diplomacy is about surviving until the next century - politics is about surviving until Friday afternoon
Sir
Humphrey Appleby


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #37  
ישן 19-09-2014, 20:48
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
משגר אקסוסט כפול נגרר שנפל שלל בידי הבריטים בפורט סטנלי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "מלחמת פוקלנד בתמונות (אשכול כבד)"

שימש את הארגנטינאים בהתקפה המוצלחת על המשחתת הבריטית גלמורגן בשלהי מלחמת פוקלנד, 1982

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://media.iwm.org.uk/iwm/mediaLib/17/media-17325/large.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://media.iwm.org.uk/iwm/mediaLib/17/media-17335/large.jpg]


תמונות הנזק שנגרם לגלמורגן מפגיעת הטיל בהנגר המסוקים, בדומה מאוד לאירוע אח"י חנית 24 שנים לאחר מכן


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://4.bp.blogspot.com/-BlWq4_RH7KI/T9mKeh6ogdI/AAAAAAAALRQ/nh7Y8d57zYo/s1600/glamorgan2.jpg]
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #38  
ישן 08-11-2014, 23:08
  G_Zhukov G_Zhukov אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.05.03
הודעות: 2,807
קרטוניסט ותיק מלחמת פוקלנד מתאר בפני הנסיך הארי את קורותיו:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "מלחמת פוקלנד בתמונות (אשכול כבד)"

קרטוניסט ותיק מלחמת פוקלנד מתאר בפני הנסיך הארי את קורותיו:



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/11/08/1415441488407_Image_galleryImage_PIC_jpg.JPG]




[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/11/08/1415441380395_wps_3_prince_harry.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/11/08/1415441523383_Image_galleryImage_mine_field_37xx_jpg.JPG]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/11/08/1415441651824_Image_galleryImage_grytviken_goose_green15xx.JPG]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/11/08/1415441623434_wps_9_Will_in_the_army_jpeg.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/11/08/1415441554771_Image_galleryImage_choppers_jpg.JPG]


http://www.dailymail.co.uk/news/art...social-facebook
_____________________________________
Diplomacy is about surviving until the next century - politics is about surviving until Friday afternoon
Sir
Humphrey Appleby


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #39  
ישן 05-01-2015, 16:40
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
על המנחת הקדמי שהוקם על ידי הבריטים בראש החוף
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "מלחמת פוקלנד בתמונות (אשכול כבד)"

עוד מתקופת שלשת חילות האוויר הטקטיים הגדולים שדילגו על פני החזיתות במלחמת העולם השנייה (ה-1 במדבר, ה-2 בצפון מערב אירופה וה-3 בדרום מזרח אסיה) הבריטים תמיד נודעו כמומחים בהפעלת מנחתים קדמיים פרוביזורים כ "מכפיל כוח" לקירוב משאבים (התקפיים והגנתיים) אווירים לקו החזית. הם כמובן לא היו היחידים בכך אבל בהחלט שיכללו ופיתחו את השיטה כולל המעטפת הנדרשת בתחומי הלוגיסטיקה והתעופה (פיקוח, חיזוי, קשר, אבטחה וכו') וקונפסט "שדה הלווין" הסמוך לבסיס המקורי. בעשור שלאחר המלחמה הוזנח הנושא מאחר וכולם חשבו שכל מלחמה עתידית תוכרע בתוך זמן קצר בנשק גרעיני. עם הקיטון בגודלן ובעוצמתן של פצצות הגרעין והפיכתן לכלי נשק טקטיים ובמקביל כניסתם לשימוש של טילים קרקע-קרקע מדויקים יחסית לטווחים בינוניים וקצרים עלתה המודעות לפגיעות שדות התעופה הקונבציונליים הגדולים שנבנו ו/או שודרגו במערב אירופה בכלל ובמערב גרמניה (החזית העתידית בכל עימות בין מעצמתי) בפרט. המתכננים משני צידי המתרס החלו לתור אחר פתרונות יצירתיים, בין היתר שימוש בכבישים מהירים, בניית דירים על ותת קרקעיים, הטמנת דירי מטוסים בתוך הרים ומערות (כפי שנעשה בשוויץ, באלבניה וביוגוסלביה לשעבר למשל) ובעיקר פיזור המטוסים בשעת הצורך אל מנחתים רבים ככל האפשר, חלקם ב "חיק הטבע" (כפי שנעשה למשל בגרמניה המערבית ובשוודיה). בין הפתרונות הטכנולוגיים היה פיתוח מטוסים בעלי יכולת המראה קצרה ו/או אנכית וכן שילוב יכולת הפעלה משד"ת פרוביזורים כבר בעת תכנון המטוס (למשל צמיגים, הנגשה תחזוקתית, פשטות מערכות, יכולת התנעה עצמית, אפילו יכולת טיפוס עצמאי אל הקוקפיט ללא צורך בסולם וכו'). כלי טיס סובייטים מכל הסוגים התבלטו באספקט השני עוד בתקופת מלחמת העולם השנייה וכך עד עצם היום הזה (למשל המיג-29).

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הגם ששני הצדדים השתעשעו במטוסי קרב הממריאים אנכית, רק המערב הכניס בסופו של דבר מטוס כזה לשימוש רחב היקף גם במתאר היבשתי והוא כמובן ההרייר (עם כל הכבוד ליאק 36/38). באפריל 1969 הכניס חיל האוויר המלכותי את ההרייר המקורי לשירות ובתוך שנתיים כבר נמצא בידי 5 טייסות סיוע קרוב, 3 מהן על אדמת גרמניה המערבית (במסגרת ה RAFG) ו 2 נוספות בבריטניה עצמה בייעוד לתגבור המערך הקדמי בפרוץ מלחמה (בנוסף הייתה כמובן טייסת אימון והסבה). מעבר לששת הבסיסים העיקריים בהם עשה שימוש על אדמת מערב גרמניה (לימים 4 בלבד), דאג ה RAFG לתחזק מנחתים משלימים שיאפשרו את פיזור ו/או פריסה קדמית, על פי המתאר הנדרש וסוג המטוס. מנחתים אלו הידועים FORWARD OPERATING BASE (או FORWARD AIR STRIP בהגה האמריקנית) היו למעשה "משלשי כוח" עבור ה RAFG מאחר וגם דאגו לשרידות כלי הטיס (בשדה הקרב הגרעיני הטקטי) וגם אפשרו לקרב אותם אל החזית עצמה ובכך לצמצם את הסבבים. בסמוך ל FOBים הללו הוכנו מצבורי דלק, תחמושת, חלפים ורשתות הסוואה, מבנים ארעיים לטובת צוותי האוויר והקרקע, משטחי PSP לבניית המסלולים וכן טבעת אבטחה של רג'ימנט ה RAF, הן בקונטקסט החי"ר והן בקונטקסט הגנ"א (בעזרת טילי רפייר, טזק"א בלופייפ/ג'וולין, תותחים, תצפיות ומכ"מים). נעשה מאמץ רב להצניע ולהסתיר את קיום ומיקום המנחתים ככל האפשר, עם כי אלמנטים מסוימים כמו המסלול עצמו לא היה ניתן להסתיר לגמרי. כמו כן האוכלוסיה שהתגוררה סביב המנחתים כמובן הייתה מודעת לקיומם והיה בכך סיכון ב"מ מסוים.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ב 25 השנים הבאות ח"א המלכותי התאמן במרץ בהפעלת מטוסי ההרייר שלו מה FOB השונים. בשעת חירום כל טייסת הייתה מתפצלת ל 2 או 3 גפים בני 6-10 מטוסים ומוצמדת לאחד מחמשת הקורפוסים (מדנמרק, בריטניה, הולנד, בלגיה וגרמניה המערבית) שפעל במסגרת קבוצת הכוחות הצפונית של נאט"ו להגנת המישור הגדול שבין בון (הבירה הפדרלית הישנה) וברמן. ב 1977 קטן מספר טייסות ההרייר מ 5 ל 4 בלבד עם הסבת אחת הטייסות למטוסי יגואר. אחת הסיבות לכך הייתה הקיטון בסד"כ עקב תאונות והצורך להחזיק משנה זו והילך גף הרייר קבוע בבליז המרוחקת (והמאויימת על ידי גוואטמלה). המצב הוחמר 5 שנים לאחר מכן עקב הצורך להחזיק גף דומה גם באיי פוקלנד במשך 3 השנים שלאחר המלחמה. פאסט-פורוורד לאפריל 1982 בהפתעה גמורה ארגנטינה פולשת לפוקלנד ומשתלטת בהצלחה על האיים. בניגוד למצופה, יוצאת בריטניה למבצע צבאי רחב היקף לכיבוש האיים בחזרה, זאת אחרי שכל הפתרונות המדיניים כשלו. התכנון הבריטי הנועז היה לכתוש את הארגנטינאים מהאוויר במשך 3 שבועות ואז להנחית דיוויזית חי"ר מוקטנת במפרץ סאן קרלוס ולהקים שם ראש גשר לוגיסטי שיתמוך במאמץ קרקעי כפול אל עבר פורט סטנלי. אפעס הבריטים זנחו שנים ספורות קודם לכן באיוולת נוראית את צי השטח שלהם (על הנומ"ט ארק-רויאל ומטוסי הפנטום והבקאניר שלה) ועל כן לא היו ברשותם מטוסי קרב סילוניים במספר ובאיכות המתאימים אלא רק סי-הריירים.

לשם כך נדרשו פתרונות אד-הוקים בדמותה של טייסת מס' 1 של ח"א המלכותי שמטוסי ההרייר סימן 3 המשודרגים שלה עברו מתקון לפעילות בסביבה ימית ולאחר מכן הועמסו על סיפון הנומ"ט "הרמס" ונשלחה דרומה למלחמה. הייתה זו אגב הפעם הראשונה מאז מלחמת העולם השנייה בה טייסת של מטוסים קבועי כנף של ח"א המלכותי פעלה מסיפונה של נומ"ט של הצי המלכותי (אגב מאז מלחמת פוקלנד ובעיקר בעשור הקודם, אחרי איחוד המערך וטרם הדממתו, הפכה יכולת זאת לטבע שני לטייסות ההרייר של ח"א המלכותי). הכוונה הבריטית הייתה להקים FOB תקני מלא בסמוך לראש החוף ולפרוס לשם את טייסת מס' 1 ולהכפיפה למאו"ג הבריטי, הגנרל ג'רמי מור איש חיל הנחתים, לטובת סיוע ישיר לכוחות הקרקע, ממש כפי שתורגל אינספור פעמים בגרמניה. מעבר למטוסי ההרייר היה אמור ה FOB לתמוך גם במסוקי אווירית צבא היבשה, אווירית חיל הנחתים הבריטי ואווירית הצי המלכותי שפעלו בבסיוע לכוחות היבשה וכמובן לאפשר תדלוק ותספוק של מטוסי הסי-הרייר, שהיו אמונים על משימת ההגנה האווירית של ספינות חיל הים המלכותי הרבות שפעלו מפרץ סאן-קרלוס.

הקמת ה FOB במרחב ראש החוף הוגדרה כמשימה חשובה ביותר והאחריות להשלמתה הוטלה על חיל ההנדסה הבריטי, שכ 800 מאנשיו מיחידות שונות (מצבא היבשה וחיל הנחתים) הפליגו עם כוח המשימה. תחילה פעלו להכשרת חוף הנחיתה עצמו, לאחר מכן להקמת ביצורים סביבו (כנגד התקפת נגד קרקעית ארגנטינאית, שלא התממשה כלל), עמדות הגנ"א (עבור תריסר פלגות רייפיר ובלו-פייפ) ותצפית ולבסוף להקמת ה FOB עצמו. החשיבות של המנחת נבעה כמובן מיכולתו להכפיל ולשלש את השהות של המטוסים באזור – אם סי-הריירים למטרות הגנה אווירית ואם הריירים רגילים למטרות סיוע קרוב. בגלל התקיפות הארגנטינאיות הנמרצות על כוח המשימה (שהובילו לאובדן ה "שפילד" וה "אטלנטיק"), ובמידה מסוימת גם החשש מצוללות, הורחקו צמד נושאות המטוסים הקלות (ה "הרמס" וה "אינווינסיבל") מזרחה וכתוצאה מכך הוגבלה השהות של מטוסי ההרייר מעל זירת הלחימה עצמה ל 10-15 דקות בלבד בטרם נאלצו לשוב על עקבותיהם, זאת בהעדר מנחת קדמי או יכולת תדלוק אווירי (יכולת שהייתה קיימת כמובן על סיפון ה "ארק רויאל" אך שנים ספורות קודם לכן). אגב החשש הבריטי לגורלן של צמד נושאות המטוסים כמפתח להצלחת משימת שחרור האיים היה כה רב עד שנערכו מגעים סודיים עם ממשל רייגן (הנייטרלי לכאורה) לחכירת חירום של נומ"ס אמריקנית (ה "איוו-ג'ימה") במקרה ובו תושמד אחת משתי הנומ"טים. מגעים אלו נחשפו רק 30 שנים אחרי המלחמה. במקביל האיץ הצי המלכותי את השלמת ה "אילסטריוס" – שהפליגה דרומה כבר באמצע יוני 1982 הרבה לפני המבצוע הרשמי, שנערך רק שנה אחרי המלחמה.

רכיבי ה FOB הרבים והשונים ובהם פלטות להרכבת מסלול בן 400 מטרים, רחבות לחנייה ולתדלוק של עד 12 כלי טיס בו זמנית וכן מצבורי חלפים, דלקים וחימוש המספיקים ל 3 שבועות פעילות הועמסו שווה בשווה על גבי שתי ספינות משא גדולות – ה "סטרומנס" של הצי המלכותי וה "אטלנטיק קונבייר" החכורה. ה "סטרומנס" הייתה חלק מהגל הראשון של ספינות התובלה ועל כן פרקה את תכולתה בהצלחה במהלך ה 24 במאי 1982 במפרץ סאן-קרלוס. למחרת, בעודה עדיין בלב ים, חטפה ה "אטלנטיק קונבייר" צמד אקסוסטים (ששוגרו ממטוסי סופר-אטנדרט של אווירית הצי הארגנטינאי), עלתה באש וירדה לאחר מכן למצולות שעליה רביעית מסוקים יקרי ערך (שלשה צ'ינוקים ולינקס) ואלפי טונות של אספקה ובכלל זאת מחצית מהציוד המיועד ל FOB בסאן-קרלוס.

מיד אחרי אבטחת ראש החוף בידי אנשי הגל הראשון ב 21 למאי (אחרי קרב קצר אך אינטנסיבי עם מחלקת הגנה ארגנטינאית שעלה לבריטים בצמד מסוקי גאזל...) נחתו אנשי ההנדסה הבריטים והחלו במשימתם לאתר תא שטח מתאים להקמת מנחת כולל הבדיקות הנילוות (קרקע, ראות, רוחות וכו'). לאחר מכן רוכזו במקום שנבחר כל חומרי הגלם וחלקי הציוד שנפרקו מה "סטרומנס". כתוצאה מאובדן הציוד על ה "אטלנטיק" הוקם מסלול בן 260 מטרים בלבד ובקצהו לולאת חנייה בודדת המתאימה ל 4 מטוסים (במקור תוכננו 4 לולאות כאלו), כאשר העבודה הסתיימה למעשה כבר ב 28 למאי. מאחר והאזור טרם אובטח לגמרי, המנחת הוכרז לבסוף כמבצעי למסוקים רק ב 2 ליוני ולמטוסי הרייר רק ב 5 ליוני, 9 ימים בלבד לפני תום הקרבות. עם זאת, מאותו רגע והלאה נעשה בו שימוש אינטנסיבי ביותר על ידי מטוסי הצי, צבא היבשה, חיל הנחתים וח"א המלכותי גם יחד והוא תרם מהותית להצלחת הבריטים במלחמה, הגם עם במתכונת מצומצתם בהשוואה למה שתוכנן במקור.

זחל הנדסי מדגם FV180 נושא משטחי AM2 לטובת בניית המנחת


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2014/05/San-Carlos-FOB-Falkland-Islands-Build-04-740x493.jpg]


תמונות מהמנחת עצמו - הריירים, סי-הריירים ומסוקים מסוגים שונים


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2014/05/San-Carlos-FOB-Falkland-Islands-Harrier-and-Helicopter-Operations-08-740x497.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2014/05/San-Carlos-FOB-Falkland-Islands-Harrier-and-Helicopter-Operations-07-740x488.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2014/05/San-Carlos-FOB-Falkland-Islands-Harrier-and-Helicopter-Operations-06-740x491.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2014/05/San-Carlos-FOB-Falkland-Islands-Harrier-and-Helicopter-Operations-04-740x424.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2014/05/San-Carlos-FOB-Falkland-Islands-Harrier-and-Helicopter-Operations-03-740x493.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2014/05/San-Carlos-FOB-Falkland-Islands-Build-05-740x578.jpg]


ב 8 ליוני 1982 נכשל הרייר של ח"א המלכותי בעת ריצת המראה והתרסק בסמוך למנחת . הטייס, סא"ל פיטר סקווייר דאז מפקד טייסת 1, לא נטש אך גם לא נפגע והמטוס עצמו נמחה מהסד"כ. 4 חודשים לאחר מכן, ממש טרם החזרה לבריטניה, ינטוש סא"ל סקווייר הרייר נוסף מעל האיים. הדבר לא הפריע לו להתמנות למפקד ח"א המלכותי מקץ 18 שנים ולהוביל אותו בתחילת המלחמות באפגניסטן ובעירק. בסוף יוני 1982 פורק ראש החוף וכל הפעילות הצבאית הבריטית הועתקה לפורט-סטנלי, בה היו תשתיות טובות בהרבה. גם ה FOB פורק ונשלח לשד"ת פורט-סטנלי, שם השתמשו אנשי ההנדסה הבריטיים בחלקיו השונים כדי לבנות רחבות חנייה ולהאריך את המסלול.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2014/05/San-Carlos-FOB-Falkland-Islands-Harrier-GR3-Crash-Landing-01-740x440.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2014/05/San-Carlos-FOB-Falkland-Islands-Harrier-GR3-Crash-Landing-02-740x488.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2014/05/San-Carlos-FOB-Falkland-Islands-Harrier-GR3-Crash-Landing-03-740x500.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2014/05/San-Carlos-FOB-Falkland-Islands-Harrier-GR3-Crash-Landing-04-740x500.jpg]


הנזק שנגרם למנחת עצמו כתוצאה מה ABORT


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2014/05/San-Carlos-FOB-Falkland-Islands-Build-01-740x436.jpg]

נערך לאחרונה ע"י strong1 בתאריך 05-01-2015 בשעה 16:57.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #43  
ישן 24-05-2015, 23:02
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
תמונות מעניינות לציון יום השנה ה 33 לנחיתת הבריטים באיי פוקלנד
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "מלחמת פוקלנד בתמונות (אשכול כבד)"

מפת הנחיתות במפרץ סאן קרלוס

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נחתות בדרכן אל החוף. ההסוואה על כלי השיט היא ארקטית במקור - תוצר של משימתו העיקרית של חיל הנחתים הבריטי והיא לתגבר את הנורבגים במלחמת עולם שלישית (אגב בדומה מאד למשימתם במלחמת העולם השנייה...) ולא משהו מיוחד עבור פוקלנד.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונות משד"ת התעופה באי אסנשן, תחנת הביניים החיונית לחופי מערב אפריקה. ללא שריד קולוניאליסטי אנכרוניסטי זה, בריטניה הייתה מתקשה מאד לנצח במלחמה, הגם שהבסיס עצמו היה רכוש אמריקני ולא בריטי, נצר אנכרוניסטי לא פחות למלחמה הקרה. הבסיס שימש מפציצים, מיכליות, מטוסי נמרוד ומטוסי תובלה מסוגים שונים וכמובן תחנת מנוחה לספינות המדרימות ומצפינות. הגנת האי הוטלה על גף הריירים ולאחר מכן על גף פנטומים.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הרייר של חה"א המלכותי נוחת על ספינת המשא האטלנטיק קונבייר

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

חיילים ארגנטינאים עושים שימוש בבזוקה כלשהי, FAN ומאג

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הרקולסים בריטיים טסים נמוך מאד מעל האיים. ההרקולס אגב היה אחד המטוסים היחידים שנטלו חלק במלחמה משני הצדדים לצד הקנברה ומסוק הלינקס ואולי מספר דגמים נוספים.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

טייסת 23 הוצבה קבע בשד"ת סטנלי ברגע שהרחבתו הושלמה באוקטובר 1983, דילגה לשד"ת החדש במאונט פלזנט (שנפתח ב 1985 במעמד הנסיך אנדרו, שכזכור שירת כטייס סי-קינג במהלך המלחמה) ושומנכה מקץ 5 שנים לגף הגנ"א.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

חזרת הגיבורים - ההרמס נכנסת לנמל פורטסמות'

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י strong1 בתאריך 24-05-2015 בשעה 23:05.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #46  
ישן 24-07-2015, 16:47
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
אינוינסיבל משגרת סי-הרייר
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "מלחמת פוקלנד בתמונות (אשכול כבד)"

פאתי סיפון הטיסה עמוסים בפצצות וטילים, 3 מסוקי סי-קינג דחוסים בחרטום לצד הרמפה... מצד שמאל הטייד-פול, אחת מספינות האספקה של הארמדה הבריטית. כמו בצי האמריקני, גם הצי המלכותי מצמיד לכל נומ"ט ספינת אספקה, שממלאת מחדש את מחסניה מדי מספר ימים בפצצות, חלפים, דלקים וכו'. הבריטים קצרי הראיה מכרו בפברואר 1982 את האינוינסיבל החדשה לגמרי לצי האוסטרלי ואף את ספינת האספקה שלה לצי הצ'יליאני בהתאמה (לאוסטרלים כבר הייתה ספינת אספקה, הסופליי, אחותה של הטייד-פול, ועל כן לא נדרשה לו אחת). פרוץ המלחמה באפריל הביא לביטול מכירת הנומ"ט לאוסטרליה ודחיית השלמת העסקה עם צ'ילה והטייד-פול נמסרה להם לבסוף רק באוגוסט אחרי תום הקרבות. אין לדעת כיצד היו מסתדרים הבריטים בדרום האלטנטיק המבודד והמרוחק, לו הייתה נמסרת הספינה לצ'יליאנים טרם פרצה המלחמה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #48  
ישן 16-04-2016, 22:21
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
Before She Was Famous
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "מלחמת פוקלנד בתמונות (אשכול כבד)"

הרבה תמונות יפות ופחות מוכרות

http://www.thinkdefence.co.uk/the-atlantic-conveyor/

The Atlantic Conveyor was built on the Tyne by Swan Hunter and delivered to Cunard in 1970 as part of their contribution to the Atlantic Container Line consortium. It would go on to be sunk in the 1982 Falkland Islands conflict, where it served as an aircraft ferry.

Before She Was Famous
The Atlantic Container Line (ACL) consortium was founded in 1965, comprising Wallenius Lines (OW), Swedish America Line(SAL/Brostroms), The Transatlantic Steamship Company Limited (RABT) and Holland America Line (HAL). The four were later joined by the Cunard Steamship Company and the French Compagnie Generale Transatlantique (CGT) The Atlantic Conveyor was built on the Tyne by Swan Hunter and delivered to Cunard in 1970 as part of their contribution to the Atlantic Container Line consortium. There were six G2 Class vessels;

Atlantic Crown (HAL)
Atlantic Cinderella (HAL)
Atlantic Cognac (CGT)
Atlantic Champagne (CGT)
Atlantic Causeway (Cunard)
Atlantic Conveyor (Cunard)


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2015/12/Atlantic-Container-Line-G2-Cutaway.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/the-atlantic-conveyor/atlantic-conveyor-conversion-4/]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2015/12/Atlantic-Conveyor-Missile-Track.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2015/12/Atlantic-Conveyor-under-tow-by-the-tug-the-Irishman.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2016/01/Atlantic-Conveyer-at-Ascension-Island-1.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2015/12/Atlantic-Conveyor-embarking-a-Sea-Harrier-in-the-UK-02.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2015/12/Atlantic-Conveyor-RAS-Trials.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2015/12/Atlantic-Conveyor-immediately-after-the-attack-02.jpg]


שרידי הצינוק


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2015/12/Atlantic-Conveyor-after-the-attack-07.jpg]


ספינת האחות והאחות למחצה


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2016/02/Atlantic-Causeway-1.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2016/02/MV-Astronomer.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2015/12/MV-Astronomer-at-San-Carlos.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2015/12/Wessex-HU5-26-June-1982-Ascension-on-MV-Astronomer.jpg]


קונספטים


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2015/12/SCADS.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.thinkdefence.co.uk/wp-content/uploads/2015/12/ACL-G3-1.jpg]
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:13

הדף נוצר ב 0.11 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר